Πιο αναγνωσμένα θέματα
Αναζήτηση
Γιουβαρλάκια σούπα αυγολέμονο
Σελίδα 1 από 1
Γιουβαρλάκια σούπα αυγολέμονο
Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα πιάτο ζεστής αυγοκομμένης σούπας που μοσχοβολάει? Εγώ σίγουρα όχι. Και η συγκεκριμένη σούπα είναι από τις ωραιότερες, από αυτές που σίγουρα θυμίζουν μανούλα. Βγες μια βόλτα έξω, χειμώνα καιρό- το πρωί την ώρα που μαγειρεύουν οι νοικοκυρές-και σίγουρα θα "σε πάρει η μυρωδιά", γιατί όταν έξω έχει κρύο, μέσα έχει σούπα και το τσουκάλι μπαίνει στη φωτιά για να ζεστάνει όλη την οικογένεια.
Γιουβαρλάκια σούπα αυγολέμονο λοιπόν.
Υλικά
500γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1/2 φλιτζανιού ρύζι για τα γιουβαρλάκια
1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού πάπρικα
λίγο αλεύρι
1½ λίτρο νερό
1-2 καρότα σε φέτες ή κυβάκια
2 κλωνάρια σέλινο
1 πατάτα σε κυβάκια
2 κ.σ. βούτυρο
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
2 κύβοι βοδινού
¼ φλ. τσ. Ρύζι για τη σούπα
Για το αυγολέμονο
2 αβγά
2 λεμόνια
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά μαζί με το ρύζι, το τριμμένο κρεμμύδι, το μαϊντανό, το αβγό, την πάπρικα, αλατοπίπερο, τη μία κ.σ. βούτυρο και το χυμό λεμονιού και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
Βάζουμε στη φωτιά μια κατσαρόλα με το νερό, τα καρότα και το σέλινο να πάρουν βράση.
Στο μεταξύ πλάθουμε το μίγμα του κιμά σε μπαλίτσες μεγέθους καρυδιού. Τα τοποθετούμε σε δίσκο το ένα δίπλα στο άλλο και τα κυλάμε στο αλεύρι να πάει παντού.
Όταν πάρει βράση το νερό στην κατσαρόλα προσθέτουμε το βούτυρο και τους κύβους και ρίχνουμε τα γιουβαρλάκια μέσα ένα ένα. Είναι σημαντικό το νερό στο οποίο θα ρίξουμε τα γιουβαρλάκια να είναι καυτό αλλιώς θα διαλυθούν. Προσθέτουμε το ρύζι για τη σούπα μας και βράζουμε το φαγητό για 30 λεπτά, φροντίζοντας να συμπληρώσουμε νερό στην κατσαρόλα, ανάλογα με το πόσο πηχτή θέλουμε τη σούπα. Το φαγητό είναι έτοιμο όταν βράσουν τα λαχανικά και τα γιουβαρλάκια.
Για να ετοιμάσουμε το αβγολέμονο χτυπάμε καλά τα αυγά στο μπλέντερ. Προσθέτουμε το χυμό των δύο λεμονιών και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να πάρετε ένα πηχτό ομοιογενές μίγμα. Με μια κουτάλα σούπας παίρνουμε ζωμό από την κατσαρόλα και το ανακατεύουμε στο αυγολέμονο. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε το αβγολέμονο και ανακατεύουμε κουνώντας την κατσαρόλα κυκλικά. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό, προσθέτοντας φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή πάπρικα αν το επιθυμούμε.
Tip:
* Αν θέλουμε η σούπα μας να γίνει πιο κρεμώδης προσθέτουμε στο μίγμα του αυγολέμονου ½ κ.γλ. corn flour και χτυπάμε μαζί με τα αυγά και τα λεμόνια πριν προσθέσουμε το ζεστό ζωμό.
** Χτυπώντας το αυγολέμονο στο μπλέντερ, είμαστε σίγουροι ότι δεν πρόκειται να κόψει.
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Παρόμοια θέματα
» Γιουβαρλάκια αυγολέμονο
» Ψαρόσουπα αυγολέμονο
» Κρεατόσουπα αυγολέμονο
» Κιλτιρίτσια ή γιουβαρλάκια με πληγούρι
» Μαγειρίτσα(αυγολέμονο)
» Ψαρόσουπα αυγολέμονο
» Κρεατόσουπα αυγολέμονο
» Κιλτιρίτσια ή γιουβαρλάκια με πληγούρι
» Μαγειρίτσα(αυγολέμονο)
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης