Αναζήτηση
Τσουχτή-Παραδοσιακή συνταγή Μάνης (Ζυμαρικά με καψαλισμένη μυζήθρα και αυγό)
Σελίδα 1 από 1
Τσουχτή-Παραδοσιακή συνταγή Μάνης (Ζυμαρικά με καψαλισμένη μυζήθρα και αυγό)
Μία παραδοσιακή συνταγή της Μάνης. Πρόκειται για ένα δημιουργικό πιάτο, της Ελληνικής επαρχίας, που εμπνεύστηκε από την ανάγκη για την ετοιμασία ενός νόστιμου γεύματος για την οικογένεια, που να χορταίνει αλλά και να καλύπτει την ανάγκη του οργανισμού σε πρωτεϊνες. Ένα πιάτο φτιαγμένο από φθηνά, απλά αλλά πάντα διαθέσιμα υλικά. Και το όνομα αυτής «τσουχτή»
Παραδοσιακά η συνταγή γίνεται με ξηρή μυζήθρα. Εδώ η μυζήθρα έχει αντικατασταθεί με παρμεζάνα για τις ανάγκες της συμμετοχής μου στο διαγωνισμό Parmigiano Reggiano CrossCooKing 2014.
Για το συγκεκριμένο πιάτο το ιδανικό είναι να χρησιμοποιήσετε φρέσκα σπιτικά ζυμαρικά, επειδή όμως αυτό δεν είναι πάντα εφικτό μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με bucatini ή όποιο άλλο χοντρό μακαρόνι.
Υλικά
500 γρ. Bucatini
Λίγο βούτυρο για το τηγάνισμα των αυγών
2 κ.σ. βούτυρο για το τηγάνισμα της παρμεζάνας
8 κ.σ. τριμμένη Παρμεζάνα
4 αυγά (υπολογίστε 1 αυγό ανά μερίδα)
Επιπλέον παρμεζάνα για το σερβίρισμα
Αλατοπίπερο
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε τα ζυμαρικά να κρατάνε (al dente). Τα στραγγίζουμε και φροντίζουμε να τα κρατήσουμε ζεστά.
Σε ένα τηγάνι τηγανίζουμε με λίγο βούτυρο τα αυγά, όπως θα κάναμε για να φτιάξουμε αυγά μάτια. Τα αφαιρούμε από το τηγάνι και τα κρατάμε στην άκρη. Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και όταν κάψει ρίχνουμε μέσα την παρμεζάνα και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να αλλάζει και να παίρνει ένα χρυσαφί χρώμα.
Μοιράζουμε τα ζυμαρικά σε μερίδες, προσθέτουμε από πάνω το μίγμα της ψημένης παρμεζάνας και από πάνω βάζουμε ένα αυγό σε κάθε μερίδα.
Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με λίγη επιπλέον παρμεζάνα.
Σερβίρουμε αμέσως.
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Παρόμοια θέματα
» Τυροπιτάκια κουρού χωρίς αυγό στη ζύμη
» ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΣΟΥΠΑ ΡΙΜΠΟΛΙΤΑ
» μακαρονια βιδες με πράσα και μυζηθρα
» κρητικη παραδοσιακη βασιλοπιτα
» Χανιώτικη Μπουγάτσα με Μυζήθρα
» ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΣΟΥΠΑ ΡΙΜΠΟΛΙΤΑ
» μακαρονια βιδες με πράσα και μυζηθρα
» κρητικη παραδοσιακη βασιλοπιτα
» Χανιώτικη Μπουγάτσα με Μυζήθρα
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης