Αναζήτηση
Λαχανόρυζο
+3
EfiK
anneta43
despoina
7 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Λαχανόρυζο
Ένα νόστιμο, υγιεινό και νηστίσιμο φαγητό.
Υλικά
1 μικρό λάχανο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2-3 καρότα σε ροδέλες
λίγο σέλινο
2 φλ.καφέ ρύζι
3-4 ντομάτες ή κονκασέ
αλατοπίπερο
λάδι
λεμόνι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Ξεχωρίζουμε τα φύλλα από το λάχανο και αφαιρούμε τα σκληρά μέρη. Κόβουμε σε κομμάτια λίγο μεγαλύτερα από όταν κόβουμε σαλάτα. Σωτάρουμε τα κρεμμύδια, με τα καρότα να μαλακώσουν και βάζουμε και το λάχανο . Ρίχνουμε τη ντομάτα και το σέλινο, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε ελάχιστο νερό. Αφήνουμε να σιγοβράσουν και λίγο πριν το τέλος του μαγειρέματος ρίχνουμε το ρύζι. Αφήνουμε να τελειώσει το μαγείρεμα με χαμηλωμένη φωτιά. Σερβίρουμε με λεμονάκι.
Έχει επεξεργασθεί από τον/την despoina στις Τετ Ιαν 20, 2010 12:24 am, 1 φορά
despoina- Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 68
Registration date : 12/07/2009
Απ: Λαχανόρυζο
Αγαπημένο φαγητό. Εγώ βάζω και μια καυτερή πιπερίτσα μέσα για πιο πικάντικη γεύση.
anneta43- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 652
Κι εμένα μου αρέσει πολύ αλλά δε το τρώει κανείς άλλος οπότε σπανίως να το φτιάξω.
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Ωραίο φαγάκι, ο άντρας μου το λατρεύει. Βάζω και μια πρέζα κανέλα μέσα και παίρνει ωραίο άρωμα!
Τελικά το λαχανόρυζο βλέπω ότι αρέσει σε όλους μας. Και εγώ τρελλαίνομαι. Από τότε που ήμουν μικρή (ποοοοοολύ παλιά!) ήταν από τα αγαπημένα μου φαγητά.
Δεσποινάκι πολύ ορεκτικό το πιάτο σου. Έσκισες σήμερα με λαχανόρυζο και πιτάκια.
Μια παραλλαγή της μαμάς μου είναι η προσθήκη δύο πράσσων σε φετάκια και αντί για ντομάτα αυγολέμονο. Και έτσι ξινούτσικο είναι πολύ νόστιμο.
Δεσποινάκι πολύ ορεκτικό το πιάτο σου. Έσκισες σήμερα με λαχανόρυζο και πιτάκια.
Μια παραλλαγή της μαμάς μου είναι η προσθήκη δύο πράσσων σε φετάκια και αντί για ντομάτα αυγολέμονο. Και έτσι ξινούτσικο είναι πολύ νόστιμο.
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Δέσποινα θα το φτιάξω σίγουρα και θα σου πω. Εγώ λάχανο φτιάχνω μόνο με χοιρινό κρέας και να μην πω ψέματα, το τρώω μόνη μου σχεδόν.
despoina_67- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1327
Registration date : 03/11/2009
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης