Αναζήτηση
Σελινάτο
Σελίδα 1 από 1
Σελινάτο
Υλικά
1 ή 1,5 Kg σέλινο
1 Kg χοιρινό άπαχο
2 αυγά
2-3 λεμόνια
corn flour
Λάδι & βούτυρο
Εκτέλεση
Κόβουμε τα σέλινα σε μικρά κομμάτια, 2-3 πόντους και τα πλένουμε καλά. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα να βράσουν. Μόλις πάρει βράση το νερό το αλλάζουμε και τα ξαναβάζουμε και πάλι στην κατσαρόλα να ζεματιστούν για να ξεπικρίσουν.
Ετοιμάζουμε το χοιρινό, το κόβουμε μερίδες και το πλένουμε. Βάζουμε στην κατσαρόλα λίγο λάδι και βούτυρο να κάψει και προσθέτουμε το χοιρινό να τσιγαριστεί. Ψιλοκόβουμε και τσιγαρίζουμε μαζί ένα κρεμμύδι και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε λίγο νερό.
Όταν κοντεύει το χοιρινό να ψηθεί, να κρατάει ακόμα, ρίχνουμε τα σέλινα και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση όλα μαζί. Κατόπιν ετοιμάζουμε αυγολέμονο με λίγο corn flour και περιχύνουμε το φαγητό.
Για να πάει παντού το αυγολέμονο δεν ανακατεύουμε αλλά κουνάμε την κατσαρόλα.
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Rena στις Κυρ Μάης 07, 2017 2:56 am, 4 φορές συνολικά
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: Σελινάτο
Ωραία αυθεντική συνταγή. Συνήθως, όπου την έχω δει δεν ξεπικρίζουν το σέλινο, όμως αυτό χρειάζεται. Βασικό το τιπ που δίνεις να μην ανακατεύουμε με κουτάλα, όπως στα περισσότερα φαγητά κατσαρόλας που περιέχουν εύθραστα υλικά βλ. μελιτζάνες, κολοκυθάκια κλπ.
????????- Επισκέπτης
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης