Αναζήτηση
Τσερκέζ ταβουγού-Çerkez Tavuğu
2 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Τσερκέζ ταβουγού-Çerkez Tavuğu
Υλικά
1 κοτόπουλο περίπου 1,5 κιλό
1 φρατζόλα ψωμί του μισού κιλού μπαγιάτικη
½ κιλό ψίχα από καρύδια
2 κ.σ. λάδι
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
½ κ.γλ. κόκκινο γλυκό πιπέρι
Αλάτι
Εκτέλεση
Από τη φρατζόλα του ψωμιού αφαιρούμε την κόρα και κρατάμε την ψίχα. Βράζουμε το κοτόπουλο σε νερό αλατισμένο. Μόλις βράσει, το βγάζουμε από το ζουμί του, κρατάμε το ζωμό και αφαιρούμε την πέτσα και τα κόκκαλα και το αφήνουμε σκεπασμένο σε ένα μπωλ..
Κόβουμε μέσα στο μίξερ λίγο λίγο το καρύδι και το μπαγιάτικο ψωμί και αδειάζουμε το τρίμμα σε ένα μπωλ. Ρίχνουμε από πάνω το κόκκινο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά για να πάει παντού. Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο λίγο το ζουμί από το κοτόπουλο και ανακατεύουμε (ρίχνουμε τόσο ζουμί όσο χρειάζεται για να πετύχουμε μια παχύρευστη κρέμα). Κόβουμε το ξεκοκκαλισμένο κοτόπουλο σε μικρά κομματάκια μέσα σε μια πιατέλα, το αλατίζουμε ελαφρά και το καλύπτουμε με την κρέμα που φτιάξαμε. Ρίχνουμε το λάδι, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και λίγο τριμμένο κόκκινο γλυκό πιπέρι. Το ορεκτικό αυτό σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου.
Tη συνταγή μαζί με άλλες πολλές μπορείτε να ακούσετε στην εκπομπή μου Cooking Sunday & στο αφιέρωμα που έκανε για την Πολίτικη Κουζίνα. Eπίσης όλες οι συνταγές βρίσκονται και στο site του www.voicewebradio.com
Photo
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Rena στις Δευ Οκτ 28, 2013 11:38 pm, 1 φορά
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: Τσερκέζ ταβουγού-Çerkez Tavuğu
Δε το έχω φτιάξει αλλά επειδή το έχω γευτεί, μιλάμε για απαράμιλλη νοστιμιά. Τώρα που έχω και τη συνταγή θα το φτιάξω οπωσδήποτε.
anastazie- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 790
Registration date : 12/07/2009
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης