Αναζήτηση
Φάβα
4 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Φάβα
Υλικά
500 γρ. φάβα
1 κρεμμύδι ολόκληρο
αλάτι-πιπέρι
ελαιόλαδο
λεμόνι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και ξεπλένουμε τη φάβα με άφθονο νερό. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τη φάβα και προσθέτουμε νερό όσο να την σκεπάζει και αφήνουμε να βράσει. Αδειάζουμε το πρώτο νερό μόλις αρχίσει να αφρίζει και προσθέτουμε καινούριο νερό χλιαρό. Ρίχνουμε το κρεμμύδι μας ολόκληρο, αλατοπιπερώνουμε και περιμένουμε μέχρι να χυλώσει. Προσέχουμε μη σωθεί το νερό τελείως και μας κολλήσει. Ανακατεύουμε τακτικά. Μόλις είναι έτοιμη τη βάζουμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι μαζί με το κρεμμύδι και πολτοποιούμε. Σερβίρουμε με ελαιόλαδο, λεμόνι και ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι.
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Rena στις Παρ Νοε 07, 2014 12:58 am, 3 φορές συνολικά
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: Φάβα
Εξαιρετικό φαγητό. Μπορεί να είναι ένα πλήρες γεύμα αλλά κι εξίσου καλό ορεκτικό. Η δε φάβα Σαντορίνης ασύγκριτη. Αν τύχει αξίζει να δοκιμάσετε και ας είναι πιο ακριβή. Εξίσου ωραία είναι και η "παντρεμένη" φάβα. Συνταγή θα βάλω αύριο.
????????- Επισκέπτης
Πολύ νόστιμο! Όντως της Σαντορίνης είναι καταπληκτική!
Μπράβο Ρενάκι, έδωσες ιδέα!
Μπράβο Ρενάκι, έδωσες ιδέα!
????????- Επισκέπτης
Από τα φαγητά που θεωρώ δύσκολα λόγω της διαδικασίας με το άλεσμα. Νοστιμότατο όμως.
????????- Επισκέπτης
Πολύ ωραία η φάβα εμενα μου αρέσει πολύ και με ντομάτα, καλά που μας τη θύμισες έχουμε καιρό να φάμε!
????????- Επισκέπτης
Τέτα με ντομάτα δεν έχω δοκιμάσει. Έχεις συνταγή
Rena- Admin
-
Εχω δεί την πεθερά μου(έχει δική της παραγωγή)να βάζει και λάδι και αλάτι αφού την <<περάσει>> από το μούλτι και να την ξαναγυρίζει στην κατσαρόλα για να πιεί όλα τα νερά της.Προσπάθησα και εγώ αλλά ως τώρα δεν έχω καταφέρει να την πετύχω όπως εκείνη!
????????- Επισκέπτης
Rena όπως τη φτιάχνεις απλά το κρεμμύδι το τσιγαριζεις λίγο με φρέσκια ντομάτα τριμμένη και το ριχνεις στη φάβα.
????????- Επισκέπτης
Ευχαριστώ Τέτα, θα το δοκιμάσω έτσι την επόμενη φορά. Μου αρέσει πολύ σαν ιδέα
Rena- Admin
-
Είσαι κούκλα Ευχαριστώ πολύ κοριτσάκι.
Rena- Admin
-
Είχα πει θα βάλω συνταγή για φάβα παντρεμένη, αλλά με πρόλαβε η Τέτα. Έτσι όπως το λέει τη φτιάχνω κι εγώ. Όταν τη φτιάξω θα βάλω φωτος. Μήπως όμως να μας την έβαζε η Τέτα σαν ξεχωριστή συνταγή για να υπάρχει στο αρχείο?
????????- Επισκέπτης
Πολύ ωραία παρουσίαση και το φαγητό από τα αγαπημένα.
nikolas- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 910
Registration date : 31/07/2009
Ωραιότατο. Όσο για το άλεσμα, κορίτσια δοκιμάστε να το αλέσετε με το μούλτι χειρός (δε θυμάμαι τώρα πως το λένε κανονικά), θα εκπλαγείτε απο την ευκολία.
sofia- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1805
Registration date : 13/07/2009
στην κρητη λεμε 1 κιλο φαβα ενα λιοτριβι λαδι επειδη μετα που θα την αλεσομε
προσθετομε αρκετο λαδι μεχρι να γινει σαν κρεμα και ψιλικομμενο κρεμμυδακι
πιπερι και λεμονι και ανακατευομε καλα και μετα φρεσκο ζεστο ψωμι..........
προσθετομε αρκετο λαδι μεχρι να γινει σαν κρεμα και ψιλικομμενο κρεμμυδακι
πιπερι και λεμονι και ανακατευομε καλα και μετα φρεσκο ζεστο ψωμι..........
ntina- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1656
Registration date : 13/02/2010
ενα απο τα ωραιοτερα ορεκτικα και με φρεσκο ψαρακι και μια χωριατικη με βασιλικο,ονειρο
ntina- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1656
Registration date : 13/02/2010
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης