Αναζήτηση
Καρυδάκι γλυκό
4 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Καρυδάκι γλυκό
Υλικά 50 καρυδάκια μέτρια. Μία χούφτα ασβέστη 1 κουταλιά της σούπας ξυνό 1 κιλό ζάχαρη 2 κουταλιές γλυκόζη Μερικά γαρύφαλλα | |
Μια παραδοσιακή συνταγή ,δοκιμασμένη επί δεκαετίες, για γλυκό κουταλιού, γεμάτο άρωμα και γεύση. Εκτέλεση Κόβουμε από καρυδιά 50 καρυδάκια μέτρια. Τα τρυπάμε κατά μήκος. Με άλλα λόγια τα διαπερνάμε από κορφή μέχρι κάτω με μια χοντρή βελόνα πλεξίματος (ή με κάτι ανάλογο, ένα χοντρό καλαμάκι για σουβλάκια π.χ). Τα βάζουμε σε νερό για 15-20 μέρες ,αλλάζοντας καθημερινά το νερό. Αφού περάσουν οι μέρες, τα καθαρίζουμε με ένα μαχαιράκι από τη φλούδα τους. Παίρνουμε μια χούφτα ασβέστη (από αυτή τη λειωμένη των οικοδομών) και τη διαλύουμε σε έναν κουβά νερό και ρίχνουμε μέσα (όχι έξω) τα καθαρισμένα καρυδάκια μας για μια-δυο ώρες περίπου. Στη συνέχεια, και αφού πλύνουμε τα καρυδάκια μας, τα βράζουμε 3 νερά. Τουτέστιν, γεμίζουμε την κατσαρόλα με νερό κι αφού αρχίσει να βράζει, βράζουμε τα καρυδάκια μας για τρία λεπτά. Χύνουμε το νερό και ξανακάνουμε την ίδια διαδικασία. Στο τρίτο νερό προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας ξινό και αφού βράσουμε τα καρυδάκια μας 3 λεπτά αποσύρουμε απ' τη φωτιά και τα αφήνουμε όπως είναι στο νερό για καμιά ώρα. Αφού περάσει η ώρα, τα ξεπλένουμε. Βράζουμε τα καρυδάκια μας με τρία ποτήρια νερό κι ένα κιλό ζάχαρη, μέχρι να δέσει το σιρόπι (μέχρι δηλαδή το σιρόπι να αφήνει σκοινιά αν βάλουμε λίγο σε ένα πιατάκι και το ακουμπήσουμε με την ανάποδη ενός κουταλιού). Την επόμενη μέρα (πέστε μετά από 15 με είκοσι ώρες) βράζουμε εκ νέου το γλυκάκι μας με δυο κουταλιές γλυκόζη και λίγα γαρύφαλλα. Βάζουμε σε γυάλινα βάζα και το διατηρούμε στο ψυγείο. |
helen- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 728
Registration date : 26/08/2009
Απ: Καρυδάκι γλυκό
Οταν ήμουν μικρή δεν το ήθελα καθόλου....μεγαλώνοντας άρχισα να το εκτιμάω και να το εκτελώ στα 2 μέτρα...όπου το βρω...!!
Απ: Καρυδάκι γλυκό
Πολύ ωραίο. Το γλυκό καρυδάκι γίνεται την άνοιξη όταν τα καρύδια είναι ακόμη τρυφερά, πριν σκληρύνουν. Λίγο μπελαλίδικο αλλά αξίζει τον κόπο.
Sevasti- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1095
Registration date : 12/07/2009
Απ: Καρυδάκι γλυκό
Παραδοσιακό γλυκάκι του Πηλίου που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Helen πολύ λιμπιστική η φωτογραφία.
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης