Αναζήτηση
ΠΑΒΛΟΒΑ ΜΕ LEMON CURD ΚΑΙ RASBERRIES
4 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
ΠΑΒΛΟΒΑ ΜΕ LEMON CURD ΚΑΙ RASBERRIES
Για να φτιάξω απλή κρέμα λεμονιού ξεκίνησα, μετά σκέφτηκα να την χρησιμοποιήσω σε cheese cake, μετά το ξανασκέφτηκα και λέω τι θα κάνω τόσα ασπράδια...οπότε ....ταρατατάμ....Πάβλοβα!!!! Και επειδή τα ασπραδάκια ήταν πολλά, τα μισά έγιναν μαρεγκάκια τέλεια και σαν αφρός...ωχωχωχ!
Ξεκινάμε με την κρέμα λεμονιού.
Αλλη έκδοση του lemon curd......ή μας αρέσουν τα λεμονογλυκάκια ή δεν μας αρέσουν... Ε, σε εμάς αρέσουν και μάλιστα πολύ, πάρααααα πολύ!!!!
Υλικά
9 κρόκοι αβγών
8 κ.σ. βούτυρο (όχι λιωμένο)
1/2 φλ. χυμός λεμονιού
λίγο δενδρολίβανο ψιλ/νο
1 φλ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
ξύσμα 1 λεμονιού
Εκτέλεση
Σε μπεν μαρί ανακατεύω τους κρόκους με τη ζάχαρη, το χυμό και μόλις γίνει κρεμώδες το υλικό, προσθέτω το βούτυρο, αλάτι, δενδρολίβανο, ξύσμα και συνεχίζω το ανακάτεμα μέχρι να δέσει το μείγμα μου και να κρεμώσει, περίπου 8-10 λεπτά.
Αποσύρω από τη φωτιά μόλις δω ότι είναι έτοιμο και σουρώνω σε ένα άλλο μπωλ πολύ καλά για να έχω λείο αποτέλεσμα στην κρέμα μου και να μην υπάρχει δενδρολίβανο (το πετάω).
Τοποθετώ στο ψυγείο και αφήνω γία ένα βράδυ (καλύπτω με μεμβράνη την επιφάνεια της κρέμας).
Την άλλη μέρα τη χρησιμοποιώ.
Πάμε και στην μαρεγκούλα μας?
Υλικά για δύο δόσεις ή κάνουμε τη μισή βάση για πάβλοβα και την υπόλοιπη μπεζεδάκια
9 ασπράδια
500 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 κ. γλ. χυμός λεμονιού
2 βανίλιες
Εκτέλεση
Τα ασπράδια πρέπει να έχουν θερμοκρασία δωματίου.
Από τη ζάχαρη κρατάμε 4 κ.σ. για να την προσθέσουμε στο μείγμα μας στο τέλος χωρίς να την χτυπήσουμε στο μίξερ, με το χέρι.
Χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν σφιχτή μαρέγκα και ρίχνουμε τμηματικά τη ζάχαρη και προς το τέλος τις βανίλιες και το χυμό λεμονιού. Οταν κάνει η μαρέγκα μας κορυφές σημαίνει ότι είναι έτοιμη. Κλείνουμε το μίξερ, προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατεύουμε να ενωθεί με το μείγμα.
Η Κική έχει ολόκληρη διατριβή για τους μπεζέδες-μαρέγκα που είναι χρήσιμο να διαβάσετε αν δεν έχετε σχετική εμπειρία, όπως επίσης και τα σχόλια κάτω από την ανάρτηση. Εξηγεί τα πάντα οπότε μετά θα σας φανεί παιχνιδάκι. Εμένα με βοήθησε πάρα πολύ γιατί δεν είχα ιδέα και το ψιλοφοβόμουν....
Στρώνουμε τη μισή (για μία βάση) μαρέγκα σε αντικολλητικό χαρτί και την απλώνουμε όμορφα για να κάνει τοιχώματα γύρω-γύρω και εσωτερικά να έχει χώρο για να μπει η κρέμα μας.
Ψήνουμε για 3-4 ώρες στους 80 (ναι, πολύ σωστά διαβάσατε) βαθμούς, σε πάνω και κάτω αντιστάσεις στη μεσαία σχάρα σε προθερμασμένο φούρνο και την αφήνουμε να στεγνώσει με την ησυχία της μέσα στο φούρνο. Μετά τις 3 ώρες τρυπάμε με προσοχή με μία οδοντογλυφίδα σε ένα βαθύ σημείο και ελέγχουμε τι γίνεται. Αν είναι στεγνή η οδοντογλυφίδα, είναι έτοιμη οπότε σβήνουμε το φούρνο.
Αφού κρυώσει την ξεκολλάμε με προσοχή από το αντικολλητικό χαρτί (μη σπάσει) και την τοποθετούμε στην πιατέλα σερβιρίσματος. Ρίχνουμε από πάνω την κρέμα και την απλώνουμε απαλά και στολίζουμε με φρουτάκια. Εγώ έβαλα κατεψυγμένα rasberries.
Εφτιαξα ελάχιστο σιρόπι με λίγο νερό και ζάχαρη, πολύ λίγο, το έβρασα για 4 λεπτά, το έσβησα, δεν απέσυρα την κατσαρολίτσα από τη φωτιά και πρόσθεσα τα φρουτάκια. Εγιναν όπως έπρεπε από τη θερμότητα που ήδη είχε το σιρόπι μου.
Απ: ΠΑΒΛΟΒΑ ΜΕ LEMON CURD ΚΑΙ RASBERRIES
Λατρεύω λεμονογλυκά και αυτή η κρέμα με το δενδρολίβανο μου μιλάει. Βρε τι έπαθα πρωινιάτικα χαχα
sofia- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1805
Registration date : 13/07/2009
Απ: ΠΑΒΛΟΒΑ ΜΕ LEMON CURD ΚΑΙ RASBERRIES
Πότε τα προλαβαίνεις όλα αυτά βρε Έφη και είναι και μια χαρά καλοφτιαγμένα. Ωραία η πάβλοβα και πρωτότυπη εκδοχή.
Sevasti- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1095
Registration date : 12/07/2009
Απ: ΠΑΒΛΟΒΑ ΜΕ LEMON CURD ΚΑΙ RASBERRIES
Υπέροχος συνδυασμός η αφράτη γλυκειά μαρέγκα με την απαλή λεμονάτη κρέμα. Για το δεντρολίβανο επιφυλάσσομαι να το δοκιμάσω πρώτα! Μπράβο Έφη μας.
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης