delicieuses
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Καλαμπόκι

Πήγαινε κάτω

Καλαμπόκι Empty Καλαμπόκι

Δημοσίευση από Rena Την / Το Κυρ Μάης 11, 2014 9:15 am

Καλαμπόκι To-nostimo-kalampoki-kai-i-diatrofiki-tou-aksia
Το καλαμπόκι δεν είναι λαχανικό, αλλά δημητριακό ωστόσο συχνά το θεωρούμε λαχανικό επειδή κάποιες ποικιλίες του καλλιεργούνται όχι μόνο για αλεύρι, αλλά και για να καταναλωθούν ολόκληρα ψητά ή βραστά.

Μετά το σιτάρι και το ρύζι, είναι το τρίτο πιο σημαντικό δημητριακό στον κόσμο. Το καλαμπόκι ή αραβόσιτος δεν είναι λαχανικό, αλλά δημητριακό ωστόσο συχνά το θεωρούμε λαχανικό επειδή κάποιες ποικιλίες του καλλιεργούνται όχι μόνο για αλεύρι, αλλά και για να καταναλωθούν ολόκληρα ψητά ή βραστά. Κατάγεται από την αμερικάνικη ήπειρο . Η ελληνική λέξη «αραβόσιτος» σημαίνει ο σίτος (σιτάρι) των Αράβων», καθώς ήρθε στην Ελλάδα το 1600 από τη Βόρεια Αφρική. Οι ΗΠΑ έχουν τη μεγαλύτερη παραγωγή στον κόσμο. Στην Ελλάδα καλλιεργείται κυρίως στην Μακεδονία, τη Θράκη, τη Στερεά και την Πελοπόννησο.

Καλαμπόκι Kalampoki
Στην αγορά
Φρέσκο θα το βρείτε το καλοκαίρι και το φθινόπωρο, όταν δηλαδή έχει ωριμάσει και τα μεταξένια νήματα στην κορυφή του έχουν πάρει ένα σκούρο χρώμα.

Στην κουζίνα
Μπορούμε να το ψήσουμε στη σχάρα και να το απολαύσουμε ψητό ή να το βράσουμε και να το καταναλώσουμε σκέτο με λίγο αλάτι ή και με λίγο φρέσκο βούτυρο. Μπορούμε επίσης, να εμπλουτίσουμε με αυτό τις σαλάτες μας.

Τι μας προσφέρει
Είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες και πρωτεΐνες. Είναι επίσης, καλή πηγή β-καροτίνης που μαζί με τη βιταμίνη Α αποτελούν για τον οργανισμό μας απαραίτητο συνδυασμό για τη διατήρηση της καλής όρεξης και την υγεία του δέρματος.

Πηγή
Rena
Rena
Admin
Admin

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης