Αναζήτηση
Γλώσσα μοσχαρίσια βραστή
Σελίδα 1 από 1
Γλώσσα μοσχαρίσια βραστή
Υλικά
1 ½ κιλό γλώσσα μοσχαρίσια
1 κρεμμύδι ξερό
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Αφήνουμε τη γλώσσα για μια ώρα σε νερό και την ξεπλένουμε καλά με άφθονο νερό. Τη βάζουμε να βράσει σε μια κατσαρόλα με νερό και το κρεμμύδι ολόκληρο και αλατίζουμε. Η γλώσσα βγάζει το λάδι της οπότε μην προσθέσετε. Μετά από 1 ½ ώρα τη βγάζουμε από την κατσαρόλα, τόσο περίπου θέλει (το καταλαβαίνουμε όταν τρυπιέται με το πηρούνι) και μετά από κανά δεκάλεπτο αφαιρούμε την πέτσα της με ένα μαχαιράκι. Αφήνουμε να κρυώσει και την ξαναπιάνουμε την άλλη μέρα. Κόβουμε σε λεπτές φέτες και σερβίρουμε με αλατοπίπερο και λεμόνι.
Τips
Μπορούμε στο ζουμί που βράσαμε τη γλώσσα να ρίξουμε ρύζι, να βράσει και να αυγοκόψουμε. Γίνεται πολύ νόστιμη σούπα.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το ζουμί για να φτιάξουμε πιλάφι.
Η συνταγή είναι της Μαίρης Σφακιανούδη-Λιοδήμου από το βιβλίο της «Από την πόλη έρχομαι και συνταγές σας φέρνω»
1 ½ κιλό γλώσσα μοσχαρίσια
1 κρεμμύδι ξερό
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Αφήνουμε τη γλώσσα για μια ώρα σε νερό και την ξεπλένουμε καλά με άφθονο νερό. Τη βάζουμε να βράσει σε μια κατσαρόλα με νερό και το κρεμμύδι ολόκληρο και αλατίζουμε. Η γλώσσα βγάζει το λάδι της οπότε μην προσθέσετε. Μετά από 1 ½ ώρα τη βγάζουμε από την κατσαρόλα, τόσο περίπου θέλει (το καταλαβαίνουμε όταν τρυπιέται με το πηρούνι) και μετά από κανά δεκάλεπτο αφαιρούμε την πέτσα της με ένα μαχαιράκι. Αφήνουμε να κρυώσει και την ξαναπιάνουμε την άλλη μέρα. Κόβουμε σε λεπτές φέτες και σερβίρουμε με αλατοπίπερο και λεμόνι.
Τips
Μπορούμε στο ζουμί που βράσαμε τη γλώσσα να ρίξουμε ρύζι, να βράσει και να αυγοκόψουμε. Γίνεται πολύ νόστιμη σούπα.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το ζουμί για να φτιάξουμε πιλάφι.
Η συνταγή είναι της Μαίρης Σφακιανούδη-Λιοδήμου από το βιβλίο της «Από την πόλη έρχομαι και συνταγές σας φέρνω»
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: Γλώσσα μοσχαρίσια βραστή
Ωραίο μεζεδάκι. Να προσθέσω ότι μπορούμε να ρίξουμε και μερικά δαφνόφυλλα στο νερό που τη βράζουμε για περισσότερο άρωμα. Επίσης αν μας περισσέψει μπορούμε να τη φυλάξουμε στο ψυγείο μέσα σε μπωλ που έχουμε ρίξει λαδολέμονο και μπόλικο πιπέρι.
????????- Επισκέπτης
Απ: Γλώσσα μοσχαρίσια βραστή
Ρένα αυτός ο μεζές είναι το κάτι άλλο. Το φτιάχνουμε συχνά στο σπίτι. Κι όπως το λέει η Αντιγόνη διατηρείται σε λάδι στο ψυγείο για πάνω από βδομάδα.
????????- Επισκέπτης
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης