Αναζήτηση
Σπανακόρυζο
5 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Σπανακόρυζο
Υλικά 1 κιλό σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο σε φύλλα 1 κρεμμύδι 4 φρέσκα κρεμμυδάκια 1 ματσάκι άνηθο 2 φλιτζ.καφέ ρύζι 3/4 κούπας λάδι Αλάτι Πιπέρι |
Εκτέλεση Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδια και τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε το σπανάκι, το αλάτι, το πιπέρι, τον άνηθο και 1/2 κούπα νερό. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση και προσθέτουμε το ρύζι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 20 λεπτά περίπου. Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. Σερβίρουμε με λεμόνι ή αν μας αρέσει με γιαούρτι. Το γιαούρτι λέγεται ότι βοηθάει στην καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου. Σε κάποιες περιοχές συνηθίζεται δε, να προστίθεται στο τέλος του μαγειρέματος πάνω στο φαγητό και να ψήνεται όλο μαζί στο φούρνο. |
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Rena στις Παρ Ιουλ 04, 2014 9:36 am, 1 φορά
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: Σπανακόρυζο
Ακόμα και το σπανακόρυζο Ρένα με τις φωτο σου δείχνει σούπερ!
Αυτό για την απορρόφηση το έχω ακούσει για το λεμόνι.
Αυτό για την απορρόφηση το έχω ακούσει για το λεμόνι.
Έχει επεξεργασθεί από τον/την irene στις Κυρ Δεκ 06, 2009 11:53 pm, 1 φορά
irene- Moderator
-
Αριθμός μηνυμάτων : 496
Registration date : 12/07/2009
Απ: Σπανακόρυζο
Να λοιπόν ένα απλό φαγητό, όταν είναι όμορφα σερβιρισμένο, πόσο θελκτικό γίνεται.
Μου άρεσε και η συνοδεία του γιαουρτιού. Πρέπει να ταιριιάζει πολύ και δεν το είχα σκεφτεί ποτέ. Στο επόμενο σπανακόρυζο που θα φτιαξω θα το δοκιμάσω οπωσδήποτε (μόνο στο δικό μου πιάτο όμως).
Μου άρεσε και η συνοδεία του γιαουρτιού. Πρέπει να ταιριιάζει πολύ και δεν το είχα σκεφτεί ποτέ. Στο επόμενο σπανακόρυζο που θα φτιαξω θα το δοκιμάσω οπωσδήποτε (μόνο στο δικό μου πιάτο όμως).
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009
Απ: Σπανακόρυζο
Αγαπημένο μου και άσπρο και με σάλτσα!!!! Εχω διαβάσει κάπου ότι ιδανικά σερβίρεται με τηγανητό αβγό (μάτι). Με γιαουρτάκι δεν το έχω δοκιμάσει, θα το κάνω όμως.
Απ: Σπανακόρυζο
Ρένα, ωραίο το φαγάκι σου και πολύ χειμωνιάτικο. Εγώ κορίτσια, το μόνο κόλπο που μου έμαθε μια μαγείρισσα να κάνω, είναι να το "σβήνω" με λεμόνι και μετά να ρίχνω την ντομάτα.
despoina_67- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1327
Registration date : 03/11/2009
Απ: Σπανακόρυζο
irene έγραψε:Ακόμα και το σπανακόρυζ Ρένα με τις φωτο σου δείχνει σούπερ!
Αυτό για την απορρόφηση το έχω ακούσει για το λεμόνι.
Ρηνάκι, ναι ισχύει αυτό λόγω βιταμίνης C.
Ειρήνη έγραψε:Να λοιπόν ένα απλό φαγητό, όταν είναι όμορφα σερβιρισμένο, πόσο θελκτικό γίνεται.
Μου άρεσε και η συνοδεία του γιαουρτιού. Πρέπει να ταιριιάζει πολύ και δεν το είχα σκεφτεί ποτέ. Στο επόμενο σπανακόρυζο που θα φτιαξω θα το δοκιμάσω οπωσδήποτε (μόνο στο δικό μου πιάτο όμως).
Ειρήνη μου, ευχαριστώ..Να το δοκιμάσεις νομίζω θα σου αρέσει.
EfiK έγραψε:Αγαπημένο μου και άσπρο και με σάλτσα!!!! Εχω διαβάσει κάπου ότι ιδανικά σερβίρεται με τηγανητό αβγό (μάτι). Με γιαουρτάκι δεν το έχω δοκιμάσει, θα το κάνω όμως.
Εφάκι, ναι και του πάει τρελλά!
despoina_67 έγραψε:Ρένα, ωραίο το φαγάκι σου και πολύ χειμωνιάτικο. Εγώ κορίτσια, το μόνο κόλπο που μου έμαθε μια μαγείρισσα να κάνω, είναι να το "σβήνω" με λεμόνι και μετά να ρίχνω την ντομάτα.
Δεσποινάκι μου με ντομάτα έχω να το φάω από παιδί. Η μητέρα μου το φτιάχνει ακόμα έτσι...αλλά ο γιος δεν πειθεται να το φάει
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης