Αναζήτηση
ΒΥΣΣΙΝΑΔΑ Νο.2
3 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
ΒΥΣΣΙΝΑΔΑ Νο.2
Να σας δροσίσω για το καλό του μήνα???
Καλό μήνα deli παρεούλα και καλά να περνάτε είτε είστε σε διακοπές, είτε δεν είστε!
Μαζί με τη λεμονάδα είναι ίσως από τα πιο αγαπημένα μου αναψυκτικά για το καλοκαίρι, με μπόλικα, μπόλικα παγάκια να την ανακατεύεις σε ψηλό μεγάλο ποτήρι και να ακούς το γκλιγκ-γκλογκ όπως κουδουνίζουν!
Αφού τα βρήκα τα βυσσινάκια με 3 ευρώ το κιλό (και μάλιστα αφού τα πήρα εντόπισα άλλους δύο πάγκους που τα είχαν 2,5 ευρώ....Κικίτσα το ακούς????χαχαχααχα!!!) πήρα 3 κιλάκια με σκοπό να γίνουν μισά-μισά, γλυκάκι και αναψυκτικούλι. Ως συνήθως όμως, άλλα αποφασίζω και άλλα κάνω...ποιός γέλασε??? Σας βλέπω....
Σκέτη βυσσινάδα λοιπόν και αύριο το πρωί πάμε για άλλη δόση για γλυκάκι.
Οι ποσότητες είναι 1 : 1
1 κιλό βύσσινο
1 κιλό ζάχαρη
χυμός 1 λεμονιού
Εκτέλεση
Πλένουμε τα βυσσινάκια μας και πετάμε τα κοτσάνια.
Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα μεγάλη όπως είναι με τα κουκούτσια, και αφού ΦΟΡΕΣΟΥΜΕ ΓΑΝΤΑΚΙ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ για να μη δουύμε τα χεράκια μας μπλεν μαρέν....,αρχίζουμε και τα ζυμώνουμε μέσα στην κατσαρόλα να λιώσουν εντελώς για να βγουν οι χυμοί τους. Θέλει αρκετή ώρα αν έχουμε ποσότητα...βάλτε καμιά ταινία και αρχίστε δουλειά....είναι πιο ανώδυνο έτσι ...3 κιλά έφτιαξα...κάτι ξέρω...χαχαχα!!!
Τα αφήνουμε κανά 12ωρο σε δροσερό μέρος να κατεβάσουν όλο το χυμό και μετά σουρώνουμε το χυμό τους. Οτι μείνει (φλούδια, κουκούτσια, πούλπα) το βράζουμε με νεράκι ίσα να το σκεπάζει για 20 λεπτά, το σουρώνουμε καλά και το ενώνουμε με τον υπόλοιπο χυμό.
Αφού το περάσουμε σε λεπτό σουρωτήρι όλο αυτό και το πατήσουμε καλά, το ζυγίζουμε και προσθέτουμε σε ίση αναλογία ζαχαρίτσα και ανά κιλό και το χυμό 1 λεμονιού.
Βράζουμε καλά να γίνει σιρόπι, να δέσει όλο το υλικό μας και όταν κρυώσει, γεμίζουμε αποστειρωμένα μπουκάλια και διατηρούμε για πολύ καιρό.
Εμένα η προηγούμενή μου μέσα στο ψυγείο είχει γίνει το καλοκαίρι του 2009 και προχθές την τελειώσαμε...είχα κάνει τόνους πάλι...χαχαχα!! Μη φοβάστε, ζω ακόμα και χωρίς παρενέργειες. Αν δέσει το σιρόπι και την διατηρείτε στο ψυγείο δεν έχει κανένα φόβο, πιστέψτε με!!!
Καλή σας απόλαυση!!!
Απ: ΒΥΣΣΙΝΑΔΑ Νο.2
Καλό μήνα Εφάκι μου! Τέλεια η βυσσιναδίτσα σου και με τέτοια ζέστη ότι πρέπει! Και του χρόνου
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης