Αναζήτηση
Grilled T-bone steak ή Φιλέτα Μοσχαρίσια
2 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Grilled T-bone steak ή Φιλέτα Μοσχαρίσια
Υλικά:
1 κιλό T-bone steak, ή Φιλέτα μοσχαρίσια, (πάχους, 2 δάχτυλα, περίπου)
Αλάτι χονδρό, θαλασσινό
Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, λειωμένο
2 φρέσκα κλαδάκια δενδρολίβανο
Θυμάρι
Εκτέλεση:
Προθερμάνετε το Grill, χωρίς την σκάρα, μέχρι να πυρώσει καλά , (άν είναι ηλεκτρικό, αν είναι με κάρβουνα αφήστε τα κάρβουνα να κάψουν καλά), τοποθετήστε πάνω την σκάρα, σκεπάστε το Grill, για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να κάψει καλά και η σκάρα.
Βάλτε αρκετό χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, πάνω στα T-bone steak, (ή στα φιλέτα κι’ από τις δύο μεριές, και μετά με ένα πινέλο περάστε τα με το ελαιόλαδο στο οποίο έχετε αναμείξει το σκόρδο και το θυμάρι.
Τοποθετήστε το κρέας πάνω στην σκάρα, κάθετα, και αφήστε τα για 2 λεπτά σ’ αυτήν την θέση. Μετά τα 2 λεπτά, πιάνετε τα φιλέτα με την τσιμπίδα και τα γυρίζετε, (από την ίδια πλευρά), κατά 90 μοίρες, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα «Χ» στο κρέας, από την σκάρα.
Με την τσιμπίδα γυρίζετε τα φιλέτα να ψηθούν και από την άλλη πλευρά, αλλά προηγουμένως βάλτε από κάτω τους από δύο κλαδάκια δενδρολίβανο και ψήστε όπως και προηγουμένως.
Μπορείτε εν τω μεταξύ να έχετε ετοιμάσει πατάτες τυλιγμένες στο αλουμινόχαρτο τις οποίες τις βάζετε κι’ αυτές στο Grill. (οι πατάτες χρειάζονται παραπάνω χρόνο).
Πλένετε καλά τις πατάτες, με το φλούδι τους. Με ένα κοφτερό μαχαιράκι κάνετε τρείς χαρακιές στην κάθε πατάτα, βάζετε χοντρό αλάτι και τις αλείφετε με λίγο λάδι. Τις τυλίγετε στο αλουμινόχαρτο και τις βάζετε στο Grill.
Κατόπιν τις βγάζετε από το αλουμινόχαρτο, τις κόβετε κατά μήκος στη μέση, τις αλείφετε με βούτυρο και πασπαλίζετε λίγο χοντρό αλάτι.
Μπορείτε όμως να τις σερβίρετε και με sour cream και με ψιλοκομμένο μπέϊκον πάνω.
????????- Επισκέπτης
Απ: Grilled T-bone steak ή Φιλέτα Μοσχαρίσια
Πολύ λαχταριστό!!! Ζουμερό ζουμερό φαίνεται
????????- Επισκέπτης
Απ: Grilled T-bone steak ή Φιλέτα Μοσχαρίσια
Γεια σου Κυριάκο με τα ωραία σου
Για πες μου έχει σημασία να γυρίσουμε το φιλέτο από την ίδια πλευρά να κάνει το Χ ? δε το ήξερα αυτό. Αυτό με το δεντρολίβανο θα τα κάνει να μοσχομυρίζουν.
Τελικά μεγάλη τέχνη το καλό ψήσιμο.
Για πες μου έχει σημασία να γυρίσουμε το φιλέτο από την ίδια πλευρά να κάνει το Χ ? δε το ήξερα αυτό. Αυτό με το δεντρολίβανο θα τα κάνει να μοσχομυρίζουν.
Τελικά μεγάλη τέχνη το καλό ψήσιμο.
????????- Επισκέπτης
Απ: Grilled T-bone steak ή Φιλέτα Μοσχαρίσια
Κυριάκο το κρέας δε το μαρινάρεις καθόλου?
????????- Επισκέπτης
Απ: Grilled T-bone steak ή Φιλέτα Μοσχαρίσια
Raymonda έγραψε:Γεια σου Κυριάκο με τα ωραία σου
Για πες μου έχει σημασία να γυρίσουμε το φιλέτο από την ίδια πλευρά να κάνει το Χ ? δε το ήξερα αυτό. Αυτό με το δεντρολίβανο θα τα κάνει να μοσχομυρίζουν.
Τελικά μεγάλη τέχνη το καλό ψήσιμο.
Γειά σου Χάρη, το γύρισμα είναι για να φαίνονται τα σημάδια της σκάρας σαν "Χ" πάνω στο κρέας, είναι περισσότερο cosmetic, κατά τα άλλα ο΄ιδιος χρόνος είναι, το δενδρολίβανο και το θυμάρι με το σκόρδο στο λάδι, άλλο πράμα σου λέω
????????- Επισκέπτης
Απ: Grilled T-bone steak ή Φιλέτα Μοσχαρίσια
Αυτό το Τ-bone με προσκαλεί να το δοκιμάσω. Τι φωτο είναι αυτή Κυριάκο! Εξαιρετικά καλοψημένο και λαχταριστό. Ευχαριστούμε για τις οδηγίες ψησίματος.
????????- Επισκέπτης
Απ: Grilled T-bone steak ή Φιλέτα Μοσχαρίσια
Ειρήνη έγραψε:Αυτό το Τ-bone με προσκαλεί να το δοκιμάσω. Τι φωτο είναι αυτή Κυριάκο! Εξαιρετικά καλοψημένο και λαχταριστό. Ευχαριστούμε για τις οδηγίες ψησίματος.
Σ'ευχαριστώ κι'εγώ Ειρήνη, το ψήσιμο στο κρέας και στο ψάρι είναι μεγάλη τέχνη για να μην στεγνώσουν και τα δυό. Πρόσεξε όμως στο μοσχάρι να μην βάλεις ποτέ ρίγανη.
????????- Επισκέπτης
Απ: Grilled T-bone steak ή Φιλέτα Μοσχαρίσια
Για εξήγησέ το μας αυτό Κυριάκο. Γιατί όχι ρίγανη στο μοσχάρι??
????????- Επισκέπτης
Απ: Grilled T-bone steak ή Φιλέτα Μοσχαρίσια
Κυριάκο μας έστειλες με το κρεατακι. Σπαρταράει
Χιχιχιχ
Μια ερώτηση μόνο: Το αλάτι δεν το σφίγγει το κρέας; Γιατί αυτό ήξερα μέχρι τώρα...
Χιχιχιχ
Μια ερώτηση μόνο: Το αλάτι δεν το σφίγγει το κρέας; Γιατί αυτό ήξερα μέχρι τώρα...
????????- Επισκέπτης
Απ: Grilled T-bone steak ή Φιλέτα Μοσχαρίσια
Ειρήνη η ρίγανη το σκληραίνει το μοσχάρι από όσο ξέρω. Και το ίδιο ξέρω και για το αλάτι. Αλλά ας μας πει ο Σφακιανός.
????????- Επισκέπτης
Απ: Grilled T-bone steak ή Φιλέτα Μοσχαρίσια
irene έγραψε:Κυριάκο μας έστειλες με το κρεατακι. Σπαρταράει
Χιχιχιχ
Μια ερώτηση μόνο: Το αλάτι δεν το σφίγγει το κρέας; Γιατί αυτό ήξερα μέχρι τώρα...
Όχι το αλάτι, το μοσχαρισιο το σφυγγει η ριγανη
????????- Επισκέπτης
Απ: Grilled T-bone steak ή Φιλέτα Μοσχαρίσια
Εγώ το μαρινάρω απο το πρωί,με μουστάρδα μέλι χοντρό αλάτι πιπέρι και δεωτρολίβανο.
aspa- Simple Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 34
Registration date : 16/03/2010
Απ: Grilled T-bone steak ή Φιλέτα Μοσχαρίσια
παρολο που το μοσχαρι ειναι σκληρο κρεας εδω μοιαζει με τρυφερο φιλετο.μπραβο.για τη ριγανη δεν το ηξερα,εγω βαζω τριμμενο φασκομηλο και ραντιζω με λαδι και κοκκινο καλο κρασι
ntina- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1656
Registration date : 13/02/2010
Παρόμοια θέματα
» Γλώσσα μοσχαρίσια βραστή
» Γεμιστά φιλέτα κοτόπουλου
» Φιλέτα με σάλτσα μελιού
» Χοιρινά φιλέτα με κρέμα τυριών
» Φιλέτα ψαριού σε κουρκούτι μπύρας
» Γεμιστά φιλέτα κοτόπουλου
» Φιλέτα με σάλτσα μελιού
» Χοιρινά φιλέτα με κρέμα τυριών
» Φιλέτα ψαριού σε κουρκούτι μπύρας
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης