Αναζήτηση
Μυδοπίλαφο
Σελίδα 1 από 1
Μυδοπίλαφο
Υλικά
2 ½ κούπες ρύζι
500 γρ. μύδια με το κέλυφος τους
4 ½ κούπες νερό
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1 σφηνάκι ούζο ή ένας αστεροειδής γλυκάνισος
2 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
300 γρ. ντοματοχυμό ή 2-3 ντομάτες ψιλοκομμένες
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε τα μύδια σε μια κατσαρόλα με νερό και αφήνουμε για 5 λεπτά περίπου σε βρασμό. Πετάμε όσα δεν άνοιξαν και κρατάμε τα υπόλοιπα μαζί με το νερό που έβρασαν, αφού το σουρώσουμε για να φύγει τυχόν άμμος ή υπολείμματα από τα κελύφη που ίσως έχουν σπάσει.
Βάζουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σωτάρουμε μέχρι να γυαλίσει το κρεμμύδι και προσθέτουμε το ρύζι. Αφαιρούμε το σκόρδο. Ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει το ρύζι μας. Προσθέτουμε το ούζο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. (Αν βάλουμε το γλυκάνισο αντί του ούζου, τον βάζουμε όταν προσθέσουμε το νερό).
Ρίχνουμε σταδιακά το νερό που κρατήσαμε από τα μύδια μας εναλλάξ με το χυμό ντομάτας, στη συνέχεια βάζουμε τον άνηθο και αλατοπιπερώνουμε. (Προσοχή στο αλάτι).
Λίγο πριν είναι έτοιμο το ρύζι ρίχνουμε τα μύδια που κρατήσαμε αφήνουμε να ετοιμαστεί το ρύζι και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σκεπάζουμε με μια πετσέτα ή με το καπάκι της κατσαρόλας αν κλείνει εφάπτοντας απόλυτα, για να μείνει το ρύζι μας σπυρωτό.
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Rena στις Δευ Αυγ 08, 2016 9:34 pm, 3 φορές συνολικά
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: Μυδοπίλαφο
Αν και μπουχτήσαμε λίγο με τα θαλασσινά λόγω των ημερών, αυτό Ρενάκι δείχνει τέλειο. Μου αρέσει το ρύζι που τρυπώνει στα μύδια..με τα χέρια τα τσακώνω αυτά, ένα-ένα.
????????- Επισκέπτης
Τι καλό. Μου αρέσει πολύ θα το δοκιμάσω και με το ούζο που λες. Ευχαριστώ Ρένα.
????????- Επισκέπτης
Καλά το σερβίρισμα με το κέλυφος και το ρυζάκι να είναι μέσα μαζί με το μύδι είναι σούπερ!!!
ΤΕΛΕΙΟ!!!
ΤΕΛΕΙΟ!!!
????????- Επισκέπτης
Μου αρέσουν πολύ τα μύδια. Εγώ θα κράταγα και μερικά αχνιστά για μεζεδάκι με αλάτι και λεμονάκι Πολύ όμορφο δείχνει Ρένα και σίγουρα και νόστιμο.
????????- Επισκέπτης
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης