Αναζήτηση
Σου
4 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Σου
Πάντα είχα την εντύπωση ότι τα σου είναι χρονοβόρα στην παρασκευή τους, με τη δοκιμή όμως διαψεύστηκα. Χρειάστηκε συνολικά μόνο μία ώρα, μαζί με το ψήσιμο της ζύμης και την παρασκευή της κρέμας και της καραμέλας, και το αποτέλεσμα πεντανόστιμο.Χρειάστηκα
Για τη ζύμη
¾ κούπας νερό
½ κούπας βούτυρο
1 κούπα αλεύρι
2 αυγά
1 σφηνάκι γάλα
1 κ.γ. αλάτι
Για την κρέμα
1 φάκελο άνθος αραβοσίτου βανίλια
3 ¼ φλιτζάνι γάλα
5 κ.γ ζάχαρη
Για την καραμέλα
¾ κούπας ζάχαρη
1 κουταλιά βούτυρο
5 κ.σ νερό
Ξεκίνησα φτιάχνοντας τη ζύμη. Σε μια κατσαρόλα έβαλα το νερό με το βούτυρο μέχρι να κοχλάσουν. Κατέβασα από τη φωτιά και έριξα το αλεύρι ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα και στη συνέχεια έριξα τα αυγά και το γάλα. Συνέχισα να ανακατεύω, μέχρι η ζύμη να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα. Η ζύμη μου ήταν έτοιμη και είχε μια γυαλιστερή και παχύρευστη μορφή χωρίς όμως να είναι νερουλή, στεκόταν. Την έβαλα σε κορνέ και έστρωσα ένα λαδόχαρτο στο ταψί μου. Σχημάτισα μπαλίτσες μεγέθους βανίλιας και τις έψησα σε προθερμασμένο φούρνο (πάνω και κάτω αντίσταση) για 15 λεπτά στους 200ο C και για άλλα 15 λεπτά στον αέρα στους 150ο C. Είχαν πάρει ένα χρυσαφί χρώμα. Άφησα τις μπαλίτσες να κρυώσουν και ξεκίνησα να ετοιμάζω την κρέμα.
Σε μισό ποτήρι γάλα διέλυσα το άνθος αραβοσίτου και έβαλα το υπόλοιπο γάλα να βράζει. Όταν άρχισε να κοχλάζει το έβγαλα από τη φωτιά και έριξα μέσα το άνθος και τη ζάχαρη.
Στη συνέχεια ξαναασχολήθηκα με τα σου, τα οποία είχαν στο μεταξύ κρυώσει. Με ένα κοφτερό μαχαίρι τα έκοψα φτιάχνοντας μια τσέπη (δηλαδή τα έκοψα χωρίς να τα χωρίσω τελείως μεταξύ τους). Τα γέμισα με την κρέμα και έτοιμα.
Τώρα ήταν η σειρά της καραμέλας.
Έριξα τη ζάχαρη με το βούτυρο και το νερό σε ένα κατσαρολάκι και ανακατεύοντας συνέχεια περίμενα μέχρι να πάρει η καραμέλα ένα χρώμα σαν του ουίσκι. Όταν χρύσισε και η καραμέλα μου την έριξα καυτή κουταλιά κουταλιά πάνω στα σου.
Ήταν έτοιμα και μάλιστα πολύ γρήγορα μη σας μπερδεύει το μεγαλούτσικο κείμενο π.χ για την κρέμα οι οδηγίες υπάρχουν και πάνω στο πακέτο, δε χρειάζεται να τις δείτε από εδώ.
Να σημειώσω ότι τα σου μπορούν να γίνουν και με αλμυρή γέμιση για όσους δεν αρέσκονται στα γλυκά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ροκφόρ, κρεμώδη τυριά ή ακόμη κι αλλαντικά.
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Rena στις Τετ Απρ 29, 2015 10:00 am, 5 φορές συνολικά
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: Σου
καλε ρενακι τι όμορφα που είναι αυτα τα σου ! καμαρωτά - καμαρωτά
εχω πει πολλές φορες να δοκιμάσω να φτιάξω αλλα δεν ξέρω για δεν εφτιαξα ποτέ
μαλλον πρεπει να το επιχειρήσω.
σε γλυκοφιλώ
Μαρια Μπ.
εχω πει πολλές φορες να δοκιμάσω να φτιάξω αλλα δεν ξέρω για δεν εφτιαξα ποτέ
μαλλον πρεπει να το επιχειρήσω.
σε γλυκοφιλώ
Μαρια Μπ.
????????- Επισκέπτης
Απ: Σου
Κι εγώ δεν είχα καταλάβει ότι είναι τόσο εύκολα τα Σου!
Ρενάκι μήπως μπορείς να μου εξηγήσεις τι εννοείς όταν λες μέγεθος βανίλιας για τη ζύμη?
Ρενάκι μήπως μπορείς να μου εξηγήσεις τι εννοείς όταν λες μέγεθος βανίλιας για τη ζύμη?
????????- Επισκέπτης
Απ: Σου
Βάνα μου τη βανίλια το φρούτο εννοώ. Φαντάσου ένα βερύκοκο σε αυτο το μέγεθος.
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: Σου
πολυ ωραια σου.μια άλλη εκδοχη της κρέμας ειναι αφου φτιαξεις την κρεμα και κρυωσει να προσθεσεις 1 φλυτζανι χτυπημενη σαντιγυ και να ανακατεψεις να ενωθουν
και προσθεσεις ξυσμα λεμονιου.επισης δεν ειναι αναγκη να τα χωρισεις στα 2 απλα με τη μυτη του κορνε ανοιγεις μια τρυπα στο κατω μερος του σου και το γεμιζεις με το κορνε.για αλμυρα σου ανακατευεις γιαουρτι,μαγιονεζα,μουσταρδα προσθετεις βρασμενες γαριδες και αγγουρακι τουρσι και γαρνιρεις με φυλλαρακι βασιλικου
και προσθεσεις ξυσμα λεμονιου.επισης δεν ειναι αναγκη να τα χωρισεις στα 2 απλα με τη μυτη του κορνε ανοιγεις μια τρυπα στο κατω μερος του σου και το γεμιζεις με το κορνε.για αλμυρα σου ανακατευεις γιαουρτι,μαγιονεζα,μουσταρδα προσθετεις βρασμενες γαριδες και αγγουρακι τουρσι και γαρνιρεις με φυλλαρακι βασιλικου
ntina- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1656
Registration date : 13/02/2010
Απ: Σου
Όντως ωραία τα σουδάκια. Επίσης αν κάνουμε αλμυρή γέμιση είναι ωραία με μους ζαμπόν και μους σολομού. Για την πρώτη βάζουμε 150 γρ. ανθότυρο & 150 γρ. μανούρι με 5-6 φετες ζαμπόν και χτυπάμε στο μπλέντερ να γίνουν αλοιφή. Για τη μους σολομού βάζουμε 150 γρ. καπνιστού σολομού με ενα μικρό κουτί τυρί κρέμα και 2 κ.σ. μαγιονέζα, πολτοποιούμε, πασπαλιζουμε με χοντροαλεσμένα πιπέρια και γεμίζουμε.
seranaki- SuperiorMember
-
Αριθμός μηνυμάτων : 372
Registration date : 27/08/2009
Απ: Σου
Άλλη μια αλμυρή εκδοχή είναι να σωτάρουμε κιμά με ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, να τον σιγοβράσουμε μέχρι να πιεί τα υγρά του να τον ανακατέψουμε με μπεσαμέλ (κρατώντας λίγη για το γαρνίρισμα) και παρμεζάνα και να γεμίσουμε τα σουδάκια. Μετά βουτάμε τα καπάκια των σου στην υπόλοιπη μπεσαμέλ, πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά τους.
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης