Αναζήτηση
Μελιτζανοφάι μακεδονικό
+6
anneta43
helen
Ειρήνη
sofia
Rena
irene
10 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Μελιτζανοφάι μακεδονικό
ΥΛΙΚΑ
1 ½ κ. Μελιτζάνες
6-7 Πιπεριές Φλωρίνης
2 φλιτζ. Nτοματοπελτέ
½ κουτ. Ρίγανη
1 κ. Γιαούρτι Στραγγιστό
2 σκελ. Σκόρδο
2 κουτ. Φρυγανιά τριμμένη
2 φλιτζ. Ελαιόλαδο
Αλάτι & Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τις μελιτζάνες φέτες και τις τηγανίζουμε. Τις ακουμπάμε για λίγο πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Ψήνουμε τις πιπεριές ,βγάζουμε το κοτσανάκι και τα σποράκια, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε λωρίδες. Βάζουμε την τομάτα με τη ρίγανη, αλατοπίπερο και το ένα φλιτζάνι ελαιόλαδο να βράσει μέχρι να γίνει η σάλτσα πηκτή. Βράζουμε περίπου 20 λεπτά. Σε ένα πυρέξ στρώνουμε κάτω τη φρυγανιά και απλώνουμε τις μελιτζάνες κοντά κοντά για να γίνουν ένα παχύ στρώμα. Από πάνω απλώνουμε τις λωρίδες της πιπεριάς.
Περιχύνουμε ομοιόμορφα τη σάλτσα ντομάτας. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι με το άλλο φλιτζανάκι λάδι και το τριμμένο σκόρδο. Αλατοπιπερώνουμε και χτυπάμε το μείγμα με το κουτάλι για να κατανεμηθούν ομοιόμορφα τα υλικά. Το απλώνουμε και αυτό στο πυρέξ. Στρώνουμε το μείγμα με ένα κουτάλι , σκεπάζουμε το πυρέξ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο. Τρώγεται κρύο.
Αυτή η συνταγή είναι από την εκπομπή "Η κουζίνα της μαμάς"
irene- Moderator
-
Αριθμός μηνυμάτων : 496
Registration date : 12/07/2009
Απ: Μελιτζανοφάι μακεδονικό
Δεν το έχω δοκιμάσει, πρέπει να είναι πολύ μιαμ αυτό. Περιμένουμε και τη φωτο
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Δεν προλαβαίνουμε να συνέλθουμε από τη μια συνταγή και πέφτουμε στην άλλη. Και πως πάνε οι μελιτζάνες με το σκορδάκι!
sofia- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1805
Registration date : 13/07/2009
Ρηνάκι όπως είδες δεν κρατήθηκα και το φτιαξα άμεσα. Είναι καταπληκτικό φαγάκι, γεύση απερίγραπτη και ταιριάζει πολύ το γιαούρτι με το σκόρδο. Ωραία πικάντικη γεύση και τραβάει αρκετό κρασάκι. Προσέξτε μόνο το σκόρδο όσοι δε το πολυαγαπάτε γιατί εγώ έφτιαξα μόνο μια μεριδούλα για δοκιμή και το τσίμπησα λίγο παραπάνω από όσο έπρεπε.
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Τώρα που διάβασα την συνταγή θυμήθηκα κάτι ανάλογο που είχε κάνει πριν από κάποια χρόνια η κουνιάδα μου και ήταν φανταστικό. Το τι ωραία έδεναν οι μελιτζάνες με τη ντομάτα και το γιαούρτι δεν περιγράφεται.
Ευχαριστούμε Ιρέν.
Ευχαριστούμε Ιρέν.
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Μου αρέσει η συνταγή σου Irene και έχει ανατολίτικη καταγωγή ή κάνω λάθος?
helen- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 728
Registration date : 26/08/2009
Irene ξερογλείφομαι καλό μου. Τι μου κάνεις απογευματιάτικα, φαντάσου να μην ήμουν και φαγωμένη
anneta43- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 652
Πατατοφάι ....αλα Μελιτζανοφάι Μακεδονικό
Λατρεύω τις μελιτζάνες και το συνδιασμό τους με ντοματούλα,γιαούρτι και σκορδάκι,αλλά φευ δεν υπήρχαν στο ψυγείο..
Είχα όμως πατατούλες,πιπερίτσες και φρέσκα κρεμμυδάκια,όλα βιολογικά και γιαούρτι...και έτοιμη σχεδόν σαλτσούλα που έφτιαξα προχθές με τα κιλά..
Με την άδειά σου λοιπόν Ιρενάκι μου,έκανα την παραλλαγή αντικαθιστώντας τις μελιτζάνες με πατατούλες..όλα τα άλλα ίδια....
By SpIrToKoYto
...α...πρόσθεσα και λίγη πάπρικα στο γιαούρτι..
Απλά ...τέλειο..
Να'σαι καλα Ιρενάκι μου..ευχαριστώ πολύ
Λατρεύω τις μελιτζάνες και το συνδιασμό τους με ντοματούλα,γιαούρτι και σκορδάκι,αλλά φευ δεν υπήρχαν στο ψυγείο..
Είχα όμως πατατούλες,πιπερίτσες και φρέσκα κρεμμυδάκια,όλα βιολογικά και γιαούρτι...και έτοιμη σχεδόν σαλτσούλα που έφτιαξα προχθές με τα κιλά..
Με την άδειά σου λοιπόν Ιρενάκι μου,έκανα την παραλλαγή αντικαθιστώντας τις μελιτζάνες με πατατούλες..όλα τα άλλα ίδια....
By SpIrToKoYto
...α...πρόσθεσα και λίγη πάπρικα στο γιαούρτι..
Απλά ...τέλειο..
Να'σαι καλα Ιρενάκι μου..ευχαριστώ πολύ
SpIrToKoYto- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 3109
Τι μαγειρικός οίστρος είναι αυτός σήμερα βρε κορίτσια Σούπερ και οι δυο εκδοχές τι να πρωτοδιαλέξουμε!
nikolas- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 910
Registration date : 31/07/2009
ΝΙΚΟΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ....
-
Παρακαλώ κυρία μου...
nikolas- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 910
Registration date : 31/07/2009
Ελα λίγο στο τσατ που σε θέλει ο φίλος σου..
-
Κόρες τι να πώ... Με έχετε εντυπωσιάσει και με τις φωτο και με την παραλλαγή. Να είστε καλά....
Helen δεν έχω ιδέα αν έχει ανατολίτικη καταγωγή η συνταγή. Την είδα σε εκπομπή όπως γράφω, αλλά είναι πολύ πιθανό...
Helen δεν έχω ιδέα αν έχει ανατολίτικη καταγωγή η συνταγή. Την είδα σε εκπομπή όπως γράφω, αλλά είναι πολύ πιθανό...
irene- Moderator
-
Αριθμός μηνυμάτων : 496
καλέ τι όνειρο φωτογραφίες είναι αυτές ??? απο ότι κατάλαβα εσύ Ρενάκι το έστεισες αυτό το πιάτο έτσι δεν είναι ??? πολύ καλό !! και στην γεύση πρέπει να είναι υπέροχο!!
Βιβακι γεια στα χεράκια σου και σένα !! πότε είπες οτι θα ξαναφτιάξεις βιεννέζικα ??? οχι οτι με ενδιαφέρει αλλά εεεεεετσι ρωτάω για να έχουμε κάτι να λέμε !!! χιχιχιχιχι
φιλια και καλό απόγευμα
Βιβακι γεια στα χεράκια σου και σένα !! πότε είπες οτι θα ξαναφτιάξεις βιεννέζικα ??? οχι οτι με ενδιαφέρει αλλά εεεεεετσι ρωτάω για να έχουμε κάτι να λέμε !!! χιχιχιχιχι
φιλια και καλό απόγευμα
Έφτιαξα σήμερα το πιάτο με μερικές αλλαγές και δεν έμεινε κομμάτι. Είμαι πτώμα τώρα αλλά αύριο θα βάλω και φωτό!!!!!!!
Λίλα περιμένουμε τις φωτό και τις παραλλαγές σου στο πιάτο
sofia- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1805
Οι παραλλαγές που έκανα είναι
1) Δεν έβαλα καθόλου πιπεριές γιατί δεν τις τρώει ο άντρας μου και έβαλα δυο στρώσεις μελιτζάνες
2) Την σάλτσα την έφτιαξα όπως την φτιάχνω στο γιαουρτλού, σε ελαιόλαδο σωτάρο λιωμένο σκόρδο, ρίχνω φρέσκια ντομάτα και λίγο συμπυκνωμένο χυμό, αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη και μισό ξυλάκι κανέλας και βράζω μέχρι να πήξει και
3) χτύπησα γιαούρτι με λάδι, λίγο ξύδι, αλάτι και πιπέρι και το πασπάλισα από πάνω με γλυκιά πάπρικα!
Φαγώθηκε όλο το πυρέξ και μου ζητούσαν κι άλλο!!!
Irene μου ευχαριστώ για την συνταγή!
Λίλα το ίδιο κι απο δω έγινε..
Ούτε εγώ δεν περίμενα να έχει τόση επιτυχία...
Την Παρασκευή θα το ξαναφτιάξω...
Ούτε εγώ δεν περίμενα να έχει τόση επιτυχία...
Την Παρασκευή θα το ξαναφτιάξω...
-
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης