Αναζήτηση
Μεζεδάκι κανείς?
+26
ΝΤΑΙΖΗ
boxeraki
Elli
despoina
simerouda
AnaCook
ntina
Sevasti
seranaki
irene
raymonda
anneta43
Maria B.
magda4
anastazie
nikolas
chefoulla
helen
Αsteri
Λίλα
Ειρήνη
EfiK
antigoni
sofia
SpIrToKoYto
Rena
30 απαντήσεις
Σελίδα 23 από 31
Σελίδα 23 από 31 • 1 ... 13 ... 22, 23, 24 ... 27 ... 31
Απ: Μεζεδάκι κανείς?
Μόλις έφτιαξα τις φακές που μας είπε η Μάρω στο fb.
(Βράζουμε τις φακές με καρότο, κρεμύδι και δαφνόφυλλο. Οταν ψηθούν, τις περνάμε στο μύλο λαχανικών, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και κύμινο. Σερβίρουμε με ζεστά κρουτόν ψημένα στο βούτυρο και ωμό λάδι στο πιάτο.
...συνταγή από τη Συρία κυρίως...)
Από εμφάνιση δεν κατάφερα πολλά μάλλον αλλά από γεύση δεν παίζονται. Το κίμινο τους πάει απίστευτα και τα κρουτόν μαζί φοβερά.
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Έφη δεν το πίστευα σου λέω. Η γεύση φοβερή και τα κρουτόν του πήγαιναν γάντι, έτσι ζεστά και βουτυρωμένα. Και είχα και τις φακές μαγειρεμένες από πριν...Λυπήθηκα που έκανα μια σταλιά μόνο για να το δοκιμάσω.
Rena- Admin
-
Ναιιιιι Αλλά να μην τις φτιάξεις τόσο πηχτές. Η Μάρω είπε ότι είναι σαν σούπα βελουτέ, εγώ δεν το είχα καταλάβει γιατί είπε αρχικά να μην είναι σουπέ και αφαίρεσα τα υγρά όσο γινόταν. Πάντως κι έτσι πεντανόστιμε, σαν ένας αλλιώτικος πουρές.
Rena- Admin
-
Rena έγραψε:
Μόλις έφτιαξα τις φακές που μας είπε η Μάρω στο fb.
(Βράζουμε τις φακές με καρότο, κρεμύδι και δαφνόφυλλο. Οταν ψηθούν, τις περνάμε στο μύλο λαχανικών, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και κύμινο. Σερβίρουμε με ζεστά κρουτόν ψημένα στο βούτυρο και ωμό λάδι στο πιάτο.
...συνταγή από τη Συρία κυρίως...)
Από εμφάνιση δεν κατάφερα πολλά μάλλον αλλά από γεύση δεν παίζονται. Το κίμινο τους πάει απίστευτα και τα κρουτόν μαζί φοβερά.
Είδες πόσο τέλεια γίνονται τα όσπρια με τα μπαχαρικά....έτσι δεν το πίστευα κι εγώ με τα ρεβύθια και το κάρυ!
Τα μπαχαρικά δίνουν ένα άρωμα ανατολής στα όσπρια και έτσι ξεφεύγουμε λιγάκι από τις συνηθισμένες γεύσεις. Τις φαντάζομαι Ρένα τις φακές πολύ νόστιμες.
Η αδελφή μου κάνει μια παραλλαγή με μαγειρεμένες φακές περασμένες στο multi και από πάνω σωταρισμένο ψιλοκομμένο μπέηκον και λίγη κρέμα γάλακτος. Πολύ καλό πιάτο κι αυτό.
Λίλα τα ραβίθια σου (παρ'ότι δεν είναι αγαπημένο μου όσπριο) με έχουν ξεσηκώσει και λέω αύριο να τα κάνω.
Η αδελφή μου κάνει μια παραλλαγή με μαγειρεμένες φακές περασμένες στο multi και από πάνω σωταρισμένο ψιλοκομμένο μπέηκον και λίγη κρέμα γάλακτος. Πολύ καλό πιάτο κι αυτό.
Λίλα τα ραβίθια σου (παρ'ότι δεν είναι αγαπημένο μου όσπριο) με έχουν ξεσηκώσει και λέω αύριο να τα κάνω.
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009
Περίσσεψε κανένα κομματάκι?
nikolas- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 910
Registration date : 31/07/2009
Αουτς....θέλωωωω. Έχω κάτι αιώνες να φάω πίτσα.
Rena- Admin
-
Και εγώ θέλω. Υπάρχει άραγε κανείς που να μη θέλει??
Ειρήνη- Supreme Member
-
Kι εγώ κι εγώ, θέλωωω
anneta43- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 652
Super η τουρτίτσα σου Έφη.
Στα συν αυτού του γλυκού είναι ότι δεν κοστίζει πολύ και βγαίνει και μεγάλη ποσότητα.
Στα συν αυτού του γλυκού είναι ότι δεν κοστίζει πολύ και βγαίνει και μεγάλη ποσότητα.
Ειρήνη- Supreme Member
-
Τέλεια Έφη
boxeraki- Beautiful Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 176
Registration date : 26/08/2009
Aπανωτά τα χτυπήματα Έφάκι και να τα καταφέρατε θα τη φτιάξω κι εγώ
sofia- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1805
Registration date : 13/07/2009
Ποιός γιορτάζει πάλι. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ . Τι μήνας και αυτός ,ούτε μια μέρα για νηστεία.
ΝΤΑΙΖΗ- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 528
Registration date : 16/04/2010
Γκάφα εκανα. Η τούρτα είναι ΤΗΣ Ειρήνης. οχι ΓΙΑ την Ειρήνη. Μήπως πρέπει να νηστέψω ,αντί να τη λιγουρεύομαι
ΝΤΑΙΖΗ- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 528
Registration date : 16/04/2010
Γλυκό του κουταλιού με κόκκινη κολοκύθα. Πολύ αρωματικό από τα χεράκια του θείου μου. Συνταγή εν καιρώ.
Rena- Admin
-
Υπερπαραγωγή η τούρτα Εφάκι
Rena- Admin
-
Την κολοκύθα και γρήγορα...για πόσο θα έχει στη λαϊκή, μην ξεχαστούμε!
Ωραίο χρώμα, μας ξελίγωσες βραδιάτικα...
Α, όποιος κάνει την τουρτίτσα (σούπερ, να είναι καλά το Ειρηνάκι...χεχεχε!) να προσέξει τον καφέ γιατί είναι πολύ έντονος. Εγώ την άλλη φορά...γιατί θα υπάρξει και άλλη φορά...δεν θα βάλω καθόλου καφέ!
Το λέω γιατί εγώ δεν τα πάω τα καφεγλυκά και ήταν έντονο για τα γούστα μου, μη γίνει παρεξήγηση...
Ωραίο χρώμα, μας ξελίγωσες βραδιάτικα...
Α, όποιος κάνει την τουρτίτσα (σούπερ, να είναι καλά το Ειρηνάκι...χεχεχε!) να προσέξει τον καφέ γιατί είναι πολύ έντονος. Εγώ την άλλη φορά...γιατί θα υπάρξει και άλλη φορά...δεν θα βάλω καθόλου καφέ!
Το λέω γιατί εγώ δεν τα πάω τα καφεγλυκά και ήταν έντονο για τα γούστα μου, μη γίνει παρεξήγηση...
Έφη πραγματικά όπως γράφω και στη συνταγή το κακάο και τον καφέ τα προσαρμόζουμε σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας. Να φανταστείς ότι η αρχική συνταγή 4-5 κουταλιές καφέ και εγώ το μείωσα στις 3. Από κει και πέρα και με σκέτο κακάο θα είναι μια χαρά.
Ρένα, τέλειο φαίνεται το γλυκό του θείου. Σε μια προηγούμενη δουλειά μου μια συνεργάτις μας με καταγωγή από τη Μήλο μου έφερνε συχνά το τοπικό γλυκό κουταλιού που το έφτιαχνε μόνη της βέβαια, κόκκινη κολοκύθα με αμύγδαλα. Μας έχει μείνει αξέχαστο. Στη Μήλο το λένε "κουφέτο".
Ρένα, τέλειο φαίνεται το γλυκό του θείου. Σε μια προηγούμενη δουλειά μου μια συνεργάτις μας με καταγωγή από τη Μήλο μου έφερνε συχνά το τοπικό γλυκό κουταλιού που το έφτιαχνε μόνη της βέβαια, κόκκινη κολοκύθα με αμύγδαλα. Μας έχει μείνει αξέχαστο. Στη Μήλο το λένε "κουφέτο".
Ειρήνη- Supreme Member
-
Σελίδα 23 από 31 • 1 ... 13 ... 22, 23, 24 ... 27 ... 31
Παρόμοια θέματα
» μεζεδάκι κανείς;
» Μεζεδάκι κανείς?
» μεζεδακι της στιγμης
» Ανέκδοτα
» 10 καλοί λόγοι για να κάνεις sex