Αναζήτηση
ΓΑΥΡΟΣ ΤΗΓΑΝΙΤΟΣ "Α ΛΑ ΡΟΜΑΝΑ"
5 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
ΓΑΥΡΟΣ ΤΗΓΑΝΙΤΟΣ "Α ΛΑ ΡΟΜΑΝΑ"
Γειά χαρά σε όλους και καλό Καλοκαίρι να έχετε! Ύστερα από περισσότερο από τρεις εβδομάδες απουσίας λόγω τεχνικών προβλημάτων με τον υπολογιστή στο σπίτι, σας ξαναβρίσκω και απ' ότι βλέπω σε μεγάλη φόρμα και πολύ χαίρομαι!
Υλικά (για 2-4 άτομα)
Για τη μαγιονέζα:
3 κρόκοι αυγών
1 κούπα ελαιόλαδο
χυμό από μισό λεμόνι
αλάτι
Για τα ψάρια:
ελαιόλαδο
1 κούπα αλεύρι
αλάτι
4 αυγά
350γρ. μέτριο γαύρο (ή σαρδέλες), καθαρισμένος κι ανοιγμένος σε φιλετάκι (βλ. φωτό)
Εκτέλεση:
Για τη μαγιονέζα, χτυπάτε σ' ένα μπωλ τους κρόκους μέχρι να πάρουν ένα ανοιχτό κίτρινο χρώμα. Σταδιακά και λίγο λίγο, καθώς δε σταματάτε να χτυπάτε, προσθέτετε το ελαιόλαδο μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να απορροφηθεί το λάδι πλήρως.
Προσθέστε το χυμό λεμονιού και χτυπάτε ξανά. Η μαγιονέζα θα πρέπει να είναι αραιή γι' αυτό, εάν χρειασθεί, προσθέτετε ελάχιστο νερό. Αλατοπιπερώνετε και τη μεταφέρετε σ' ένα μπωλ το οποίο έχετε τοποθετήσει σε κατσαρολίτσα με νερό που βράζει σε πολύ χαμηλή φωτιά (μπαιν μαρί). Ζεσταίνετε τη μαγιονέζα πολύ απαλά και προσέχετε να μην έχει θερμοκρασία πάνω από 60°C γιατί αλλιώς θα κόψει.
Για τα ψάρια, βάζετε λάδι (κάπου 5εκ.) σε ένα βαθύ τηγάνι και το ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά αφήνοντας να κάψει καλά αλλά όχι να καπνίσει.
Στο μεταξύ, σε ένα μπωλ χτυπάτε το αλεύρι μαζί με λίγο αλάτι και τ' αυγά μέχρι να έχετε έναν απαλό χυλό.
Δουλεύοντας σε δόσεις, αλατοπιπερώνετε τα ψάρια, τα βουτάτε ένα ένα στο χυλό και τα τηγανίζετε στο καυτό λάδι για περίπου 45 δευτερόλεπτα την κάθε δόση μέχρι να ροδίσουν και να είναι τραγανά.
Τα μεταφέρετε με τρυπητή κουτάλα πάνω σε μια σχάρα να στραγγίξουν έχοντας από κάτω στρωμένο χαρτί κουζίνας. Δοκιμάζετε κι αλατίζετε λίγο ακόμα και σερβίρετε αμέσως παρέα με τη ζεστή σάλτσα μαγιονέζας.
Απ: ΓΑΥΡΟΣ ΤΗΓΑΝΙΤΟΣ "Α ΛΑ ΡΟΜΑΝΑ"
Καλώς το κορίτσι! Αισίως φτιάχτηκε το pc ε? Βάσανο μεγάλο αν ξεμείνεις στα καλά καθούμενα
Μου άρεσε το χύλωμα με το αυγό κι αν κρίνω από τη φωτο θα είναι σούπερ τα ψαράκια έτσι. Γίνεται και με άλλο φιλέτο ψαριού φαντάζομαι. Τη μαγιονέζα τη βάζεις σε μπεν μαρί για τα αυγά, επειδή είναι ωμά?
Μου άρεσε το χύλωμα με το αυγό κι αν κρίνω από τη φωτο θα είναι σούπερ τα ψαράκια έτσι. Γίνεται και με άλλο φιλέτο ψαριού φαντάζομαι. Τη μαγιονέζα τη βάζεις σε μπεν μαρί για τα αυγά, επειδή είναι ωμά?
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: ΓΑΥΡΟΣ ΤΗΓΑΝΙΤΟΣ "Α ΛΑ ΡΟΜΑΝΑ"
Κι εγώ αυτό σκέφτομαι ότι είναι επειδή τα ωμά αυγά είναι ενοχοποιημένα γενικότερα. Το γαυράκι του απαίχτου Καλό καλοκαίρι Άννα και καλώς σε ξαναβρήκαμε.
sofia- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1805
Registration date : 13/07/2009
Απ: ΓΑΥΡΟΣ ΤΗΓΑΝΙΤΟΣ "Α ΛΑ ΡΟΜΑΝΑ"
Χρόνια φτιάχνω μαγιονέζα με όσο ποιο φρέσκα αυγά μπορώ. Ποτέ δε πάθαμε τίποτα . Μη φοβάστε , είναι σίγουρα καλύτεροι και ποιο υγιεινή απο τις χημικές του εμπορίου
ΝΤΑΙΖΗ- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 528
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 16/04/2010
Απ: ΓΑΥΡΟΣ ΤΗΓΑΝΙΤΟΣ "Α ΛΑ ΡΟΜΑΝΑ"
Καλησπέρα σε όλες και καλώς σας ξαναβρήκα κι εγώ .
Λοιπόν... Ρένα μου, εάν εννοείς άλλο ψάρι μικρό σαν τον γαύρο καμμία διαφορά. Το έχω δοκιμάσει και με σαρδέλες.
Όσο για τη μαγιονέζα... Συμφωνώ με τη Νταίζη αλλά η διαφορά είναι η εξής. Αυτή εδώ έχει περισσότερο την υφή σάλτσας παρά μαγιονέζας πηχτής με την κλασσική έννοια.
Το μπαιν μαρί γίνεται διότι η συγκεκριμένη σάλτσα, που πρέπει να είναι σχετικά αραιή και να σερβιρισθεί ζεστή όπως γράφω, είναι παραπλήσια της Ολλανταίζ και της Μπεαρναίζ που είναι λίγο ιδιόρρυθμες και επίσης έχουν ωμά αυγά.
Πρώτη φορά έφτιαξα τέτοιου είδους ψάρι με κουρκούτι και ήταν όντως πολύ νόστιμα και τραγανά. Δεν προλαβαίναμε να βουτάμε στη σαλτσούλα!
Λοιπόν... Ρένα μου, εάν εννοείς άλλο ψάρι μικρό σαν τον γαύρο καμμία διαφορά. Το έχω δοκιμάσει και με σαρδέλες.
Όσο για τη μαγιονέζα... Συμφωνώ με τη Νταίζη αλλά η διαφορά είναι η εξής. Αυτή εδώ έχει περισσότερο την υφή σάλτσας παρά μαγιονέζας πηχτής με την κλασσική έννοια.
Το μπαιν μαρί γίνεται διότι η συγκεκριμένη σάλτσα, που πρέπει να είναι σχετικά αραιή και να σερβιρισθεί ζεστή όπως γράφω, είναι παραπλήσια της Ολλανταίζ και της Μπεαρναίζ που είναι λίγο ιδιόρρυθμες και επίσης έχουν ωμά αυγά.
Πρώτη φορά έφτιαξα τέτοιου είδους ψάρι με κουρκούτι και ήταν όντως πολύ νόστιμα και τραγανά. Δεν προλαβαίναμε να βουτάμε στη σαλτσούλα!
Απ: ΓΑΥΡΟΣ ΤΗΓΑΝΙΤΟΣ "Α ΛΑ ΡΟΜΑΝΑ"
Γεια σου Άννα. Και έλεγα ότι μας τη κοπάνησες!!
Το γαυράκι εξαιρετικό.
Το γαυράκι εξαιρετικό.
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009
Απ: ΓΑΥΡΟΣ ΤΗΓΑΝΙΤΟΣ "Α ΛΑ ΡΟΜΑΝΑ"
Γειά σου Ειρήνη μου
Μπααα.... που να την κοπανήσω... δύσκολο φέτος για διακοπές
Μπααα.... που να την κοπανήσω... δύσκολο φέτος για διακοπές
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης