Τσουχτή-Παραδοσιακή συνταγή Μάνης (Ζυμαρικά με καψαλισμένη μυζήθρα και αυγό)

Πήγαινε κάτω

Τσουχτή-Παραδοσιακή συνταγή Μάνης (Ζυμαρικά με καψαλισμένη μυζήθρα και αυγό) Empty Τσουχτή-Παραδοσιακή συνταγή Μάνης (Ζυμαρικά με καψαλισμένη μυζήθρα και αυγό)

Δημοσίευση από Rena Την / Το Τετ Ιουλ 02, 2014 10:10 am

Τσουχτή-Παραδοσιακή συνταγή Μάνης (Ζυμαρικά με καψαλισμένη μυζήθρα και αυγό) 2j51c95

Μία παραδοσιακή συνταγή της Μάνης. Πρόκειται για ένα δημιουργικό πιάτο, της Ελληνικής επαρχίας, που εμπνεύστηκε από την ανάγκη για την ετοιμασία ενός νόστιμου γεύματος για την οικογένεια, που να χορταίνει αλλά και να καλύπτει την ανάγκη του οργανισμού σε πρωτεϊνες. Ένα πιάτο φτιαγμένο από φθηνά, απλά αλλά πάντα διαθέσιμα υλικά. Και το όνομα αυτής «τσουχτή»

Παραδοσιακά η συνταγή γίνεται με ξηρή μυζήθρα. Εδώ η μυζήθρα έχει αντικατασταθεί με παρμεζάνα για τις ανάγκες της συμμετοχής μου στο διαγωνισμό Parmigiano Reggiano CrossCooKing 2014.

Για το συγκεκριμένο πιάτο το ιδανικό είναι να χρησιμοποιήσετε φρέσκα σπιτικά ζυμαρικά, επειδή όμως αυτό δεν είναι πάντα εφικτό μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με bucatini ή όποιο άλλο χοντρό μακαρόνι.

Υλικά
500 γρ. Bucatini
Λίγο βούτυρο για το τηγάνισμα των αυγών
2 κ.σ. βούτυρο για το τηγάνισμα της παρμεζάνας
8 κ.σ. τριμμένη Παρμεζάνα
4 αυγά (υπολογίστε 1 αυγό ανά μερίδα)
Επιπλέον παρμεζάνα για το σερβίρισμα
Αλατοπίπερο

Τσουχτή-Παραδοσιακή συνταγή Μάνης (Ζυμαρικά με καψαλισμένη μυζήθρα και αυγό) 28vdfrq

Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε τα ζυμαρικά να κρατάνε (al dente). Τα στραγγίζουμε και φροντίζουμε να τα κρατήσουμε ζεστά.

Σε ένα τηγάνι τηγανίζουμε με λίγο βούτυρο τα αυγά, όπως θα κάναμε για να φτιάξουμε αυγά μάτια.  Τα αφαιρούμε από το τηγάνι και τα κρατάμε στην άκρη.  Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε το  υπόλοιπο βούτυρο και όταν κάψει ρίχνουμε μέσα την παρμεζάνα και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να αλλάζει και να παίρνει ένα χρυσαφί χρώμα.

Τσουχτή-Παραδοσιακή συνταγή Μάνης (Ζυμαρικά με καψαλισμένη μυζήθρα και αυγό) R7q6ue
 
Μοιράζουμε τα ζυμαρικά σε μερίδες, προσθέτουμε από πάνω το μίγμα της ψημένης παρμεζάνας και από πάνω βάζουμε ένα αυγό σε κάθε μερίδα.  

Τσουχτή-Παραδοσιακή συνταγή Μάνης (Ζυμαρικά με καψαλισμένη μυζήθρα και αυγό) Xn6jbr

Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με λίγη επιπλέον παρμεζάνα.
Σερβίρουμε αμέσως.

Τσουχτή-Παραδοσιακή συνταγή Μάνης (Ζυμαρικά με καψαλισμένη μυζήθρα και αυγό) 20fq2ya
Rena
Rena
Admin
Admin

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης