ΣΑΞΟΥΚΑ

Πήγαινε κάτω

ΣΑΞΟΥΚΑ Empty ΣΑΞΟΥΚΑ

Δημοσίευση από EfiK Την / Το Κυρ Σεπ 30, 2012 12:52 pm

ΣΑΞΟΥΚΑ IMG_0006


Η σαξούκα μου είχε κολλήσει από παλιά που την είχε παρουσιάσει κάποιος μάγειρας στην αγαπημένη εκπομπή "Μπουκιά και συχώριο". Κάπου στην Ανατολή, το βιντεάκι έψαξα ανεπιτυχώς να το βρω οπότε άρχισα τη γυροβολιά πάλι ........Το εντόπισα αυτό το πιάτο σε διάφορες εκδοχές και επειδή ζαλίστηκα και δεν μπορούσα να αποφασίσω, έτσι κι αλλιώς σηκώνει ένα σωρό αλλαγές ή προσθέσεις....κατέληξα σε αυτή την εκδοχή.


Στην εκπομπή θυμάμαι ότι έσπαγαν αβγά μέσα στο πιάτο και για αυτό το έκανα κι εγώ. Το αβγουλάκι του πάει τρελά αλλά ωραιότατα ταιριάζει και με κοτοπουλάκι ή άλλο κρέας. Επίσης είναι υπέροχο σαν σάλτσα πάνω από ζυμαρικά ή ρύζι. Οτι θέλουμε το κάνουμε.



ΣΑΞΟΥΚΑ IMG_0011


Υλικά


2 μελιτζάνες σε κυβάκια
3 πατάτες σε κυβάκια
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πιπεριά πράσσινη σε λωρίδες
1 πιπεριά Φλωρίνης σε λωρίδες
4 ντομάτες μεγάλες σε κυβάκια
1 πρέζα ζάχαρη
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
χυμός 1 λεμονιού
μισό ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος


αλάτι και πιπέρι
γλυκό μπούκοβο και θυμάρι


1 φλ. ελαιόλαδο




Εκτέλεση



Βάζουμε τα κυβάκια της μελιτζάνας σε νερό με αλάτι για καμιά ώρα και μετά στραγγίζουμε καλά.


Τηγανίζουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να μην έχουν λάδια.


Το ίδιο κάνουμε και με τις μελιτζάνες.


Σε καθαρό τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι να χρυσίσει, τις πιπεριές στη συνέχεια, το σκόρδο και την φρέσκαι ντομάτα με τη ζάχαρη. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το μπούκοβο και το θυμάρι. Μόλις αρχίσει να μελώνει η σάλτσα (γύρω στο δεκάλεπτο), προσθέτουμε μέσα τις πατάτες και τις μελιτζάνες και ανακατεύουμε με προσοχή. Αφήνουμε να ενωθούν τα υλικά και οι γεύσεις για 5 λεπτά και σπάμε 4 αβγά αν θέλουμε από πάνω γύρω-γύρω. Δεν τα πειράζουμε, τα αφήνουμε να ψηθούν με τη θερμότητα του φαγητού και μόλις είναι έτοιμα αποσύρουμε από τη φωτιά. Τα αβγουλάκια είναι προαιρετικά.



ΣΑΞΟΥΚΑ IMG_0006

Καλή όρεξη και καλό μήνα να έχουμε!
EfiK
EfiK
Moderator
Moderator

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 4318
Τόπος : Αγ. Ανάργυροι
Registration date : 13/08/2009

http://epipantosepistitou-efik.blogspot.com/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΣΑΞΟΥΚΑ Empty Απ: ΣΑΞΟΥΚΑ

Δημοσίευση από sofia Την / Το Κυρ Σεπ 30, 2012 10:17 pm

Δε το είχα υπόψη μου. Η εμφάνιση άψογη και από γεύση νομίζω δε θα πηγαίνει πίσω. Ωραία χρώματα χορταίνει πρώτα το μάτι.
sofia
sofia
Supreme Member
Supreme Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 1805
Registration date : 13/07/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης