Αναζήτηση
Μαχαίρια Κουζίνας
+2
Nena
Rena
6 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Μαχαίρια Κουζίνας
Το Μαχαίρι Γενικής Χρήσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί καθημερινά για το τεμάχισμα λαχανικών ή οτιδήποτε άλλο χρειάζεστε όταν μαγειρεύετε. Ένας πολύτιμος βοηθός για όλες τις δουλειές της κουζίνας
Το Μαχαίρι Ψωμιού είναι κατάλληλο για να κόβετε σε φέτες ψωμί, κέικ, γλυκίσματα.
Το Μαχαίρι Τυριού έχει στυλ για ένα όμορφο σερβίρισμα. Η λεπίδα του είναι κοφτερή και ικανή να κόβει και να σερβίρει μαλακά και σκληρά τυριά.
Το Μαχαίρι του Σεφ είναι ένα μαχαίρι που όλοι πρέπει να έχουμε στην κουζίνας μας. Η κοφτερή άκρη και η μακριά λεπίδα είναι κατάλληλη για να κόβει κρέας ωμό ή μαγειρεμένο, καθώς επίσης και λαχανικά για τη σαλάτα.
Το Μαχαίρι Φιλέτου έχει λεπτή μακριά και ελαστική λεπίδα που διευκολύνει στο να κόψετε σε φιλέτο, ψάρι αλλά και να διαχωρίσετε το κόκκαλο από το κρέας εύκολα χωρίς να έχετε απώλεια φαγώσιμου μέρους, Κατάλληλο για να κόβει κρέας ωμό ή μαγειρεμένο ή ψάρι σε λεπτές φέτες.
Το Μαχαίρι Καθαρισμού είναι ιδανικό για δουλειά που απαιτεί έλεγχο και ακρίβεια, όπως το ξεφλούδισμα ή το τεμάχισμα φρούτων και λαχανικών. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να διακοσμήσετε με φρούτα ή λαχανικά, φαγητά, γλυκά ή ποτά.
Το Μαχαίρι Λαχανικών έχει σχεδιαστεί ειδικά για το ξεφλούδισμα φρούτων και λαχανικών. Επίσης η μακριά οδοντωτή λεπίδα το κάνει ιδανικό για να κόβετε σε λεπτές φέτες ντομάτες, λεμόνια, ακτινίδια και άλλα φρούτα και λαχανικά
Ο Mπαλτάς είναι κατάλληλος για τεμαχισμό κομματιών ωμού κρέατος με ή χωρίς κόκκαλο. Είναι ιδανικό για να κόβετε χοντρά κρέατα ή μεγάλα παϊδάκια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λάμα για να χτυπήσετε το κρέας και να το κάνετε πιο τρυφερό.
Μαχαίρι γαρνιτούρας. Αυτό το μαχαίρι μπορεί να κόψει ακόμα και τις πιο μικρές τροφές. Μπορείτε να κόβετε με ακρίβεια.
Είναι ιδανικό για να κόβετε οτιδήποτε στρογγυλό, γιατί το κοίλωμα στη λάμα διευκολύνει την κοπή. Είναι κατάλληλο για ντομάτες και λεμόνια και μπορείτε να φτιάχνετε γαρνιτούρες λαχανικών με ευκολία.
Οδηγίες συντήρησης μαχαιριών
Για να διατηρήσετε τα μαχαίρια σας για χρόνια, ακολουθήστε αυτές τις απλές συμβουλές.
• Βρείτε ένα κατάλληλο σημείο για να βάζετε τα μαχαίρια σας. Κατάλληλα σημεία είναι είτε σε βάση μαχαιριών είτε σε συρτάρι (μόνο όμως αν είναι σε προστατευτική θήκη, αλλιώς μπορεί να φθαρούν).
• Καθαρίζετε τα μαχαίρια σας μετά από κάθε χρήση. Είναι προτιμότερο να πλένετε τα μαχαίρια στο χέρι με σαπούνι και ζεστό νερό. Σκουπίστε μετά με χαρτί κουζίνας για να τα στεγνώσετε.
• Κρατήστε στεγνά τα μαχαίρια. Αν για παράδειγμα έχετε μαχαίρι κουζίνας από ανθρακούχο χάλυβα μπορεί να σκουριάζει ενώ δεν φαίνεται ότι γίνεται.
• Ακονίζετε τα μαχαίρια σας τακτικά. Η κόψη της λάμας μαχαιριού έχει την τάση να χάνει την αιχμηρότητά της, μειώνοντας την αποτελεσματικότητα του κοψίματος. Για να ακονίσετε ένα μαχαίρι, βάλτε το με τέτοια κλίση πάνω στο ακονιστήρι, ώστε να ακουμπάει τόσο σαν να κάνει κοπή. Πιάστε το ακονιστήρι στο ένα χέρι και σύρετε περιστροφικά με
κίνηση «σκούπας» σε σταθερή γωνία το μαχαίρι, ώστε όλο το μήκος της κόψης της λάμας να έχει επαφή με το ακονιστήρι. Κάντε αυτή την κίνηση από 10 φορές στις δύο πλευρές της λάμας.
Συμβουλές
• Τα μαχαίρια θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής εάν τα πλένετε στο χέρι.
• Αν αποθηκεύετε σε συρτάρι, κατασκευάστε χάρτινα προστατευτικά καλύμματα διπλώνοντας χοντρό χαρτί ή χαρτόνι πάνω από το μαχαίρι φτιάχνοντας θήκη, επισυνάπτοντας στην άκρη για να κλείσει.
• Χρησιμοποιήστε το κατάλληλο μαχαίρι γι’ αυτό που θέλετε να κάνετε. Ένα μαχαίρι για φιλετάρισμα μπορεί να φθαρεί αν προσπαθείτε να κόψετε κόκαλα. Αν προσπαθήσετε να κόψετε ψάρι με το μαχαίρι για βούτυρο, θα ταλαιπωρηθείτε πολύ.
Το Μαχαίρι Ψωμιού είναι κατάλληλο για να κόβετε σε φέτες ψωμί, κέικ, γλυκίσματα.
Το Μαχαίρι Τυριού έχει στυλ για ένα όμορφο σερβίρισμα. Η λεπίδα του είναι κοφτερή και ικανή να κόβει και να σερβίρει μαλακά και σκληρά τυριά.
Το Μαχαίρι του Σεφ είναι ένα μαχαίρι που όλοι πρέπει να έχουμε στην κουζίνας μας. Η κοφτερή άκρη και η μακριά λεπίδα είναι κατάλληλη για να κόβει κρέας ωμό ή μαγειρεμένο, καθώς επίσης και λαχανικά για τη σαλάτα.
Το Μαχαίρι Φιλέτου έχει λεπτή μακριά και ελαστική λεπίδα που διευκολύνει στο να κόψετε σε φιλέτο, ψάρι αλλά και να διαχωρίσετε το κόκκαλο από το κρέας εύκολα χωρίς να έχετε απώλεια φαγώσιμου μέρους, Κατάλληλο για να κόβει κρέας ωμό ή μαγειρεμένο ή ψάρι σε λεπτές φέτες.
Το Μαχαίρι Καθαρισμού είναι ιδανικό για δουλειά που απαιτεί έλεγχο και ακρίβεια, όπως το ξεφλούδισμα ή το τεμάχισμα φρούτων και λαχανικών. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να διακοσμήσετε με φρούτα ή λαχανικά, φαγητά, γλυκά ή ποτά.
Το Μαχαίρι Λαχανικών έχει σχεδιαστεί ειδικά για το ξεφλούδισμα φρούτων και λαχανικών. Επίσης η μακριά οδοντωτή λεπίδα το κάνει ιδανικό για να κόβετε σε λεπτές φέτες ντομάτες, λεμόνια, ακτινίδια και άλλα φρούτα και λαχανικά
Ο Mπαλτάς είναι κατάλληλος για τεμαχισμό κομματιών ωμού κρέατος με ή χωρίς κόκκαλο. Είναι ιδανικό για να κόβετε χοντρά κρέατα ή μεγάλα παϊδάκια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λάμα για να χτυπήσετε το κρέας και να το κάνετε πιο τρυφερό.
Μαχαίρι γαρνιτούρας. Αυτό το μαχαίρι μπορεί να κόψει ακόμα και τις πιο μικρές τροφές. Μπορείτε να κόβετε με ακρίβεια.
Είναι ιδανικό για να κόβετε οτιδήποτε στρογγυλό, γιατί το κοίλωμα στη λάμα διευκολύνει την κοπή. Είναι κατάλληλο για ντομάτες και λεμόνια και μπορείτε να φτιάχνετε γαρνιτούρες λαχανικών με ευκολία.
Οδηγίες συντήρησης μαχαιριών
Για να διατηρήσετε τα μαχαίρια σας για χρόνια, ακολουθήστε αυτές τις απλές συμβουλές.
• Βρείτε ένα κατάλληλο σημείο για να βάζετε τα μαχαίρια σας. Κατάλληλα σημεία είναι είτε σε βάση μαχαιριών είτε σε συρτάρι (μόνο όμως αν είναι σε προστατευτική θήκη, αλλιώς μπορεί να φθαρούν).
• Καθαρίζετε τα μαχαίρια σας μετά από κάθε χρήση. Είναι προτιμότερο να πλένετε τα μαχαίρια στο χέρι με σαπούνι και ζεστό νερό. Σκουπίστε μετά με χαρτί κουζίνας για να τα στεγνώσετε.
• Κρατήστε στεγνά τα μαχαίρια. Αν για παράδειγμα έχετε μαχαίρι κουζίνας από ανθρακούχο χάλυβα μπορεί να σκουριάζει ενώ δεν φαίνεται ότι γίνεται.
• Ακονίζετε τα μαχαίρια σας τακτικά. Η κόψη της λάμας μαχαιριού έχει την τάση να χάνει την αιχμηρότητά της, μειώνοντας την αποτελεσματικότητα του κοψίματος. Για να ακονίσετε ένα μαχαίρι, βάλτε το με τέτοια κλίση πάνω στο ακονιστήρι, ώστε να ακουμπάει τόσο σαν να κάνει κοπή. Πιάστε το ακονιστήρι στο ένα χέρι και σύρετε περιστροφικά με
κίνηση «σκούπας» σε σταθερή γωνία το μαχαίρι, ώστε όλο το μήκος της κόψης της λάμας να έχει επαφή με το ακονιστήρι. Κάντε αυτή την κίνηση από 10 φορές στις δύο πλευρές της λάμας.
Συμβουλές
• Τα μαχαίρια θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής εάν τα πλένετε στο χέρι.
• Αν αποθηκεύετε σε συρτάρι, κατασκευάστε χάρτινα προστατευτικά καλύμματα διπλώνοντας χοντρό χαρτί ή χαρτόνι πάνω από το μαχαίρι φτιάχνοντας θήκη, επισυνάπτοντας στην άκρη για να κλείσει.
• Χρησιμοποιήστε το κατάλληλο μαχαίρι γι’ αυτό που θέλετε να κάνετε. Ένα μαχαίρι για φιλετάρισμα μπορεί να φθαρεί αν προσπαθείτε να κόψετε κόκαλα. Αν προσπαθήσετε να κόψετε ψάρι με το μαχαίρι για βούτυρο, θα ταλαιπωρηθείτε πολύ.
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: Μαχαίρια Κουζίνας
Ω! Μπράβο Ρενάκι!
Αυτό έψαχνα! Θα το μελετήσω για να δω τι θα αγοράσω!
Ευχαριστώ!
Αυτό έψαχνα! Θα το μελετήσω για να δω τι θα αγοράσω!
Ευχαριστώ!
????????- Επισκέπτης
Απ: Μαχαίρια Κουζίνας
Λέω να πάρω ένα μαχαίρι γενικής χρήσης ή σεφ και ένα λαχανικών.
Αν έχετε άποψη για το ποια είναι απαραίτητα, πείτε τη!
Αν έχετε άποψη για το ποια είναι απαραίτητα, πείτε τη!
????????- Επισκέπτης
Απ: Μαχαίρια Κουζίνας
Ένσταση μπορώ να κάνω ή θα μου θυμώσετε; Αντε να την κάνω να δούμε...
Λοιπόν, τα μαχαίρια τα καλά κουζίνας ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να πλένονται με ζεστό νερό. Ρητώς και δια ροπάλου διότι καταστρέφεται η κάμα τους και η κόψη τους.
Τα μαχαίρια πρέπει να φυλάγονται - όπως σωστά το λέτε - σε θήκες, έστω φτιαγμένες πρόχειρα.
Επίσης, πρέπει να ακονίζονται πριν από κάθε χρήση. Ένα κοφτερό μαχαίρι ποτέ δεν θα σας κάνει να δακρύσετε όταν κόβετε κρεμμύδι.
Δεν τ αφήνουμε ποτέ μα ποτέ στη στραγγίχτρα. Τα πλένουμε με κρύο νερό και τα σκουπίζουμε αμέσως.
Πάμε τώρα παρακάτω. Επειδή τα καλά μαχαίρια είναι ακριβά, προτιμείστε να αγοράσετ ένα καλό μαχαίρι chef και σιγά-σιγά συνηθείστε το για όλες τις δουλειές. Δύο φίρμες άριστες: Kai Shun και Zwilling (έχουν χαραγμένοι 2 ανθρωπάκια καθόσον η λέξη σημαίνει δίδυμα). Είναι τα καλύτερα και απ αυτά τα πρώτα έχουν διπλάσια τιμή από τα δεύτερα.
Όταν θα μπορέσετε να πάρετε κι άλλο μαχαίρι, το επόμενο πρέπει να είναι το μαχαίρι ξεκοκαλίσματος, που αυτή τη στιγμή δεν το βλέπω σε εικόνα. Είναι με στενή κάμα που διευκολύνει στο να λυγίζει κάπως το μαχαίρι όταν πηγαίνει γύρω απ το κόκαλο.
Αν είστε δεξιοτέχνες στο στόλισμα, πάρτε και αυτό για τις γαρνιτούρες που θ ακούσετε να το αποκαλούν και παπαγαλάκι επειδή θυμίζει το ράμφος του παπαγάλου.
Με το μαχαίρι του chef σε πρώτη φάση, δεν σας χρειάζεται μαχαίρι λαχανικών. Τα καλύτερα για λαχανικά είναι από κεραμική ύλη που όμως έτσι και σας πέσει κάτω θα γίνει θρύψαλα.
Αν όμως διευκολύνεστε οικονομικά, πάρτε μια σειρά και τη θήκη τους την πάνινη μαζί και τότε είστε γνησίως chef.
Προσωπικά δεν άντεχα τα kai shun και έχω υιοθετήσει αργά και σταθερά τα zwilling.
Λοιπόν, τα μαχαίρια τα καλά κουζίνας ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να πλένονται με ζεστό νερό. Ρητώς και δια ροπάλου διότι καταστρέφεται η κάμα τους και η κόψη τους.
Τα μαχαίρια πρέπει να φυλάγονται - όπως σωστά το λέτε - σε θήκες, έστω φτιαγμένες πρόχειρα.
Επίσης, πρέπει να ακονίζονται πριν από κάθε χρήση. Ένα κοφτερό μαχαίρι ποτέ δεν θα σας κάνει να δακρύσετε όταν κόβετε κρεμμύδι.
Δεν τ αφήνουμε ποτέ μα ποτέ στη στραγγίχτρα. Τα πλένουμε με κρύο νερό και τα σκουπίζουμε αμέσως.
Πάμε τώρα παρακάτω. Επειδή τα καλά μαχαίρια είναι ακριβά, προτιμείστε να αγοράσετ ένα καλό μαχαίρι chef και σιγά-σιγά συνηθείστε το για όλες τις δουλειές. Δύο φίρμες άριστες: Kai Shun και Zwilling (έχουν χαραγμένοι 2 ανθρωπάκια καθόσον η λέξη σημαίνει δίδυμα). Είναι τα καλύτερα και απ αυτά τα πρώτα έχουν διπλάσια τιμή από τα δεύτερα.
Όταν θα μπορέσετε να πάρετε κι άλλο μαχαίρι, το επόμενο πρέπει να είναι το μαχαίρι ξεκοκαλίσματος, που αυτή τη στιγμή δεν το βλέπω σε εικόνα. Είναι με στενή κάμα που διευκολύνει στο να λυγίζει κάπως το μαχαίρι όταν πηγαίνει γύρω απ το κόκαλο.
Αν είστε δεξιοτέχνες στο στόλισμα, πάρτε και αυτό για τις γαρνιτούρες που θ ακούσετε να το αποκαλούν και παπαγαλάκι επειδή θυμίζει το ράμφος του παπαγάλου.
Με το μαχαίρι του chef σε πρώτη φάση, δεν σας χρειάζεται μαχαίρι λαχανικών. Τα καλύτερα για λαχανικά είναι από κεραμική ύλη που όμως έτσι και σας πέσει κάτω θα γίνει θρύψαλα.
Αν όμως διευκολύνεστε οικονομικά, πάρτε μια σειρά και τη θήκη τους την πάνινη μαζί και τότε είστε γνησίως chef.
Προσωπικά δεν άντεχα τα kai shun και έχω υιοθετήσει αργά και σταθερά τα zwilling.
Nena- Simple Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 29
Registration date : 09/01/2010
Απ: Μαχαίρια Κουζίνας
Νένα ευχαριστούμε!!! Πολύ χρήσιμες πληροφορίες και κατατοπιστικές. Δεν ήξερα πολλά από αυτά. Ειδικά αυτό για το ζεστό νερό το έγραψα όπως το είχα διαβάσει. Για το μαχαίρι ξεκοκαλίσματος, θα ψάξω να βρω κάποια φωτο, και μας επιβεβαιώνεις αν είναι αυτό που λες. Από τιμές ξέρουμε που κυμαίνονται?
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: Μαχαίρια Κουζίνας
Είναι αυτό Νένα?
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: Μαχαίρια Κουζίνας
Ένα καλό μαχαίρι chef zwilling στα 80 € +- Τα kai shun γύρω στα 180€! Προσωπικά επειδή έχω μανία με τα εργαλεία κουζίνας και μεταξύ αυτών είναι και οι τρίφτες τυριών ή φρούτων κ.λπ. όταν οι δικοί μου θέλουν να μου κάνουν δώρο για κάποια γιορτή μου, ζητάω τέτοια είδη πλέον.
Με την ευκαιρία οι καλύτεροι τρίφτες είναι της Macroplane περίπου 25 € ο καθένας.
Με την ευκαιρία οι καλύτεροι τρίφτες είναι της Macroplane περίπου 25 € ο καθένας.
Nena- Simple Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 29
Registration date : 09/01/2010
Απ: Μαχαίρια Κουζίνας
Ναι, ναι Αξια Ρένα! Αυτό είναι της κουνστοφ νομίζω ε; Πολύ καλή κι αυτή έχω το ακονιστήρι της ή αλλιώς μασάτι. Εξακολουθώ να έχω πρώτη επιλογή όμως τα άλλα.
Nena- Simple Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 29
Registration date : 09/01/2010
Απ: Μαχαίρια Κουζίνας
Wusthof γράφει Νένα από ότι μπόρεσα να δω..είναι και θολή η εικόνα στη μεγέθυνση, αλλά μάλλον αυτό είναι.
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: Μαχαίρια Κουζίνας
Έχεις δίκιο εγώ το είπα λάθος επηρεασμένη απο τις κουζίνες και παράθυρα κουνστοφ. Συγνώμη.
Nena- Simple Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 29
Registration date : 09/01/2010
Απ: Μαχαίρια Κουζίνας
Δε το είχα παρατηρήσει το ποστ αυτό. Χρήσιμο. Νένα εσύ που γνωρίζεις μου λες σε παρακαλώ, έχει διαφορά το μαχαίρι φιλέτου από αυτό του ξεκοκαλίσματος? Το πρώτο αναφέρει κάτι σχετικό αλλά δεν τα γνωρίζω κι εγώ καλά αυτά.
boxeraki- Beautiful Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 176
Registration date : 26/08/2009
Απ: Μαχαίρια Κουζίνας
Τώρα, αν πω ότι το μόνο μαχαίρι που χρησιμοποιώ είναι ένα της πλάκας από το σούπερ μάρκετ, με 2.5 ευρώ, αλλά το έχω βολευτεί όσο τίποτα, θα φανώ αδαής το λιγότερο.
Κορίτσια μια χαρά το ποστ, αλλά εγώ έχω την τρέλλα μου με το μαχαιράκι μου, σε σημείο να μην πιάνει το χερι που λένε, αν χρησιμοποιήσω άλλο. Και μη σκεφτείτε τίποτε περίεργο, ένα καθημερινό μαχαίρι με ψιλά δόντια. Τι να πω..μάλλον καταβολές από τη μάνα, που ποτέ δεν τις ξεπέρασα. Εκείνη μέχρι σήμερα έχει χούι ένα μαχαίρι σαν αυτά της γενικής χρήσης, εγώ έχω κολλήσει με ένα που μοιάζει με αυτό του φιλέτου αλλά έχει δόντια...άγνωσται αι βουλαί και οι βολές του...μάγειρα.
Κορίτσια μια χαρά το ποστ, αλλά εγώ έχω την τρέλλα μου με το μαχαιράκι μου, σε σημείο να μην πιάνει το χερι που λένε, αν χρησιμοποιήσω άλλο. Και μη σκεφτείτε τίποτε περίεργο, ένα καθημερινό μαχαίρι με ψιλά δόντια. Τι να πω..μάλλον καταβολές από τη μάνα, που ποτέ δεν τις ξεπέρασα. Εκείνη μέχρι σήμερα έχει χούι ένα μαχαίρι σαν αυτά της γενικής χρήσης, εγώ έχω κολλήσει με ένα που μοιάζει με αυτό του φιλέτου αλλά έχει δόντια...άγνωσται αι βουλαί και οι βολές του...μάγειρα.
nikolas- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 910
Registration date : 31/07/2009
Απ: Μαχαίρια Κουζίνας
Nena έγραψε:Επίσης, πρέπει να ακονίζονται πριν από κάθε χρήση. Ένα κοφτερό μαχαίρι ποτέ δεν θα σας κάνει να δακρύσετε όταν κόβετε κρεμμύδι.
Δηλαδή είναι θέμα μαχαιριού? Μέχρι τώρα μου έλεγαν βάλε ένα μπωλ με πάγο δίπλα σου, όταν καθαρίζεις κρεμμύδια ή βαλτα στην κατάψυξη. Τσάμπα τα δάκρυα που έχω χύσει.... Ξέρεις και γιατί μήπως, Νένα? Θα με ενδιεφερε να μάθω.
nikolas- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 910
Registration date : 31/07/2009
Απ: Μαχαίρια Κουζίνας
Αυτό που μας κάνει να δακρύζουμε με τα κρεμμύδια είναι το ότι τα πιέζουμε κόβοντάς τα και βγάζουν το ζουμί τους. Όταν, λοιπόν, ένα μαχαίρι είναι καλά κοφτερό, τότε κόβει χωρίς πίεση κι αποφεύγονται τα ζουμιά του κρεμμυδιού και τα δικά μας.
Ο λόγος που βοηθάει άν τα κόβουμε κάτω από νερό είναι γιατί παρασύρει τους χυμούς του κρεμμυδιού και δεν φτάνουν σ εμάς. Υποθέτω ότι και η κατάψυξη το ίδιο κάνει αλλά το καταψυγμένο να ξέρετε χαλάει το μαχαίρι. Ο δίπλα πάγος δε νομίζω να βοηθάει. Με την ευκαιρία, αυτό που βοηθάει αρκετά είναι το κόψιμο κάτω από απορροφητήρα.
Ο λόγος που βοηθάει άν τα κόβουμε κάτω από νερό είναι γιατί παρασύρει τους χυμούς του κρεμμυδιού και δεν φτάνουν σ εμάς. Υποθέτω ότι και η κατάψυξη το ίδιο κάνει αλλά το καταψυγμένο να ξέρετε χαλάει το μαχαίρι. Ο δίπλα πάγος δε νομίζω να βοηθάει. Με την ευκαιρία, αυτό που βοηθάει αρκετά είναι το κόψιμο κάτω από απορροφητήρα.
Nena- Simple Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 29
Registration date : 09/01/2010
Απ: Μαχαίρια Κουζίνας
Νενάκι μ'εστειλες σήμερα με τις γνώσεις σου !!!! καλά ε? θα πουλάω μεγάλη μούρη τώρα με αυτά που έμαθα για τα κρεμμύδια !!! χιχιχιχιχιχιχχιχι
νομίζω ότι εκτός απο τους σεφ ελάχιστοι άνθρωποι πρέπει να τα ξέρουν
νομίζω ότι εκτός απο τους σεφ ελάχιστοι άνθρωποι πρέπει να τα ξέρουν
Απ: Μαχαίρια Κουζίνας
καλά..κι εγώ η άχρηστη,όλη μέρα μέχρι και τις γόβες κοίταζα και δεν είδα αυτό....???....μπράβο Νένα...
SpIrToKoYto- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 3109
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 13/07/2009
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης