Αναζήτηση
Ζυμαρικά με "καμμένο" βούτυρο, κουκουνάρια και τηγανιτά αυγά
4 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Ζυμαρικά με "καμμένο" βούτυρο, κουκουνάρια και τηγανιτά αυγά
Πολλές οι θερμίδες σε αυτό το πιάτο, το ξέρω... αν και, μεταξύ μας, τις αξίζει και με το παραπάνω! Αξεπέραστη γεύση από το φρέσκο βούτυρο που λόγω της διαδικασίας έρχεται και παίρνει ένα όμορφο καφέ χρώμα. Έχω φτιάξει τη συνταγή μόνο δυο φορές και δε χρειάζεται βέβαια να εξηγήσω το γιατί.... Όταν το πρωτοέφτιαξα είχα βούτυρο Κερκύρας από την Ελλάδα και πρέπει να σας πω ότι το αποτέλεσμα ήταν το κάτι άλλο σε γεύση και άρωμα... κι όσο κι αν ακούγεται περίεργο τα τηγανιτά αυγά πάνε καταπληκτικά στη συνταγή αυτή. Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους
Υλικά (για 4 άτομα):
αλάτι
250γρ. ζυμαρικά φετουτσίνι ή ταλιατέλες (κατά προτίμηση φρέσκα)
1 κούπα καλής ποιότητας ανάλατο βούτυρο
3⁄4 κούπας κουκουνάρια
4 αυγά
μαύρο πιπέρι
τριμμένη παρμεζάνα
τριμμένο μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση:
Βράστε μπόλικο αλατισμένο νερό σε μεγάλη κατσαρόλα και ρίξτε τα ζυμαρικά. Βράζετε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα με ξύλινη πηρούνα, για περίπου 4 λεπτά ώστε να "κρατάνε" λίγο στο δόντι.
Βάλτε ένα σουρωτήρι να κάτσει πάνω σ' ένα μεγάλο μπωλ. Στραγγίζετε τα ζυμαρικά εκεί κρατώντας 1⁄2 κούπα από το νερό που έβρασαν για αργότερα.
Λιώστε το βούτυρο σ' ένα βαθύ και βαρύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα κουκουνάρια και σωτάρετε, ανακατεύοντας συχνά, για περίπου 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά. Με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρετε τα κουκουνάρια σ' ένα μπωλ.
Δουλεύοντας σε δυο δόσεις σπάστε τα αυγά στο καυτό βούτυρο και τα τηγανίζετε, περιχύνοντας τους κρόκους με το βούτυρο καθώς τηγανίζονται, για περίπου 3 λεπτά μέχρι τα ασπράδια να ψηθούν αλλά χωρίς να στεγνώσουν και να ξεραθούν. Μεταφέρετε προσεχτικά τα αυγά σε ένα πιάτο και τα διατηρείτε ζεστά.
Ρίξτε τα ζυμαρικά και μισά από τα κουκουνάρια στο τηγάνι κι ανακατεύετε απαλά μέχρι να ζεσταθούν σε βάθος και να ενωθούν οι γεύσεις. Προσθέστε στο τηγάνι λίγο από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά ώστε να δημιουργήσετε μια σαλτσούλα και αλατοπιπερώνετε.
Μοιράζετε τα ζυμαρικά σε ζεστά πιάτα κι από πάνω σερβίρετε με ένα αυγό. Πασπαλίζετε με τα υπόλοιπα κουκουνάρια, μπόλικη παρμεζάνα και μοσχοκάρυδο και σερβίρετε αμέσως.
Υλικά (για 4 άτομα):
αλάτι
250γρ. ζυμαρικά φετουτσίνι ή ταλιατέλες (κατά προτίμηση φρέσκα)
1 κούπα καλής ποιότητας ανάλατο βούτυρο
3⁄4 κούπας κουκουνάρια
4 αυγά
μαύρο πιπέρι
τριμμένη παρμεζάνα
τριμμένο μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση:
Βράστε μπόλικο αλατισμένο νερό σε μεγάλη κατσαρόλα και ρίξτε τα ζυμαρικά. Βράζετε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα με ξύλινη πηρούνα, για περίπου 4 λεπτά ώστε να "κρατάνε" λίγο στο δόντι.
Βάλτε ένα σουρωτήρι να κάτσει πάνω σ' ένα μεγάλο μπωλ. Στραγγίζετε τα ζυμαρικά εκεί κρατώντας 1⁄2 κούπα από το νερό που έβρασαν για αργότερα.
Λιώστε το βούτυρο σ' ένα βαθύ και βαρύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα κουκουνάρια και σωτάρετε, ανακατεύοντας συχνά, για περίπου 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά. Με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρετε τα κουκουνάρια σ' ένα μπωλ.
Δουλεύοντας σε δυο δόσεις σπάστε τα αυγά στο καυτό βούτυρο και τα τηγανίζετε, περιχύνοντας τους κρόκους με το βούτυρο καθώς τηγανίζονται, για περίπου 3 λεπτά μέχρι τα ασπράδια να ψηθούν αλλά χωρίς να στεγνώσουν και να ξεραθούν. Μεταφέρετε προσεχτικά τα αυγά σε ένα πιάτο και τα διατηρείτε ζεστά.
Ρίξτε τα ζυμαρικά και μισά από τα κουκουνάρια στο τηγάνι κι ανακατεύετε απαλά μέχρι να ζεσταθούν σε βάθος και να ενωθούν οι γεύσεις. Προσθέστε στο τηγάνι λίγο από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά ώστε να δημιουργήσετε μια σαλτσούλα και αλατοπιπερώνετε.
Μοιράζετε τα ζυμαρικά σε ζεστά πιάτα κι από πάνω σερβίρετε με ένα αυγό. Πασπαλίζετε με τα υπόλοιπα κουκουνάρια, μπόλικη παρμεζάνα και μοσχοκάρυδο και σερβίρετε αμέσως.
Απ: Ζυμαρικά με "καμμένο" βούτυρο, κουκουνάρια και τηγανιτά αυγά
Πρωτότυπη συνταγή για ζυμαρικά. Νομίζω θα μου αρέσει πολύ.
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: Ζυμαρικά με "καμμένο" βούτυρο, κουκουνάρια και τηγανιτά αυγά
Γειά σου Ρενάκι μου Είναι βαριά η συνταγή αλλά νομίζω αξίζει έστω μια φορά να τη δοκιμάσουμε. Πες μου εντυπώσεις εάν τη φτιάξεις. Φιλιά Άννα
Απ: Ζυμαρικά με "καμμένο" βούτυρο, κουκουνάρια και τηγανιτά αυγά
Βαρύ μεν αλλά πολύ νόστιμο σίγουρα. Αξίζει για μια φορά.
antonis63- Beautiful Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 208
Registration date : 12/07/2009
Απ: Ζυμαρικά με "καμμένο" βούτυρο, κουκουνάρια και τηγανιτά αυγά
Από γεύση πρέπει να είναι φανταστικό! Τι κι αν είναι βαρύ? Κάθε μέρα το τρώμε?
Απ: Ζυμαρικά με "καμμένο" βούτυρο, κουκουνάρια και τηγανιτά αυγά
Αντώνη και Έφη καλησπέρα Συμφωνώ, γι' αυτό και την έφερα τη συνταγή παρ' όλο το αμαρτωλό της ιστορικό... Πιστεύω πως έστω μια φορά τις αξίζει τις θερμίδες που θα πάρουμε . Όπως το λέτε, δεν το τρώμε και κάθε μέρα.... Καλό βράδυ
Παρόμοια θέματα
» Τηγανιτά ψωμάκια
» Καλαμαράκια τηγανιτά-Όλα τα μυστικά για τέλειο τηγάνισμα
» Μαγιονέζα χωρίς αυγά
» γαλακτομπουρεκο χωρις αυγα
» Μαγιονέζα χωρίς αυγά
» Καλαμαράκια τηγανιτά-Όλα τα μυστικά για τέλειο τηγάνισμα
» Μαγιονέζα χωρίς αυγά
» γαλακτομπουρεκο χωρις αυγα
» Μαγιονέζα χωρίς αυγά
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης