Αναζήτηση
ΨΩΜΑΚΙΑ ΤΕΛΕΙΑ
5 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
ΨΩΜΑΚΙΑ ΤΕΛΕΙΑ
Σε ένα από τα γνωστά ιντερνετικά σουλάτσα μου είχα πέσει σε μία συνταγή για ψωμάκια και την είχα κρατήσει. Σήμερα που τα κοίταζα, έπεσα πάνω της πάλι οπότε βουρ για την κουζίνα να τη φτιάξουμε τη συνταγούλα.
Τα υλικά είναι γελοία και ο χρόνος παρασκευής επίσης! Σηκωθείτε λοιπόν και κάντε τα να διαπιστώσετε αυτά που σας λέω!!
Υλικά (γύρω στα 10-12 ψωμάκια)
*Τα ξανάκανα και τριπλασίασα την ποσότητα για να φτουρίσουν, εδώ σας δίνω την μία παρτίδα.
250 γρ. (2 φλ.) αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ. σ. ζάχαρη
1 κ. σ. baking powder
1 κ. γλ. αλάτι
75 γρ. (1/3 φλ.) μαργαρίνη σε θερμ. δωματίου
240 ml (1 φλ.) γάλα
Εκτέλεση
Ανακατεύω σε ένα μπωλ το αλεύρι με τη ζάχαρη, το αλάτι και το baking powder και προσθέτω τη μαργαρίνη δουλεύοντας την να γίνει τριφτή η ζύμη μου. Μετά προσθέτω το γάλα και το ενσωματώνω στη ζύμη.
Αν χρειαστεί προσθέτω λίγο αλευράκι για να γίνει μία ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μου.
Σε αλευρωμένη επιφάνεια απλώνω το ζυμάρι μου και με τη βοήθεια ενός πλάστη το ανοίγω σε πάχος 3 -4 εκατοστών.
Κόβω δίσκους με ένα νεροπότηρο και τους αραδιάζω σε ένα ταψί. Αν θέλω πατάω λίγο στο κέντρο και κάνω μία δαχτυλιά.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά στους 220 βαθμούς σε πάνω-κάτω αντιστάσεις στη μεσαία σχάρα.
*Λογικά του πάνε μυρωδικούλια, ίσως τριμμένο τυράκι (λίγο, όχι πολύ) και εννοείται ότι τα πλάθουμε όπως θέλουμε. Νομίζω ότι είναι ωραίο ζυμαράκι και για σάντουιτς των παιδιών για το σχολείο, οπότε πλάθουμε ψωμάκια μακρόστενα.
Ακόμα δεν τα βάλατε μπροστά?
Του πανευκόλου όμως, ε? χχααχχααχαχ!
Καλό Σαββατοκύριακο!
Έχει επεξεργασθεί από τον/την EfiK στις Τετ Σεπ 12, 2012 8:44 am, 1 φορά
Απ: ΨΩΜΑΚΙΑ ΤΕΛΕΙΑ
Tι ωραία που έχουν φουσκώσει, πολύ καλοφτιαγμένα Εφάκο μου.
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Η συνταγή και η εμφάνιση μου κάνουν σαν scones! Υπέροχα φαίνονται!! Και αφού μας ξεσηκώνεις ότι είναι τόσο εύκολα θα τα δοκιμάσω το συντομότερο.
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009
Εγώ κατάλαβα ότι στο τετράδιο που είχε τα μπισκότα είχε και τα ψωμάκια και τα έφτιαξε. Ούτως ή άλλως είναι απίστευτα λαχταριστά.
helen- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 728
Registration date : 26/08/2009
Τα βρήκα σαν "biscuits" και δεν ήξερα ότι εννοούν τα ψωμακια οι Αγγλοαμερικάνοι έτσι, είναι ξεκάθαρα ψωμάκια και πολύ ωραία μάλιστα!
Παρόμοια θέματα
» ΨΩΜΑΚΙΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ
» ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΠΑΣΤΑ ΕΛΙΑΣ
» Τηγανιτά ψωμάκια
» Ψωμάκια κανέλας
» Ψωμάκια για χαμπουργκερ
» ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΠΑΣΤΑ ΕΛΙΑΣ
» Τηγανιτά ψωμάκια
» Ψωμάκια κανέλας
» Ψωμάκια για χαμπουργκερ
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή