ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΜΕ ΚΟΡΝ ΜΠΙΦ

Πήγαινε κάτω

ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΜΕ ΚΟΡΝ ΜΠΙΦ Empty ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΜΕ ΚΟΡΝ ΜΠΙΦ

Δημοσίευση από SpIrToKoYto Την / Το Πεμ Σεπ 03, 2009 12:27 am

ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΜΕ ΚΟΡΝ ΜΠΙΦ 93496996495994796194596

ΥΛΙΚΑ

...για τη ζύμη...

-350 γρ.αλεύρι
-15 γρ.παρμεζάνα
-200 γρ.βούτυρο
-νερό

...για τη γέμιση...

-1 κρεμμύδι
-1 κουταλιά λάδι
-100 γρ.μανιτάρια
-200 γρ.κορν μπίφ(κονσέρβα)
-αλάτι,πιπέρι
-1 αβγό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για να φτιάξουμε τη ζύμη,ανακατεύουμε αλεύρι,παρμεζάνα και βούτυρο..
Προσθέτουμε όσο νερό χρειάζεται για να κάνουμε μια μαλακή ζύμη.
Αφήνουμε να ξεκουραστεί...

Για τη γέμιση,σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι ψιλοκομμένο ώσπου να μαλακώσει,προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα ώσπου να μαλακώσουν και μαγειρεύουμε για 5΄...
Προσθέτουμε το κορν μπίφ και αλατοπιπερώνουμε..
Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί το κρέας και ψήνουμε να φύγουν τα υγρά..

Ανοίγουμε τη ζύμη και χωρίζουμε σε 8 κομμάτια..
Μοιράζουμε το μείγμα του κορν μπίφ και κλείνουμε ενώνοντας χιαστί τις γωνίες..

Αλείφουμε με το αβγό και ψήνουμε για 15-20 λεπτά,ώσπου να ροδίσουν.

Σερβίρουμε με φρέσκια σαλάτα...

Καλή όρεξη.. :pigging
SpIrToKoYto
SpIrToKoYto
Supreme Member
Supreme Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 3109
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 13/07/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΜΕ ΚΟΡΝ ΜΠΙΦ Empty Απ: ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΜΕ ΚΟΡΝ ΜΠΙΦ

Δημοσίευση από Ειρήνη Την / Το Πεμ Σεπ 03, 2009 1:49 am

Καλέ υπάρχει ακόμη το κορν μπηφ? Το θυμάμαι παλιά που του παίρναμε συχνά στο πατρικό μου, γιατί άρεσε πολύ του μπαμπά μου που το είχε συνηθίσει στο πόλεμο, στην Μέση Ανατολή.... Συνήθως το έφτιαχνε η μαμά μου ομελέτα.

Πρωτότυπη λοιπόν η συνταγή και η ζύμη με την παρμεζάνα ακούγεται πολύ νόστιμη. Φαντάζομαι και τυρί μέσα στη γέμιση θα ταιριάζει επίσης.
lol!
Ειρήνη
Ειρήνη
Supreme Member
Supreme Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΜΕ ΚΟΡΝ ΜΠΙΦ Empty Απ: ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΜΕ ΚΟΡΝ ΜΠΙΦ

Δημοσίευση από SpIrToKoYto Την / Το Πεμ Σεπ 03, 2009 2:05 am

Ειρηνάκι,χτυπήσαμε την κλάση μας με το κορν μπίφ.. Very Happy
Ναί,υπάρχει ακόμη...
Οσο για το τυρί,ναι φαντάζομαι πως του ταιριάζει,αλλά θέλει προσοχή στο αλάτι,γιατί τα υλικά είναι αρκετά αλμυρά από μόνα τους...
SpIrToKoYto
SpIrToKoYto
Supreme Member
Supreme Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 3109
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 13/07/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης