Αναζήτηση
ΠΟΛΥΧΡΩΜΕΣ ΨΗΤΕΣ ΞΥΔΑΤΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΨΗΤΗ ΦΕΤΑ
5 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
ΠΟΛΥΧΡΩΜΕΣ ΨΗΤΕΣ ΞΥΔΑΤΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΨΗΤΗ ΦΕΤΑ
Μεζές ή συνοδευτικό για τα Καλοκαιρινά σας τραπεζώματα
Για τις πιπεριές - Υλικά (για 6 άτομα):
5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
4 μεγάλες πιπεριές (κόκκινες, κίτρινες και πορτοκαλί)
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
2-3 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί
μια καλή χούφτα κάππαρη, ξεπλυμένη
2-3 κ.σ. χοντροκομμένο φρέσκο μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Με ένα πινελάκι αλείψτε καλά τις πιπεριές γύρω γύρω με 1-2 κ.σ. λάδι. Απλώστε τις σε ένα ταψί και ψήστε είτε στην ψησταριά είτε κάτω από δυνατό γκριλ, γυρνώντας τες συχνά, μέχρι να μαυρίσουν και να "καψαλισθούν" γύρω γύρω.
Όσο είναι ακόμα καυτές βάλτες τις σε ειδική σακούλα τροφίμων, κλείνετε ερμητικά και τις αφήνετε να "ιδρώσουν" μέχρι να κρυώσουν αρκετά ώστε να μπορείτε να τις πιάσετε με το χέρι.
Ξεφλουδίστε τις πιπεριές, αφαιρέστε το κοτσάνι, τους σπόρους και την εσωτερική τους μεμβράνη, κόψτε σε λωρίδες και απλώστε σε μια πιατέλα.
Σε ένα μπωλ χτυπήστε καλά με έναν αυγοδάρτη το υπόλοιπο λάδι μαζί με το σκόρδο, το ξύδι και αλατοπίπερο.
Ραντίζετε τις πιπεριές με το ντρέσινγκ, πασπαλίζετε με το μαϊντανό και την κάππαρη και σερβίρετε αμέσως.
=====================
Για την ψητή φέτα - (Υλικά για 6 άτομα):
400γρ. σκληρή φέτα (2 κομμάτια των 200γρ.), στραγγισμένη
2 μικρές φρέσκιες καυτερές πιπερίτσες, χωρίς τους σπόρους και ψιλοκομμένες
2 κ.γ. φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη (ή 1 κ.γ. ξερή)
4 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C.
Τοποθετείτε την κάθε φέτα τυριού σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο. Σκορπίζετε από πάνω την πιπερίτσα και τη ρίγανη και ραντίζετε με το λάδι.
Τσαλακώνετε το αλουμινόχαρτο πάνω από τη φέτα ώστε να σφραγισθεί αλλά χωρίς να ακουμπάει απ' ευθείας στο τυρί.
Βάζετε τα δυο πακετάκια σε ένα ταψί και ψήνετε για 10 λεπτά μέχρι να ζεσταθεί καλά το τυρί και να μαλακώσει. Ξεσκεπάζετε, εάν θέλετε, κι αφήνετε για 2-3 λεπτά ακόμα ώστε να ροδίσει ελαφρά το τυρί.
*** Μπορείτε να κάνετε το ίδιο ψήνοντας τη φέτα στη σχάρα της ψησταριάς σας.
Για τις πιπεριές - Υλικά (για 6 άτομα):
5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
4 μεγάλες πιπεριές (κόκκινες, κίτρινες και πορτοκαλί)
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
2-3 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί
μια καλή χούφτα κάππαρη, ξεπλυμένη
2-3 κ.σ. χοντροκομμένο φρέσκο μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Με ένα πινελάκι αλείψτε καλά τις πιπεριές γύρω γύρω με 1-2 κ.σ. λάδι. Απλώστε τις σε ένα ταψί και ψήστε είτε στην ψησταριά είτε κάτω από δυνατό γκριλ, γυρνώντας τες συχνά, μέχρι να μαυρίσουν και να "καψαλισθούν" γύρω γύρω.
Όσο είναι ακόμα καυτές βάλτες τις σε ειδική σακούλα τροφίμων, κλείνετε ερμητικά και τις αφήνετε να "ιδρώσουν" μέχρι να κρυώσουν αρκετά ώστε να μπορείτε να τις πιάσετε με το χέρι.
Ξεφλουδίστε τις πιπεριές, αφαιρέστε το κοτσάνι, τους σπόρους και την εσωτερική τους μεμβράνη, κόψτε σε λωρίδες και απλώστε σε μια πιατέλα.
Σε ένα μπωλ χτυπήστε καλά με έναν αυγοδάρτη το υπόλοιπο λάδι μαζί με το σκόρδο, το ξύδι και αλατοπίπερο.
Ραντίζετε τις πιπεριές με το ντρέσινγκ, πασπαλίζετε με το μαϊντανό και την κάππαρη και σερβίρετε αμέσως.
=====================
Για την ψητή φέτα - (Υλικά για 6 άτομα):
400γρ. σκληρή φέτα (2 κομμάτια των 200γρ.), στραγγισμένη
2 μικρές φρέσκιες καυτερές πιπερίτσες, χωρίς τους σπόρους και ψιλοκομμένες
2 κ.γ. φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη (ή 1 κ.γ. ξερή)
4 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C.
Τοποθετείτε την κάθε φέτα τυριού σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο. Σκορπίζετε από πάνω την πιπερίτσα και τη ρίγανη και ραντίζετε με το λάδι.
Τσαλακώνετε το αλουμινόχαρτο πάνω από τη φέτα ώστε να σφραγισθεί αλλά χωρίς να ακουμπάει απ' ευθείας στο τυρί.
Βάζετε τα δυο πακετάκια σε ένα ταψί και ψήνετε για 10 λεπτά μέχρι να ζεσταθεί καλά το τυρί και να μαλακώσει. Ξεσκεπάζετε, εάν θέλετε, κι αφήνετε για 2-3 λεπτά ακόμα ώστε να ροδίσει ελαφρά το τυρί.
*** Μπορείτε να κάνετε το ίδιο ψήνοντας τη φέτα στη σχάρα της ψησταριάς σας.
Απ: ΠΟΛΥΧΡΩΜΕΣ ΨΗΤΕΣ ΞΥΔΑΤΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΨΗΤΗ ΦΕΤΑ
Απόψε θα μαζευτούμε σπίτι για τσιπουράκια, ευκαιρία να δοκιμαστούν και τα δυο. Τέλεια ιδέα Άννα μας
sofia- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1805
Registration date : 13/07/2009
Απ: ΠΟΛΥΧΡΩΜΕΣ ΨΗΤΕΣ ΞΥΔΑΤΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΨΗΤΗ ΦΕΤΑ
Αυτό το κολπάκι με τη σακούλα είναι σούπερ. Μόλις ιδρώσουν ξεφλουδίζονται στο λεπτό. Θα τις τιμήσουμε δεόντως τις πιπερίτσες σου.
anneta43- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 652
Registration date : 12/07/2009
Απ: ΠΟΛΥΧΡΩΜΕΣ ΨΗΤΕΣ ΞΥΔΑΤΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΨΗΤΗ ΦΕΤΑ
Αγαπημένες γεύσεις με τη διαφορά ότι στην ψητή φέτα προσθέτω και ροδέλες κρεμμυδιου
ntina- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1656
Registration date : 13/02/2010
Απ: ΠΟΛΥΧΡΩΜΕΣ ΨΗΤΕΣ ΞΥΔΑΤΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΨΗΤΗ ΦΕΤΑ
Λατρεύω τις πιπεριές αλλά ο άντρας μου ούτε να τις βλέπει και από κοντά ακολουθεί και ο γιος μου.....μήπως να μου στείλεις ένα ταπεράκι??
Απ: ΠΟΛΥΧΡΩΜΕΣ ΨΗΤΕΣ ΞΥΔΑΤΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΨΗΤΗ ΦΕΤΑ
Αχ, με μεγάλη ευχαρίστηση Λίλα μου!
Μακάρι να μπορούσα να στο στείλω με courier και να το έπαιρνες την επομένη Τι καλά θα ήτανε!
Μακάρι να μπορούσα να στο στείλω με courier και να το έπαιρνες την επομένη Τι καλά θα ήτανε!
Παρόμοια θέματα
» Ψητές ντομάτες με φέτα
» Μεζεδάκι κανείς?
» Χήνα (ή Πάπια) Ψητή, στο ΦΟΥΡΝΟ Τραγανή με Πορτοκάλι
» ΨΗΤΕΣ ΕΛΙΕΣ
» ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΨΗΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ
» Μεζεδάκι κανείς?
» Χήνα (ή Πάπια) Ψητή, στο ΦΟΥΡΝΟ Τραγανή με Πορτοκάλι
» ΨΗΤΕΣ ΕΛΙΕΣ
» ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΨΗΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης