Αναζήτηση
ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΟ ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΣΑΦΡΑΝ ΚΑΙ ΜΑΡΑΘΟ
+2
Rena
T.A.G
6 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΟ ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΣΑΦΡΑΝ ΚΑΙ ΜΑΡΑΘΟ
Νοστιμότατη συνταγή και πολύ αρωματική χάρη στο μάραθο και τον κρόκο. Εύκολη στην προετοιμασία της θα νοστιμίσει το τραπέζι της Κυριακής ως συνοδευτικό πιάτο ή όποια άλλη μέρα ως ελαφρύ γεύμα
Υλικά (για 4-6 άτομα ως συνοδευτικό και 2-3 ως κυρίως πιάτο):
1/4 κ.γ. ίνες σαφράν, σπασμένες
1 κ.σ. πολύ καυτό νερό
2 1/2 κούπες νερό
1/2 κούπα ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 1/2 κούπα κριθαράκι (περίπου 250γρ.)
1 κ.γ. αλάτι
1 κούπα ψιλοκομμένος βολβός μαραθόριζας (φοινόκιο)
2 κ.σ. ψιλοκκομένο μάραθο, το πράσινο μέρος τα φυλλαράκια
Εκτέλεση:
Βάλτε σε ένα μπωλάκι το σαφράν μαζί με το καυτό νερό και αφήστε να μουλιάσει.
Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι (προσωπικά προτιμώ το βιτάμ αντί για λάδι) σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και σωτάρετε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Ρίξτε στην κατσαρόλα το κριθαράκι και το καβουρδίζετε, ανακατεύοντας συχνά, για περίπου 3-4 λεπτά. Να το δείτε να αλλάζει ελαφρώς χρώμα.
Προσθέστε το σαφράν μαζί με το νερό του, περιχύστε με το υπόλοιπο νερό και αλατίζετε. Σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοβράσει το φαγητό μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και το κριθαράκι να αρχίσει να μαλακώνει, περίπου 10-12 λεπτά.
Τραβήξτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε πάνω από το κριθαράκι τη μαραθόριζα. Σκεπάστε με το καπάκι και αφήστε τη μαραθόριζα να μαλακώσει από τη θερμοκρασία και τους ατμούς του φαγητού για περίπου 5-7 λεπτά.
Ανακατέψτε το φαγητό, πασπαλίστε με 2 κ.σ. από το ψιλοκομμένο μάραθο και ανακατέψτε ξανά.
Σερβίρετε αμέσως πασπαλίζοντας κάθε πιάτο με λίγο ακόμα μάραθο.
Υλικά (για 4-6 άτομα ως συνοδευτικό και 2-3 ως κυρίως πιάτο):
1/4 κ.γ. ίνες σαφράν, σπασμένες
1 κ.σ. πολύ καυτό νερό
2 1/2 κούπες νερό
1/2 κούπα ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 1/2 κούπα κριθαράκι (περίπου 250γρ.)
1 κ.γ. αλάτι
1 κούπα ψιλοκομμένος βολβός μαραθόριζας (φοινόκιο)
2 κ.σ. ψιλοκκομένο μάραθο, το πράσινο μέρος τα φυλλαράκια
Εκτέλεση:
Βάλτε σε ένα μπωλάκι το σαφράν μαζί με το καυτό νερό και αφήστε να μουλιάσει.
Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι (προσωπικά προτιμώ το βιτάμ αντί για λάδι) σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και σωτάρετε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Ρίξτε στην κατσαρόλα το κριθαράκι και το καβουρδίζετε, ανακατεύοντας συχνά, για περίπου 3-4 λεπτά. Να το δείτε να αλλάζει ελαφρώς χρώμα.
Προσθέστε το σαφράν μαζί με το νερό του, περιχύστε με το υπόλοιπο νερό και αλατίζετε. Σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοβράσει το φαγητό μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και το κριθαράκι να αρχίσει να μαλακώνει, περίπου 10-12 λεπτά.
Τραβήξτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε πάνω από το κριθαράκι τη μαραθόριζα. Σκεπάστε με το καπάκι και αφήστε τη μαραθόριζα να μαλακώσει από τη θερμοκρασία και τους ατμούς του φαγητού για περίπου 5-7 λεπτά.
Ανακατέψτε το φαγητό, πασπαλίστε με 2 κ.σ. από το ψιλοκομμένο μάραθο και ανακατέψτε ξανά.
Σερβίρετε αμέσως πασπαλίζοντας κάθε πιάτο με λίγο ακόμα μάραθο.
Απ: ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΟ ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΣΑΦΡΑΝ ΚΑΙ ΜΑΡΑΘΟ
Το λατρεύουμε το κριθαράκι κι αυτό θα είναι υπέροχο με τα αρωματικά που προτείνεις. Θα το δοκιμάσω άμεσα.
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΟ ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΣΑΦΡΑΝ ΚΑΙ ΜΑΡΑΘΟ
Δεν είναι καμμιά ευφάνταση συνταγή, απλά πράγματα. Όμως το μάραθο κι ο κρόκος πραγματικά του χαρίζουν.
Απ: ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΟ ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΣΑΦΡΑΝ ΚΑΙ ΜΑΡΑΘΟ
Αυτό θα είναι το σημερινό μας φαγητό, από τώρα το λαχταράω.
sofia- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1805
Registration date : 13/07/2009
Απ: ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΟ ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΣΑΦΡΑΝ ΚΑΙ ΜΑΡΑΘΟ
Kali epitihia kai kali orexi!!
Apo tote pou anakalipsa ti sidagi tin ftiahno poli sihna. To kavourdismeno kritharaki mou thimizi kati polotika pilafia...
Apo tote pou anakalipsa ti sidagi tin ftiahno poli sihna. To kavourdismeno kritharaki mou thimizi kati polotika pilafia...
Απ: ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΟ ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΣΑΦΡΑΝ ΚΑΙ ΜΑΡΑΘΟ
Αυτό το φαγάκι εμένα μου φωνάζει να το φτιάξω συντομότατα!!!
Απ: ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΟ ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΣΑΦΡΑΝ ΚΑΙ ΜΑΡΑΘΟ
Κριθαρότο με λαχανικά φτιάχνω πολύ συχνά γιατί το λατρεύουμε οικογενειακώς! Με το σαφράν και το μάραθο θα έχει άλλο άρωμα!
Απ: ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΟ ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΣΑΦΡΑΝ ΚΑΙ ΜΑΡΑΘΟ
Ενδιαφέρουσα παραλλαγή του γνωστού κριθαρακίου!
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009
Παρόμοια θέματα
» ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΑΦΡΑΝ ΚΑΙ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
» ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΚΑΙ ΜΑΡΑΘΟ
» ΣΟΥΠΙΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΜΑΡΑΘΟ
» ΣΟΥΠΙΕΣ ΚΡΑΣΑΤΕΣ ΜΕ ΜΑΡΑΘΟ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ
» ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΚΑΙ ΜΑΡΑΘΟ
» ΣΟΥΠΙΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΜΑΡΑΘΟ
» ΣΟΥΠΙΕΣ ΚΡΑΣΑΤΕΣ ΜΕ ΜΑΡΑΘΟ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης