delicieuses
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

ΓΑΥΡΟΣ ΤΗΓΑΝΙΤΟΣ "Α ΛΑ ΡΟΜΑΝΑ"

5 απαντήσεις

Πήγαινε κάτω

ΓΑΥΡΟΣ ΤΗΓΑΝΙΤΟΣ "Α ΛΑ ΡΟΜΑΝΑ" Empty ΓΑΥΡΟΣ ΤΗΓΑΝΙΤΟΣ "Α ΛΑ ΡΟΜΑΝΑ"

Δημοσίευση από T.A.G Τετ Ιουλ 27, 2011 1:31 am

ΓΑΥΡΟΣ ΤΗΓΑΝΙΤΟΣ "Α ΛΑ ΡΟΜΑΝΑ" 48980847



Γειά χαρά σε όλους και καλό Καλοκαίρι να έχετε! Ύστερα από περισσότερο από τρεις εβδομάδες απουσίας λόγω τεχνικών προβλημάτων με τον υπολογιστή στο σπίτι, σας ξαναβρίσκω και απ' ότι βλέπω σε μεγάλη φόρμαSmile και πολύ χαίρομαι!

Υλικά (για 2-4 άτομα)

Για τη μαγιονέζα
:
3 κρόκοι αυγών
1 κούπα ελαιόλαδο
χυμό από μισό λεμόνι
αλάτι

Για τα ψάρια:
ελαιόλαδο
1 κούπα αλεύρι
αλάτι
4 αυγά
350γρ. μέτριο γαύρο (ή σαρδέλες), καθαρισμένος κι ανοιγμένος σε φιλετάκι (βλ. φωτό)

Εκτέλεση:
Για τη μαγιονέζα, χτυπάτε σ' ένα μπωλ τους κρόκους μέχρι να πάρουν ένα ανοιχτό κίτρινο χρώμα. Σταδιακά και λίγο λίγο, καθώς δε σταματάτε να χτυπάτε, προσθέτετε το ελαιόλαδο μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να απορροφηθεί το λάδι πλήρως.

Προσθέστε το χυμό λεμονιού και χτυπάτε ξανά. Η μαγιονέζα θα πρέπει να είναι αραιή γι' αυτό, εάν χρειασθεί, προσθέτετε ελάχιστο νερό. Αλατοπιπερώνετε και τη μεταφέρετε σ' ένα μπωλ το οποίο έχετε τοποθετήσει σε κατσαρολίτσα με νερό που βράζει σε πολύ χαμηλή φωτιά (μπαιν μαρί). Ζεσταίνετε τη μαγιονέζα πολύ απαλά και προσέχετε να μην έχει θερμοκρασία πάνω από 60°C γιατί αλλιώς θα κόψει.

Για τα ψάρια, βάζετε λάδι (κάπου 5εκ.) σε ένα βαθύ τηγάνι και το ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά αφήνοντας να κάψει καλά αλλά όχι να καπνίσει.

Στο μεταξύ, σε ένα μπωλ χτυπάτε το αλεύρι μαζί με λίγο αλάτι και τ' αυγά μέχρι να έχετε έναν απαλό χυλό.

Δουλεύοντας σε δόσεις, αλατοπιπερώνετε τα ψάρια, τα βουτάτε ένα ένα στο χυλό και τα τηγανίζετε στο καυτό λάδι για περίπου 45 δευτερόλεπτα την κάθε δόση μέχρι να ροδίσουν και να είναι τραγανά.

Τα μεταφέρετε με τρυπητή κουτάλα πάνω σε μια σχάρα να στραγγίξουν έχοντας από κάτω στρωμένο χαρτί κουζίνας. Δοκιμάζετε κι αλατίζετε λίγο ακόμα και σερβίρετε αμέσως παρέα με τη ζεστή σάλτσα μαγιονέζας.
T.A.G
T.A.G
SuperiorMember
SuperiorMember

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 436
Τόπος : Βέλγιο
Registration date : 18/03/2011

http://www.beingalwayshungry.blogspot.com/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΓΑΥΡΟΣ ΤΗΓΑΝΙΤΟΣ "Α ΛΑ ΡΟΜΑΝΑ" Empty Απ: ΓΑΥΡΟΣ ΤΗΓΑΝΙΤΟΣ "Α ΛΑ ΡΟΜΑΝΑ"

Δημοσίευση από Rena Τετ Ιουλ 27, 2011 2:12 am

Καλώς το κορίτσι! Αισίως φτιάχτηκε το pc ε? Βάσανο μεγάλο αν ξεμείνεις στα καλά καθούμενα Smile

Μου άρεσε το χύλωμα με το αυγό κι αν κρίνω από τη φωτο θα είναι σούπερ τα ψαράκια έτσι. Γίνεται και με άλλο φιλέτο ψαριού φαντάζομαι. Τη μαγιονέζα τη βάζεις σε μπεν μαρί για τα αυγά, επειδή είναι ωμά?
Rena
Rena
Admin
Admin

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΓΑΥΡΟΣ ΤΗΓΑΝΙΤΟΣ "Α ΛΑ ΡΟΜΑΝΑ" Empty Απ: ΓΑΥΡΟΣ ΤΗΓΑΝΙΤΟΣ "Α ΛΑ ΡΟΜΑΝΑ"

Δημοσίευση από sofia Τετ Ιουλ 27, 2011 3:35 am

Κι εγώ αυτό σκέφτομαι ότι είναι επειδή τα ωμά αυγά είναι ενοχοποιημένα γενικότερα. Το γαυράκι του απαίχτου ΓΑΥΡΟΣ ΤΗΓΑΝΙΤΟΣ "Α ΛΑ ΡΟΜΑΝΑ" 47224 Καλό καλοκαίρι Άννα και καλώς σε ξαναβρήκαμε.
sofia
sofia
Supreme Member
Supreme Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 1805
Registration date : 13/07/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΓΑΥΡΟΣ ΤΗΓΑΝΙΤΟΣ "Α ΛΑ ΡΟΜΑΝΑ" Empty Απ: ΓΑΥΡΟΣ ΤΗΓΑΝΙΤΟΣ "Α ΛΑ ΡΟΜΑΝΑ"

Δημοσίευση από ΝΤΑΙΖΗ Τετ Ιουλ 27, 2011 4:10 am

Χρόνια φτιάχνω μαγιονέζα με όσο ποιο φρέσκα αυγά μπορώ. Ποτέ δε πάθαμε τίποτα . Μη φοβάστε , είναι σίγουρα καλύτεροι και ποιο υγιεινή απο τις χημικές του εμπορίου flower

ΝΤΑΙΖΗ
Supreme Member
Supreme Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 528
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 16/04/2010

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΓΑΥΡΟΣ ΤΗΓΑΝΙΤΟΣ "Α ΛΑ ΡΟΜΑΝΑ" Empty Απ: ΓΑΥΡΟΣ ΤΗΓΑΝΙΤΟΣ "Α ΛΑ ΡΟΜΑΝΑ"

Δημοσίευση από T.A.G Τετ Ιουλ 27, 2011 8:48 am

Καλησπέρα σε όλες και καλώς σας ξαναβρήκα κι εγώVery Happy .

Λοιπόν... Ρένα μου, εάν εννοείς άλλο ψάρι μικρό σαν τον γαύρο καμμία διαφορά. Το έχω δοκιμάσει και με σαρδέλες.

Όσο για τη μαγιονέζα... Συμφωνώ με τη Νταίζη αλλά η διαφορά είναι η εξής. Αυτή εδώ έχει περισσότερο την υφή σάλτσας παρά μαγιονέζας πηχτής με την κλασσική έννοια.

Το μπαιν μαρί γίνεται διότι η συγκεκριμένη σάλτσα, που πρέπει να είναι σχετικά αραιή και να σερβιρισθεί ζεστή όπως γράφω, είναι παραπλήσια της Ολλανταίζ και της Μπεαρναίζ που είναι λίγο ιδιόρρυθμες και επίσης έχουν ωμά αυγά.

Πρώτη φορά έφτιαξα τέτοιου είδους ψάρι με κουρκούτι και ήταν όντως πολύ νόστιμα και τραγανά. Δεν προλαβαίναμε να βουτάμε στη σαλτσούλα!Very Happy
T.A.G
T.A.G
SuperiorMember
SuperiorMember

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 436
Τόπος : Βέλγιο
Registration date : 18/03/2011

http://www.beingalwayshungry.blogspot.com/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΓΑΥΡΟΣ ΤΗΓΑΝΙΤΟΣ "Α ΛΑ ΡΟΜΑΝΑ" Empty Απ: ΓΑΥΡΟΣ ΤΗΓΑΝΙΤΟΣ "Α ΛΑ ΡΟΜΑΝΑ"

Δημοσίευση από Ειρήνη Τετ Ιουλ 27, 2011 9:42 pm

Γεια σου Άννα. Και έλεγα ότι μας τη κοπάνησες!!Very Happy



Το γαυράκι εξαιρετικό.
Ειρήνη
Ειρήνη
Supreme Member
Supreme Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΓΑΥΡΟΣ ΤΗΓΑΝΙΤΟΣ "Α ΛΑ ΡΟΜΑΝΑ" Empty Απ: ΓΑΥΡΟΣ ΤΗΓΑΝΙΤΟΣ "Α ΛΑ ΡΟΜΑΝΑ"

Δημοσίευση από T.A.G Πεμ Ιουλ 28, 2011 1:00 pm

Γειά σου Ειρήνη μουVery Happy

Μπααα.... που να την κοπανήσω... δύσκολο φέτος για διακοπέςCrying or Very sad
T.A.G
T.A.G
SuperiorMember
SuperiorMember

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 436
Τόπος : Βέλγιο
Registration date : 18/03/2011

http://www.beingalwayshungry.blogspot.com/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης