Αναζήτηση
Πορτοκαλόπιτα
5 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Πορτοκαλόπιτα
Υλικά
Για την κρέμα
1 ποτήρι ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο
1 ποτήρι ζάχαρη κρυσταλλική
1 βανίλια
1 κ.σ. baking powder
ξύσμα 1 πορτοκαλιού
5 αβγά
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
Για το σιρόπι
2 ποτήρια ζάχαρη κρυσταλλική
2 ποτήρια νερό
2 ποτήρια χυμός πορτοκαλιού
1 ξύλο κανέλας
φλούδα 1 πορτοκαλιού
1/2 kg φύλλο κρούστας για γλυκά ή Βηρυττού
μαργαρίνη για βουτύρωμα των φύλλων
Εκτέλεση
Ετοιμάζω πρώτα το σιρόπι μου βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για 5 λεπτά και το αφήνω να κρυώσει.
Σε βουτυρωμένο ταψί στρώνω σουρωτά τα φύλλα που τα βουτυρώνω πρώτα ένα-ένα και τα ακριανά προσέχω να εξέχουν λίγο για να μην χύνεται το μίγμα που θα ετοιμάσω.
Χτυπάω το ηλιέλαιο με τη ζάχαρη, τη βανίλια, το baking powder, το ξύσμα και μετά προσθέτω τα αβγά. Χτυπάω καλά τα υλικά και στο τέλος προσθέτω το γιαούρτι.
Ρίχνω τη γέμιση στα φύλλα μου , δεν κλέινω με τα φύλλα, απλά το σουλουπώνω λίγο στις άκρεςκαι ψήνω στους 160 βαθμούς για 50 λεπτά σε ήδη προθερμασμένο φούρνο στον αέρα.
Σιροπιάζω (ζεστό γλυκό και κρύο σιρόπι) και το αφήνω να τραβήξει για 6-8 ώρες.
Καλή σας απόλαυση!
Η συνταγή είναι της Τασίας Δενδρινού.
Απ: Πορτοκαλόπιτα
Αμάν και την έχω από καιρό βάλει στο μάτι. Αν προλάβω θα τη φτιάξω σήμερα.
anneta43- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 652
Registration date : 12/07/2009
Απ: Πορτοκαλόπιτα
Λατρεύω την πορτοκαλόπιτα και δοκιμάζω όλες τις συνταγές που πετυχαίνω. Εννοείται πως θα τη φτιάξω άμεσα. Θέλω να ρωτήσω, εάν δε βάλω σουρωτά τα φύλλα αλλά τα απλώσω κανονικά αλλάζει κάτι στη γεύση; Στρογγυλό ταψί Νο 30 είναι εντάξει;
VIVIAN- Beautiful Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 242
Τόπος : ΑΘΗΝΑ
Registration date : 19/10/2010
Απ: Πορτοκαλόπιτα
Σε 32αρι ή 34αρι ταψί την έχω κάνει, και σουρωτά έλεγε η συνταγή οπότε σουρωτά τα έβαλα. Νομίζω βγαίνει πιο αφράτη έτσι γιατί έχουν αέρα. Αλλοι πάλι τα μαδάνε, οπότε τι να σου πω? Μόνο σουρωτή την έχω φτιάξει.
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης