Αναζήτηση
Σπιτικό Παγωτό, με Φιστίκια Αιγίνης και Αμύγδαλα
+2
Rena
Eleni
6 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Σπιτικό Παγωτό, με Φιστίκια Αιγίνης και Αμύγδαλα
Σπιτικό Παγωτό, με Φιστίκια Αιγίνης και Αμύγδαλα
Υλικά για 500 γρ. παγωτό
1/2 λίτρο γάλα πλήρες
2 ή 3 κρόκους αυγών (εξαρτάται αν πρόκειται για μεγάλα ή μικρά αυγά), βιολογικής κτηνοτροφίας
150 γρ. ξανθή ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο
40 γρ. φιστίκια Αιγίνης
20 γρ. ασπρισμένα αμύγδαλα
Σε προθερμασμένο φούρνο, καβουρδίζετε για 7-8 λεπτά τα φιστίκια και τα αμύγδαλα, μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ καστανό χρώμα. Τα αφήνετε σε ένα πιάτο μέχρι να κρυώσουν. Στην συνέχεια, με ένα μίξερ τα κάνετε σκόνη.
Σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο, ζεσταίνετε πολύ καλά το γάλα. Αποσύρετε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτετε τα φιστίκια και τα αμύγδαλα, σε σκόνη. Μισό-σκεπάζετε την κατσαρόλα και την αφήνετε να κρυώσει. Στην συνέχεια, την βάζετε για όλο το βράδυ στο ψυγείο ή τουλάχιστον για ένα 8ωρο, ώστε να αφήσουν οι ξηροί καρποί, όσο το δυνατόν περισσότερα έλαια στο γάλα, ώστε να το αρωματίσουν και να αφήσουν την γεύση τους...
Την επομένη μέρα ή μετά την παρέλευση του 8ωρου, σε μια μέτρια κατσαρόλα με χοντρό πάτο, ρίχνετε τα αυγά και την ζάχαρη. Τα χτυπάτε στο χέρι με ένα σύρμα, μέχρι να ασπρίσουν -μην ανησυχείτε ασπρίζουν γρήγορα έστω και με το χέρι, και προσθέτετε το κρύο γάλα που περιέχει τους καρπούς, αφού πρώτα το έχετε σουρώσει. Βάζετε στο μάτι την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά και φέρνετε το μίγμα σχεδόν σε σημείο βρασμού (μεταξύ 77-79 βαθμούς Κελσίου). Προσοχή όμως, να μην παραβράσει διότι υπάρχει ο κίνδυνος να κόψουνε τα αυγά!!
Όταν το μίγμα ετοιμαστεί, το ρίχνετε σε ένα ευρύχωρο γυάλινο μπολ που έχετε τοποθετήσει σε μια μεγάλη λεκάνη που περιέχει παγάκια ή 1-2 μικρές παγοκύστες. Προσθέτετε προσεκτικά κρύο νερό στα πλαϊνά του μπολ με το παγωτό, μέχρι να το καλύψετε εξωτερικά εντελώς με το κρύο νερό. Προσοχή, μην σας πέσει νερό μέσα στο παγωτό!!
Ανακατεύετε συχνά με το σύρμα ώστε να μην δημιουργήσει "πέτσα"... όταν το μίγμα κρυώσει εντελώς, είναι πλέον έτοιμο να το ρίξετε στην παγωτομηχανή σας και να ακολουθήσετε τις οδηγίες του κατασκευαστή της...
Καλή Απόλαυση...
πηγή: www.food4life.gr
Απ: Σπιτικό Παγωτό, με Φιστίκια Αιγίνης και Αμύγδαλα
Ωραίο το παγωτό σου Ελένη και κυρίως υγιεινότατο, χωρίς τα συντηρητικά κλπ του εμπορίου. Πιστεύεις ότι μπορεί να γίνει και χωρίς παγωτομηχανή αν το καταψύξουμε και μετά το χτυπάμε σε τακτά διαστήματα?
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: Σπιτικό Παγωτό, με Φιστίκια Αιγίνης και Αμύγδαλα
Mου φαίνεται ήρθε η ώρα να κατεβάσω την παγωτομηχανή. Ωραια συνταγή. Ευχαριστούμε.
Sevasti- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1095
Registration date : 12/07/2009
Απ: Σπιτικό Παγωτό, με Φιστίκια Αιγίνης και Αμύγδαλα
@ Rena... δεν μπορώ να σου απαντήσω με σιγουριά, αλλά δεν βρίσκω τον λόγο γιατί να μην γίνεται... αν αφαιρέσεις τους ξηρούς καρπούς και στην θέση τους προσθέσεις πραγματική βανίλια (ποτέ υποκατάστατα όπως η κοινή βανιλίνη που όλοι βάζουνε στα γλυκά και η οποία είναι συνθετική, άρα φτιαγμένη στο εργαστήριο από τύπους σαν και εμένα (εννοώ της χημείας...)), τότε θα έχεις την βάση για ένα κλασικό παγωτό βανίλια που χρόνια τώρα φτιάχνανε με τον τρόπο που προτείνεις... συνεπώς, τολμώ να πω ναι, προσπάθησε το. Επίσης, αν για τους δικούς σου λόγους δεν θέλεις να αγοράσεις την βανίλια, βάλε στην θέση των καρπών φλούδα από ένα πορτοκάλι... ελαφρύ και υγιεινό αρωματάκιι !!
@Sevasti
@Sevasti
Απ: Σπιτικό Παγωτό, με Φιστίκια Αιγίνης και Αμύγδαλα
Στην παγωτομηχανή πώς γίνεται? Είναι το ίδιο?
aspa- Simple Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 34
Registration date : 16/03/2010
Απ: Σπιτικό Παγωτό, με Φιστίκια Αιγίνης και Αμύγδαλα
@ aspa ακολουθείς τις οδηγίες της παγωτομηχανής... η δική μου παγωτομηχανή, έχει δύο ρυθμίσεις... μια για smoothie (μαλακό παγωτό) και μια για πιο παγωμένο... κάποιες φορές δεν ακολουθώ καμία από τις δύο... αν νιώθω ότι είνια έτοιμο με αυτή την πυκνότητα, το σταματάω και το ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ...
@Λίλα, ευχαριστώ...
@Λίλα, ευχαριστώ...
Απ: Σπιτικό Παγωτό, με Φιστίκια Αιγίνης και Αμύγδαλα
Πολύ λαχταριστό και ειδικά με τα ξηροκάρπια που τους έχω αδυναμία. Μπράβο Ελένη.
anneta43- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 652
Registration date : 12/07/2009
Απ: Σπιτικό Παγωτό, με Φιστίκια Αιγίνης και Αμύγδαλα
Σ'ευχαριστώ Λίλα μου.
aspa- Simple Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 34
Registration date : 16/03/2010
Παρόμοια θέματα
» φλογερες με αμυγδαλα
» Σαρίκια Αιγίνης
» Σαλάτα με Καρότα-Πορτοκάλι και φυστίκια Αιγίνης
» ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙΚΟ ΑΝΘΟΤΥΡΟ
» ΣΠΙΤΙΚΟ ΤΣΑΤΝΕΫ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
» Σαρίκια Αιγίνης
» Σαλάτα με Καρότα-Πορτοκάλι και φυστίκια Αιγίνης
» ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙΚΟ ΑΝΘΟΤΥΡΟ
» ΣΠΙΤΙΚΟ ΤΣΑΤΝΕΫ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης