Αναζήτηση
ΜΠΙΣΚΟΤΟΓΛΥΚΟ
4 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
ΜΠΙΣΚΟΤΟΓΛΥΚΟ
Είναι από τα πιο γρήγορα γλυκάκια που μπορούμε να σκαρώσουμε, μάλλον το γνωρίζετε, είναι πεντανόστιμο και νομίζω ότι μία εξαίρεση στο θέμα παρασκευής του, εννοώ που είναι οι κρέμες τύπου "ετοιματζίδικες", μας επιτρέπεται να την κάνουμε όλοι μας. Καλοκαιράκι είναι, να διευκολύνουμε λίγο και τη ζωή μας....χεχεχε!
Φωτό υπόσχομαι όταν το ξαναφτιάξω, τώρα το βάζω έτσι για να το δει η Νταίζη.
Υλικά
2 πακέτα ΠΤΙΜΠΕΡ τα γνωστά...(ας υπάρχει και ένα τρίτο αναλόγως του σκεύους)
4 κρέμες αραβοσίτου βανίλια ΣΤΙΓΜΗΣ
+
1 κρέμα αραβοσίτου βανίλια με 1 κρέμα αραβοσίτου κακάο (πάντα ΣΤΙΓΜΗΣ)
το ανάλογο γάλα (κάθε φακελάκι θέλει 350 γρ. φρέσκο γάλα, δηλ. 2 λιτρα και 100 ml)
υπολογίζουμε και λίγο γάλα για να βουτάμε τα ΠΤΙΜΠΕΡ χώρια από το γάλα για τις κρέμες
Εκτέλεση
Πολύ απλά, παίρνουμε ένα πυρέξ ή ένα μακρόστενο τάπερ (να έχει λίγο βάθος γιατί βγαίνει το κομμάτι ψηλό σαν ραβανί, πάστα κλπ) κατά προτίμηση με καπάκι αλλιώς το κλείνουμε στο τέλος καλά με μεμβράνη και αλουμινόχαρτο και αρχίζουμε...
Μουσκεύουμε πολύ ελαφρά δύο-δύο για να μην χάσουμε τον έλεγχο τα μπισκότα μας, να μην παπαρώσουν πολύ και σπάνε, και τα αραδιάζουμε σε μία σειρά στον πάτο του μπωλ. Αν μας μένουν κενά, σπάμε κάποιο με τα χέρια μας και γεμίζουμε το κενό.
Χτυπάμε τις κρέμες βανίλιας όλες μαζί για να ξεμπερδεύουμε και απλώνουμε τη μισή δόση κρέμας από πάνω.
Ξανά σειρά από μπισκότα, ξανά την υπόλοιπη κρέμα βανίλιας , ξανά μπισκότα, και από πάνω χτυπάμε την τελευταία βανίλια με το κακάο μαζί με το ανάλογο γάλα και απλώνουμε αυτό το μίγμα.
Σκεπάζουμε καλά, βάζουμε ψυγείο, το αφήνουμε καλύτερα να σταθεί για 12 ώρες και σερβίρουμε.
Το πρώτο θα μας βγει λίγο ατσούμπαλο κομμάτι, αλλά τα σηκώνουμε με σπάτουλα μεγάλη και έτσι διευκολυνόμαστε πολύ.
Καλό είναι να το φτιάξουμε αποβραδίς για να προλάβει να σφίξει και να μην σκορπίζει.
Καλή σας απόλαυση.
Φωτό υπόσχομαι όταν το ξαναφτιάξω, τώρα το βάζω έτσι για να το δει η Νταίζη.
Υλικά
2 πακέτα ΠΤΙΜΠΕΡ τα γνωστά...(ας υπάρχει και ένα τρίτο αναλόγως του σκεύους)
4 κρέμες αραβοσίτου βανίλια ΣΤΙΓΜΗΣ
+
1 κρέμα αραβοσίτου βανίλια με 1 κρέμα αραβοσίτου κακάο (πάντα ΣΤΙΓΜΗΣ)
το ανάλογο γάλα (κάθε φακελάκι θέλει 350 γρ. φρέσκο γάλα, δηλ. 2 λιτρα και 100 ml)
υπολογίζουμε και λίγο γάλα για να βουτάμε τα ΠΤΙΜΠΕΡ χώρια από το γάλα για τις κρέμες
Εκτέλεση
Πολύ απλά, παίρνουμε ένα πυρέξ ή ένα μακρόστενο τάπερ (να έχει λίγο βάθος γιατί βγαίνει το κομμάτι ψηλό σαν ραβανί, πάστα κλπ) κατά προτίμηση με καπάκι αλλιώς το κλείνουμε στο τέλος καλά με μεμβράνη και αλουμινόχαρτο και αρχίζουμε...
Μουσκεύουμε πολύ ελαφρά δύο-δύο για να μην χάσουμε τον έλεγχο τα μπισκότα μας, να μην παπαρώσουν πολύ και σπάνε, και τα αραδιάζουμε σε μία σειρά στον πάτο του μπωλ. Αν μας μένουν κενά, σπάμε κάποιο με τα χέρια μας και γεμίζουμε το κενό.
Χτυπάμε τις κρέμες βανίλιας όλες μαζί για να ξεμπερδεύουμε και απλώνουμε τη μισή δόση κρέμας από πάνω.
Ξανά σειρά από μπισκότα, ξανά την υπόλοιπη κρέμα βανίλιας , ξανά μπισκότα, και από πάνω χτυπάμε την τελευταία βανίλια με το κακάο μαζί με το ανάλογο γάλα και απλώνουμε αυτό το μίγμα.
Σκεπάζουμε καλά, βάζουμε ψυγείο, το αφήνουμε καλύτερα να σταθεί για 12 ώρες και σερβίρουμε.
Το πρώτο θα μας βγει λίγο ατσούμπαλο κομμάτι, αλλά τα σηκώνουμε με σπάτουλα μεγάλη και έτσι διευκολυνόμαστε πολύ.
Καλό είναι να το φτιάξουμε αποβραδίς για να προλάβει να σφίξει και να μην σκορπίζει.
Καλή σας απόλαυση.
Απ: ΜΠΙΣΚΟΤΟΓΛΥΚΟ
Σε δύσκολη ώρα το είδα Εφάκο μου....Πάντως πρέπει να είναι σλουρπ πέρα από ευκολάκι
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: ΜΠΙΣΚΟΤΟΓΛΥΚΟ
Εφη ,ευχαριστώ, εγώ πάνω απο την κρέμα ρίχνω ζελέ και γίνεται λίγο πιο καλοκαιρινό, Λέω να το φτιάξω απο βδομάδα, γιατί κάθε απογευμα μου μαζεύονται 4 θηρία φίλοι του γιού μου και δε ξέρω τι να τους κεράσω. Εξάντλησα 2 κουτιά χωνάκια των 36 τεμαχίων το καθένα μέσα σε 15 ημέρες μαζί με το ανάλογο παγωτο. Για να πώ την αμαρτία μου 2 φορές έφτιαξα το έτοιμο ....αυτό που βρίσκεται στο κούτί στα ράφια των σούπερ μάρκετ.
ΝΤΑΙΖΗ- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 528
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 16/04/2010
Απ: ΜΠΙΣΚΟΤΟΓΛΥΚΟ
Φτιάξτο αυτό και μη μπλέκεις καν με ζελέ, όπως είναι! Ερχεται σαν παγωτό σαντουιτς ...κάπως...και το βάζεις σε ένα μεγάλο πυρέξ ή τάπερ και καθάρισες!!!χαχαχα!!! Τι να κάνεις??? Καλά να είναι τα πουλάκια μας!!!! Μας βγήκαν φαγανά όλα!!χαχαχαχα!!!
Απ: ΜΠΙΣΚΟΤΟΓΛΥΚΟ
Τέλειο το γλυκάκι σου και γρήγορο.
seranaki- SuperiorMember
-
Αριθμός μηνυμάτων : 372
Registration date : 27/08/2009
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης