Αναζήτηση
Μαγιονέζα
4 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Μαγιονέζα
Υλικά
1 αυγό
1 ποτήρι αραβοσιτέλαιο
1 κουταλιά μουστάρδα
2 κουταλάκια ξύδι
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
1/2 κουταλάκι αλάτι
Ελάχιστη ζάχαρη (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Ξεχωρίζουμε τον κρόκο του αυγού. Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε τον κρόκο, τη μουστάρδα, το ξύδι, το λεμόνι, το αλάτι, και τη ζάχαρη και αρχίζουμε να τα χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα. Καθώς τα χτυπάμε προσθέτουμε σιγά σιγά το λάδι. Έχει πολύ μεγάλη σημασία το πώς θα ρίξουμε το λάδι, έτσι ώστε να μην μας κόψει η μαγιονέζα. Η σωστή διαδικασία είναι η εξής: χτυπάμε τα υλικά με το μπλέντερ σκεπασμένο. Από την ειδική μικρή τρυπούλα που έχει το καπάκι του στο κέντρο ρίχνουμε σιγά σιγά το λάδι προσπαθώντας να διατηρήσουμε μια αργή αλλά συνεχή ροή.
Σε περίπτωση που μας "κόψει"
** Eτοιμάζουμε νέα δόση και σε αυτήν αντί για λάδι ρίχνουμε την κομμένη μαγιονέζα.
** Σε ένα γυάλινο μπολ βάζουμε 2-3 σταγόνες νερό και προσθέτουμε εκεί την κομμένη μαγιονέζα λίγη-λίγη ανακατεύοντας συνεχώς.
sofia- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1805
Registration date : 13/07/2009
Απ: Μαγιονέζα
Σοφία μου θα τη δοκιμάσω τη συνταγή σου. Για να πω την αλήθεια μια φορά είχα δοκιμάσει να φτιάξω αλλά ήταν πλήρης αποτυχία. Δεν ξέρω τι είχε φταίξει αλλά δεν έδενε με τίποτα.
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: Μαγιονέζα
Σόφη μόνο τον κρόκο βάζουμε? Το ασπράδι όχι???
Sevasti- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1095
Registration date : 12/07/2009
Απ: Μαγιονέζα
Σοφάκι πόσο καιρό διατηρείται στο ψυγείο?
chefoulla- Beautiful Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 259
Registration date : 12/07/2009
Απ: Μαγιονέζα
Σέβη μόνο τον κρόκο βάζω. Έφη δεν την κρατώ πανω από 2 μέρες στο ψυγείο. Εξάλλου γίνεται τοσο ευκολα που όποτε χρειαστείς φτιάχνεις φρεσκια.
sofia- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1805
Registration date : 13/07/2009
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης