Αναζήτηση
Γαριδομακαρονάδα
Σελίδα 1 από 1
Γαριδομακαρονάδα
Υλικά
1 πακέτο linguini ή μακαρόνια Νο 6 (500 γρ.)
500 γρ. γαρίδες, φρέσκες κατά προτίμηση (αλλιώς κατεψυγμένες)*
2 σκελίδες σκόρδο
2 κρεμμύδια μεσαία
Ελαιόλαδο (3-4 κ.σ.)
2 ντομάτες ψιλοκομμένες σε κύβους και μισό κουτί χυμό ντομάτας (ή 1 κουτί κονκασέ και 1 κ.σ. πελτέ)
½ ματσάκι μαϊντανό
½ κ.γλ. κόλιανδρο
2 σφηνάκια ούζο (εναλλακτικά κονιάκ ή λευκό κρασί)
Αλάτι –πιπέρι
Προαιρετικά: βασιλικός ή δυόσμος ή πιπεριά
* Αν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένες γαρίδες τις βράζουμε για κανα δυο λεπτά σε νερό με ξύδι-για να φύγει η έντονη μυρωδιά.
Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε λίγο ελαιόλαδο. Αν βάλουμε πιπεριά την προσθέτουμε μαζί με το σκόρδο. Σταδιακά βάζουμε τα μυρωδικά μας και τη ντομάτα ή το χυμό. Όταν πάρει βράση σβήνουμε με ούζο και προσθέτουμε τις γαρίδες. Σιγοβράζουμε για 4-5 λεπτά ή μέχρι να γλυκάνει το χρώμα τους και να πορτοκαλίσουν. Εμείς ξέρουμε αν μας αρέσουν να κρατάνε ή θέλουμε να τα βράσουμε λίγο περισσότερο.
Στο μεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά. Κρατάμε λίγο μακαρονόζουμο για την περίπτωση που το χρειαστούμε (αν μας φανεί πηχτή η σάλτσα μας).
Όταν ετοιμαστεί η σάλτσα τη μεταφέρουμε σε μεγαλύτερο σκεύος και προσθέτουμε τα ζυμαρικά. Ακακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά και τα σερβίρουμε ζεστά με φυλλαράκια μαϊντανού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Μπορούμε πριν σερβίρουμε να προσθέσουμε στο πιάτο φρέσκο βασιλικό ή δυόσμο αν μας αρέσει.
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης