Αναζήτηση
Πανακότα
+3
despoina_67
EfiK
Rena
7 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Πανακότα
Υλικά
7 φύλλα ζελατίνης
400 ml γάλα
600 ml κρέμα γάλακτος
200 γραμ. ζάχαρη
2 βανίλιες
Σιρόπι φράουλα, καραμέλα ή σοκολάτα
Εκτέλεση
Σε ένα μπωλ με κρύο νερό βάζουμε τη ζελατίνη να μαλακώσει. Βράζουμε το γάλα μαζί με τις κρέμες και ανακατεύουμε απαλά. Όταν αρχίσει να φουσκώνει αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη ζάχαρη και τη ζελατίνη. Ανακατεύουμε να λειώσουν. Βάζουμε το μίγμα σε μια φόρμα ή σε ατομικά φορμάκια στο ψυγείο για 4-6 ώρες να πήξει.
Σερβίρουμε με σιρόπι της αρεσκείας μας.
Για πανακότα σοκολάτας λειώνουμε μια πλάκα κουβερτούρα σε μπεν μαρι και την προσθέτουμε στο μίγμα κρέμας και γάλακτος.
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Rena στις Δευ Ιουλ 29, 2013 9:26 pm, 2 φορές συνολικά
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: Πανακότα
Τέλεια πανακότα. Μπράβο, Ρενάκι. Εγώ το καλοκαίρι φτιάχνω και σάλτσα φράουλας. Κόλαση!!!!!!!!!
despoina_67- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1327
Registration date : 03/11/2009
Αγαπημένο γλυκό της κόρης, αλλά μέχρι τώρα δεν το εχω επιχειρήσει. Νόμιζα ότι ήταν ζόρικο, αλλά τελικά δεν φαίνεται τόσο.
irene- Moderator
-
Αριθμός μηνυμάτων : 496
Registration date : 12/07/2009
Πανέμορφο Ρένα μου. Πολύ λαχταριστή φαίνεται η κρεμούλα του.
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009
Δεν είναι δύσκολο irene, απλά πολύ...παχυντικό, αλλά τόσο θεϊκό με ότι σάλτσα κι αν επιλέξεις....τέλειο και για κλείσιμο τραπεζιού τώρα στις γιορτές!!!
irene έγραψε:Αγαπημένο γλυκό της κόρης, αλλά μέχρι τώρα δεν το εχω επιχειρήσει. Νόμιζα ότι ήταν ζόρικο, αλλά τελικά δεν φαίνεται τόσο.
Ρηνάκι είναι πολύ εύκολο γλυκό αλλά έχει κι αυτό τα μυστικά του. Την πρώτη φορά που το έφτιαξα ήμουν μες το σιχτίριο για ώρες. Είχα διαβάσει βλέπεις ότι για να το ξεφορμάρεις βουτάς τη φόρμα σε καυτό νερό...μάλλον την άφησα λίγο παραπάνω γιατί ναι μεν ξεφορμαρίστηκε αλλά υπό μορφήν γάλακτος πλέον..είχε λειώσει κι έτρεχε να γλιτώσει το καημένο
Rena- Admin
-
Κική εννοείται...εξάλλου, εσύ ξέρεις καλά από πανακότα, έχεις κάνει διατριβή!
Rena- Admin
-
Παρόμοια θέματα
» Μεζεδάκι κανείς?
» ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΜΗΛΟΥ
» ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΜΕ ΜΑΣΤΙΧΑ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ
» ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΜΗΛΟΥ
» ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΜΕ ΜΑΣΤΙΧΑ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή