Αναζήτηση
Κρεμμυδόσουπα
+5
sofia
SpIrToKoYto
boxeraki
irene
Rena
9 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Κρεμμυδόσουπα
Γρήγορη και ελαφριά σούπα κρεμμυδιού για τις ψυχρές βραδιές του χειμώνα κι όχι μόνο.
Υλικά
4-5 κρεμμύδια
5 πατάτες
μισό κουτί χυμό ντομάτας
1 1/2 λίτρο νερό ή και παραπάνω αν δε τη θέλετε πηχτή
2 κύβους βοδινού
πιπέρι
λίγη κρέμα γάλακτος ή λίγο εβαπορέ
Εκτέλεση
Βάζετε τα κρεμμύδια και τις πατάτες με τη ντομάτα να βράσουν και προσθέτετε τους κύβους. Όταν είναι έτοιμα στραγγίζετε τα λαχανικά από το ζουμί και τα περνάτε από το μούλτι να λειώσουν. Τα ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα, ανακατεύετε και προσθέτετε το πιπέρι και την κρέμα ή το εβαπορέ. Μπορείτε την κρέμα να τη ρίξετε απευθείας στα πιάτα πριν το σερβίρισμα.
Σερβίρουμε με φέτες ψητού ψωμιού και ξεροψημμένο μπέηκον, το οποίο δένει πολύ όμορφα αν το ψιλοκόψετε και μέσα στη σούπα αφού το ψήσετε.
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Rena στις Τετ Σεπ 30, 2015 3:30 am, 6 φορές συνολικά
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: Κρεμμυδόσουπα
Αμαν τί ωραία σουπίτσα είναι κι αυτή!!!!
Αυτό το μπέικον δίπλα μπορώ να το πάρω απο τώρα????
Αυτό το μπέικον δίπλα μπορώ να το πάρω απο τώρα????
irene- Moderator
-
Αριθμός μηνυμάτων : 496
Registration date : 12/07/2009
Τι ωραίο σερβίρισμα! Και από γεύση φαντάζομαι
boxeraki- Beautiful Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 176
Registration date : 26/08/2009
Ρενάκι,την έφτιαξες τελικά..από χθές φαγωνόσουν με την κρεμμυδόπσουπα..
Οτι πρέπει είναι για κρυούλικα βράδυα..
Το δικό μου το σκασμένο δεν τρώει σούπες κι έτσι τις κάνω μόνο για μένα...
Την Δευτέρα (...γιατί την κάνουμε σήμερα με ελαφρά για το εξοχικό...)θα ανεβάσω τη συνταγή για Μπόρς..τη Ρώσσικη σούπα που γίνεται εξαιρετική...
Οτι πρέπει είναι για κρυούλικα βράδυα..
Το δικό μου το σκασμένο δεν τρώει σούπες κι έτσι τις κάνω μόνο για μένα...
Την Δευτέρα (...γιατί την κάνουμε σήμερα με ελαφρά για το εξοχικό...)θα ανεβάσω τη συνταγή για Μπόρς..τη Ρώσσικη σούπα που γίνεται εξαιρετική...
SpIrToKoYto- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 3109
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 13/07/2009
Πως μου αρέσουν οι σουπίτσες και τι ωραίο χρώμα ετούτη. Όσο για μπέικον με το ξεροψημμένο ψωμάκι ..τι να πω, δεν έχω λόγια.
sofia- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1805
Registration date : 13/07/2009
Ωραία και η κρεμμυδόσουπα. Τα κρεμμύδια της δίνουν γλυκειά γεύση και η ντομάτα θα την νοστιμίζει και αυτή πολύ. Και η φωτογραφία πρώτη.
Ρενάκι μήπως 1/2 λίτρο νερό, δηλ. 2 ποτήρια, είναι λίγο για 5 πατάτες? Η δική μου καροτόσουπα με 5 νερό και και μου βγήκε πολύ πηχτή και πρόσθεσα 1 ακόμη.
Ρενάκι μήπως 1/2 λίτρο νερό, δηλ. 2 ποτήρια, είναι λίγο για 5 πατάτες? Η δική μου καροτόσουπα με 5 νερό και και μου βγήκε πολύ πηχτή και πρόσθεσα 1 ακόμη.
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009
Έχω τρελαθεί με όλα αυτά που φτιάχνεις βρε Ρενάκι μου..με βλέπω να μη ξέρω πως να μαζέψω τα κιλά σε λίγο. Ωραία η σούπα σου θα δοκιμαστεί.
seranaki- SuperiorMember
-
Αριθμός μηνυμάτων : 372
Registration date : 27/08/2009
Ρένα βούτυρο ή λάδι δε βάζεις καθόλου?
nikolas- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 910
Registration date : 31/07/2009
Ειρήνη είναι 1 1/2 λίτρο νερό το διόρθωσα. Νικόλα όχι καθόλου, τώρα αν το θέλεις μπορείς να βάλεις λίγο βούτυρο αλλά αφού θα βάλεις και την κρέμα στο τέλος για μένα είναι περιττό.
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης