Αναζήτηση
Σύγλινο
+4
seranaki
chefoulla
EfiK
Rena
8 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Σύγλινο
Πρόκειται για χοιρινό καπνιστό έδεσμα που φτιάχνεται στη Μάνη και αποτελεί έναν από τους γευστικότερους τρόπους φυσικής συντήρησης των χοιροσφαγιων.
Βράζεται με διάφορα μπαχάρια και πορτοκάλι και καπνίζεται με φασκόμηλο για αρκετές ώρες για να αποκτήσει το χαρακτηριστικό έντονο άρωμα του.
Διατηρείται στη γλίνα, δηλαδή στο ζωμό που μένει μετά το βρασμό του χοιρινού, ο οποίος πήζει όταν παγώσει λόγω της ποσότητας του λίπους που περιέχει. Η γλίνα είναι ιδανικό λίπος για να τηγανίσουμε το κρέας μας και δίνει εξαιρετική γεύση. Εκτός αυτού όμως δίνει και την ονομασία σύγλινο,δηλαδή κρέας μαζί με το λίπος του και όχι σύγκλινο.
Τρώγεται μόνο του ως κρασομεζές ή μαζί με αυγά, σαν καγιανάς ενώ ακόμη μπορεί να μαγειρευτεί μαζί με όσπρια ακόμη και με ζυμαρικά δίνοντας μια άλλη διάσταση σε μια παραδοσιακή Ιταλική καρμπονάρα.
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Rena στις Τετ Ιουλ 13, 2016 1:53 am, 6 φορές συνολικά
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: Σύγλινο
Kαταπληκτικός μεζές στα αλήθεια. Να πω ότι χρησιμοποιείται και πολύ πολύ αλάτι για να "ψηθεί". Δοκιμάστε το μέσα σε φασολάδα ή γίγαντες θα αλλάξει τελείως η συνταγή σας.
chefoulla- Beautiful Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 259
Registration date : 12/07/2009
Απ: Σύγλινο
Υπέροχος μεζές, αλλά η αλήθεια είναι δύσκολα θα τον βρεις. Αυτό που πουλάνε στα Σ/Μ δεν έχει καμία σχέση με αυτό που θα βρεις στη Λακωνία.
seranaki- SuperiorMember
-
Αριθμός μηνυμάτων : 372
Registration date : 27/08/2009
Απ: Σύγλινο
Ρενακι αμαν με ξεκανες..................
μετα τον κοκορα της Γωγουλας συγλινο ????????
το φτιαχνει και αυτο τελειο η Γωγουλα!!!!!!!!
Θελει ομως μαζι στο βρασιμο και λιγα λουκανικα , με πορτοκαλι βεβαια.
Μπραβο Ρενακι για την αναρτηση!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
seranaki αυτο που πουλανε στα S/M δεν εχει καθολου γευση, ουτε καπνισμενο σωστα ειναι , αλλα ουτε και βρασμενο και φυσικα δεν ειναι το σωστο κρεας, ασε που βαζουν συντηρητικά μεσα σε τετοιες ποσοτητες.
φιλακια πολλα καλημερα.
μετα τον κοκορα της Γωγουλας συγλινο ????????
το φτιαχνει και αυτο τελειο η Γωγουλα!!!!!!!!
Θελει ομως μαζι στο βρασιμο και λιγα λουκανικα , με πορτοκαλι βεβαια.
Μπραβο Ρενακι για την αναρτηση!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
seranaki αυτο που πουλανε στα S/M δεν εχει καθολου γευση, ουτε καπνισμενο σωστα ειναι , αλλα ουτε και βρασμενο και φυσικα δεν ειναι το σωστο κρεας, ασε που βαζουν συντηρητικά μεσα σε τετοιες ποσοτητες.
φιλακια πολλα καλημερα.
ΜΕΤΗ- Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 61
Registration date : 07/01/2010
Απ: Σύγλινο
αν και η καταγωγη μου κοντα στη Μανη ειναι...το συγλινο καθολου δε με συγκινει ...δε μπορω ομως παρα να σε θαυμασω Ρενα μου για τις ικανοτητες σου!
Απ: Σύγλινο
το συγκλινο το φτιαχνομε και στην κρητη,το σωταρομε με λιγο λαδι και το βαζομε πανω σε μαρουλοσαλατα με μια σαλτσα απο μουσταρδα ,λεμονι,μελι και αλατι
ntina- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1656
Registration date : 13/02/2010
Απ: Σύγλινο
σε κρητικα μαγαζια θα το βρειτε,αλλα αν θελετε να το γευθειτε πηγαινετε στο εστιατοριο
του Παρτσαλακη του ηθοποιου,εκει θα καταλαβετε τι σημαινει κρητη
του Παρτσαλακη του ηθοποιου,εκει θα καταλαβετε τι σημαινει κρητη
ntina- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1656
Registration date : 13/02/2010
Απ: Σύγλινο
Ντίνα από όσο ξέρω το σύγλινο είναι κατ'εξοχήν Μανιάτικο έδεσμα. Στην Κρήτη έχουν το απάκι. Όχι ότι δε φτιάχνουν κι εκεί, αλλά το γνήσιο είναι το Λακωνικό.
anastazie- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 790
Registration date : 12/07/2009
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης