Αναζήτηση
Σαρίκια Αιγίνης
Σελίδα 1 από 1
Σαρίκια Αιγίνης
Υλικά
1 κουτί (500 γρ) φύλλο κρούστας
½ φλιτζάνι φιστίκια Αιγίνης ψιλοκομμένα
½ φλιτζάνι τριμμένα καρύδια (έβαλα αμύγδαλα)
½ φλιτζάνι αράπικο φιστίκι
½ φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας μοσχοκάρυδο
1 κουταλιά της σούπας κανέλλα
½ φλιτζάνι λάδι
250 γρ βούτυρο γάλακτος λιωμένο για το άλειμμα των φύλλων
Για το σιρόπι
2 φλιτζάνια νερό
2 ½ φλιτζάνια ζάχαρη
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ ζάχαρη, ξηροκάρπια, μπαχαρικά και λάδι. Βουτυρώνουμε το ταψί μας. Παίρνουμε ένα φύλλο το βουτυρώνουμε και απλώνουμε κατά μήκος λίγη γέμιση (όχι πολύ-«πασπαλιστά» ώστε να καλύπτει τα περισσότερα μέρη του φύλλου μας). Βουτυρώνουμε ένα άλλο φύλλο, το στρώνουμε πάνω στο πρώτο και τυλίγουμε σε ρολό. Βάζουμε το ρολό στο ταψί και με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με όλα τα φύλλα μας τα τοποθετούμε στο ταψί και περιχύνουμε με το λειωμένο βούτυρο.
Σε καλά προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινήσουν. (Ο δικός μου φούρνος είναι πολύ δυνατός οπότε στα 20 λεπτά το γλυκό είναι έτοιμο-προσαρμόστε το χρόνο αναλόγως του φούρνου σας).
Βγάζουμε από το φούρνο και ετοιμάζουμε το σιρόπι μας βράζοντας τα υλικά 5-7 λεπτά και σιροπιάζουμε (ζεστό σιρόπι-κρύο γλυκό)
Απ: Σαρίκια Αιγίνης
Ρενάκι τώρα που ήμουν στα Γιάννενα, εφαγα ένα πολύ ωραίο γλυκό που το λέγανε γιαννιώτικο, ήταν περίπου όπως περιγράφεις τα σαρίκια αλλά αναμεσα στο φύλλο και στην γέμιση είχαν παρεμβάλει φύλλο κανταιφι και μετά το τυλιξαν.
λεω καποια στιγμή που θα ησυχάσω να δοκιμάσω την δικη σου συνταγή μονο που θα προσθέσω και φύλλο κανταιφιου και θα σας ενημερωσω.
φιλάκια
λεω καποια στιγμή που θα ησυχάσω να δοκιμάσω την δικη σου συνταγή μονο που θα προσθέσω και φύλλο κανταιφιου και θα σας ενημερωσω.
φιλάκια
????????- Επισκέπτης
Απ: Σαρίκια Αιγίνης
Υποκλίνομαι στην απλότητα και τη νοστιμιά των σιροπιαστών!
Ευχαριστούμε Ρένα!
Ευχαριστούμε Ρένα!
????????- Επισκέπτης
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης