Αναζήτηση
Σαμαλι
Σελίδα 1 από 1
Σαμαλι
Θα ήθελα εαν εχει κάποιος να μου δώσει μια συνταγή για σαμαλι, αλλά όχι σαν αυτό που πουλάνε στους φούρνους κλπ. Θέλω να είναι σαν το σαμαλι που πουλουσαν κάποτε στους δρόμους και ήταν ξεροψημένο απο πάνω - αφράτο και μαστιχωτό μέσα - και καμαρωτό - καμαρωτό και χοντρούλι, χωρίς να είναι λάσπη μέσα !!
υπάρχει περίπτωση να βρω πουθενά τέτοια συνταγή ?? ή θα μείνω με την όρεξή?
υπάρχει περίπτωση να βρω πουθενά τέτοια συνταγή ?? ή θα μείνω με την όρεξή?
????????- Επισκέπτης
Απ: Σαμαλι
Μαρία δεν το έχω φτιάξει ποτέ, σου βάζω τη συνταγή από το "Εδεσματολόγιον Σμύρνης" της Έφης Γρηγοριάδου. Στη φωτό είναι όπως το περιγράφεις...
Υλικά
1/2 κιλό σιμιγδάλι χοντρό
2&1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
3 κουταλάκια μπέκιν
1&1/2 φλιτζάνι γάλα
100 γρ. βούτυρο γάλακτος λιωμένο
ξύσμα λεμονιού
Για το σιρόπι: 3 φλιτζάνια ζάχαρη, 4 φλιτζάνια νερό, χυμός 1 λεμονιού, 1 φακελάκι μαστίχα κοπανισμένη.
Εκτέλεση
Ανακατεύω σε μικρή λεκάνη όλα τα υλικά. Τα αδειάζω σε βουτυρωμένο ταψί και αφήνουμε το μίγμα 20 λεπτά να ξεκουραστεί.
Ψήνουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να δημιουργηθεί κρούστα από πάνω.
Για το σιρόπι: Βράζουμε τη ζάχαρη και τη μαστίχα και προς το τέλος προσθέτουμε και το χυμό λεμονιού.
Χαράζουμε ελαφρά το γλυκό με ένα μαχαίρι και μετά το περιχύνουμε με σιρόπι.
Το σάμαλι πρέπει να ποτίσει καλά με το σιρόπι και να κοπεί ύστερα από αρκετές ώρες ή και την επόμενη ημέρα.
Υλικά
1/2 κιλό σιμιγδάλι χοντρό
2&1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
3 κουταλάκια μπέκιν
1&1/2 φλιτζάνι γάλα
100 γρ. βούτυρο γάλακτος λιωμένο
ξύσμα λεμονιού
Για το σιρόπι: 3 φλιτζάνια ζάχαρη, 4 φλιτζάνια νερό, χυμός 1 λεμονιού, 1 φακελάκι μαστίχα κοπανισμένη.
Εκτέλεση
Ανακατεύω σε μικρή λεκάνη όλα τα υλικά. Τα αδειάζω σε βουτυρωμένο ταψί και αφήνουμε το μίγμα 20 λεπτά να ξεκουραστεί.
Ψήνουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να δημιουργηθεί κρούστα από πάνω.
Για το σιρόπι: Βράζουμε τη ζάχαρη και τη μαστίχα και προς το τέλος προσθέτουμε και το χυμό λεμονιού.
Χαράζουμε ελαφρά το γλυκό με ένα μαχαίρι και μετά το περιχύνουμε με σιρόπι.
Το σάμαλι πρέπει να ποτίσει καλά με το σιρόπι και να κοπεί ύστερα από αρκετές ώρες ή και την επόμενη ημέρα.
????????- Επισκέπτης
Απ: Σαμαλι
Μαρία δοκίμασε το ανεπιφύλακτα. Γϊνεται τραγανό & καλοψημένο εξωτερικά κι αφράτο μαστιχωτό μέσα. Αυτά των δρόμων που λες δε τα πρόλαβα δυστυχώς...
????????- Επισκέπτης
Απ: Σαμαλι
Ευχαριστώ πολύ κορίτσια και τις δυό σας,Αχ μακάρι να είναι αυτό !!!
Θα το φτιάξω με την πρώτη ευκαιρια και θα σας ενημερώσω εαν είναι αυτό που ονειρεύομαι !!
ευχαριστώ και πάλι
Θα το φτιάξω με την πρώτη ευκαιρια και θα σας ενημερώσω εαν είναι αυτό που ονειρεύομαι !!
ευχαριστώ και πάλι
????????- Επισκέπτης
Απ: Σαμαλι
Μακάρι να την καλύψει η συνταγή κορίτσια, γιατί της έχει μείνει μεγάλος καημός με αυτό το σάμαλι.
Αντιγόνη αν δεν το πρόλαβες, ήταν κάτι το ... εξαιρετικό πραγματικά!!
Θα την δοκιμάσω κι εγώ την συνταγή και θα σας πω εντυπώσεις
Αντιγόνη αν δεν το πρόλαβες, ήταν κάτι το ... εξαιρετικό πραγματικά!!
Θα την δοκιμάσω κι εγώ την συνταγή και θα σας πω εντυπώσεις
????????- Επισκέπτης
Απ: Σαμαλι
Έλενα θα περιμένω τις εντυπώσεις τις δικές σου και της Μαρίας. Σαν επαγγελματίας πιστεύω θα την ευχαριστήσει το αποτέλεσμα αλλά κατά τα άλλα δυστυχώς δεν το πρόλαβα αυτό των δρόμων Ιδέα δεν έχω...Μακάρι να είναι κάτι αντιπροσωπευτικο της περιγραφής σας.
????????- Επισκέπτης
Απ: Σαμαλι
Κι εγώ δεν δοκίμασα ποτέ αυτό των δρόμων...
Περιμένω με αγωνία το αποτέλεσμα!
Περιμένω με αγωνία το αποτέλεσμα!
????????- Επισκέπτης
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης