ΠΑΒΛΟΒΑ ΜΕ LEMON CURD ΚΑΙ RASBERRIES

Πήγαινε κάτω

ΠΑΒΛΟΒΑ ΜΕ LEMON CURD ΚΑΙ RASBERRIES Empty ΠΑΒΛΟΒΑ ΜΕ LEMON CURD ΚΑΙ RASBERRIES

Δημοσίευση από EfiK Την / Το Πεμ Φεβ 23, 2012 1:06 pm

ΠΑΒΛΟΒΑ ΜΕ LEMON CURD ΚΑΙ RASBERRIES IMG_0042


Για να φτιάξω απλή κρέμα λεμονιού ξεκίνησα, μετά σκέφτηκα να την χρησιμοποιήσω σε cheese cake, μετά το ξανασκέφτηκα και λέω τι θα κάνω τόσα ασπράδια...οπότε ....ταρατατάμ....Πάβλοβα!!!! Και επειδή τα ασπραδάκια ήταν πολλά, τα μισά έγιναν μαρεγκάκια τέλεια και σαν αφρός...ωχωχωχ!


ΠΑΒΛΟΒΑ ΜΕ LEMON CURD ΚΑΙ RASBERRIES IMG_0014


ΠΑΒΛΟΒΑ ΜΕ LEMON CURD ΚΑΙ RASBERRIES IMG_0012


ΠΑΒΛΟΒΑ ΜΕ LEMON CURD ΚΑΙ RASBERRIES IMG_0021


Ξεκινάμε με την κρέμα λεμονιού.


ΠΑΒΛΟΒΑ ΜΕ LEMON CURD ΚΑΙ RASBERRIES IMG_0006+(2)

Αλλη έκδοση του lemon curd......ή μας αρέσουν τα λεμονογλυκάκια ή δεν μας αρέσουν... Ε, σε εμάς αρέσουν και μάλιστα πολύ, πάρααααα πολύ!!!!


Υλικά

9 κρόκοι αβγών
8 κ.σ. βούτυρο (όχι λιωμένο)
1/2 φλ. χυμός λεμονιού
λίγο δενδρολίβανο ψιλ/νο
1 φλ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
ξύσμα 1 λεμονιού

Εκτέλεση

Σε μπεν μαρί ανακατεύω τους κρόκους με τη ζάχαρη, το χυμό και μόλις γίνει κρεμώδες το υλικό, προσθέτω το βούτυρο, αλάτι, δενδρολίβανο, ξύσμα και συνεχίζω το ανακάτεμα μέχρι να δέσει το μείγμα μου και να κρεμώσει, περίπου 8-10 λεπτά.


ΠΑΒΛΟΒΑ ΜΕ LEMON CURD ΚΑΙ RASBERRIES IMG_0001+(2)


ΠΑΒΛΟΒΑ ΜΕ LEMON CURD ΚΑΙ RASBERRIES IMG_0002

Αποσύρω από τη φωτιά μόλις δω ότι είναι έτοιμο και σουρώνω σε ένα άλλο μπωλ πολύ καλά για να έχω λείο αποτέλεσμα στην κρέμα μου και να μην υπάρχει δενδρολίβανο (το πετάω).


Τοποθετώ στο ψυγείο και αφήνω γία ένα βράδυ (καλύπτω με μεμβράνη την επιφάνεια της κρέμας).


ΠΑΒΛΟΒΑ ΜΕ LEMON CURD ΚΑΙ RASBERRIES IMG_0008+(2)


Την άλλη μέρα τη χρησιμοποιώ.


Πάμε και στην μαρεγκούλα μας?


ΠΑΒΛΟΒΑ ΜΕ LEMON CURD ΚΑΙ RASBERRIES IMG_0006


Υλικά για δύο δόσεις ή κάνουμε τη μισή βάση για πάβλοβα και την υπόλοιπη μπεζεδάκια

9 ασπράδια
500 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 κ. γλ. χυμός λεμονιού
2 βανίλιες




Εκτέλεση

Τα ασπράδια πρέπει να έχουν θερμοκρασία δωματίου.

Από τη ζάχαρη κρατάμε 4 κ.σ. για να την προσθέσουμε στο μείγμα μας στο τέλος χωρίς να την χτυπήσουμε στο μίξερ, με το χέρι.
Χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν σφιχτή μαρέγκα και ρίχνουμε τμηματικά τη ζάχαρη και προς το τέλος τις βανίλιες και το χυμό λεμονιού. Οταν κάνει η μαρέγκα μας κορυφές σημαίνει ότι είναι έτοιμη. Κλείνουμε το μίξερ, προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατεύουμε να ενωθεί με το μείγμα.


ΠΑΒΛΟΒΑ ΜΕ LEMON CURD ΚΑΙ RASBERRIES IMG_0003

Η Κική έχει ολόκληρη διατριβή για τους μπεζέδες-μαρέγκα που είναι χρήσιμο να διαβάσετε αν δεν έχετε σχετική εμπειρία, όπως επίσης και τα σχόλια κάτω από την ανάρτηση. Εξηγεί τα πάντα οπότε μετά θα σας φανεί παιχνιδάκι. Εμένα με βοήθησε πάρα πολύ γιατί δεν είχα ιδέα και το ψιλοφοβόμουν....


Στρώνουμε τη μισή (για μία βάση) μαρέγκα σε αντικολλητικό χαρτί και την απλώνουμε όμορφα για να κάνει τοιχώματα γύρω-γύρω και εσωτερικά να έχει χώρο για να μπει η κρέμα μας.


ΠΑΒΛΟΒΑ ΜΕ LEMON CURD ΚΑΙ RASBERRIES IMG_0005


Ψήνουμε για 3-4 ώρες στους 80 (ναι, πολύ σωστά διαβάσατε) βαθμούς, σε πάνω και κάτω αντιστάσεις στη μεσαία σχάρα σε προθερμασμένο φούρνο και την αφήνουμε να στεγνώσει με την ησυχία της μέσα στο φούρνο. Μετά τις 3 ώρες τρυπάμε με προσοχή με μία οδοντογλυφίδα σε ένα βαθύ σημείο και ελέγχουμε τι γίνεται. Αν είναι στεγνή η οδοντογλυφίδα, είναι έτοιμη οπότε σβήνουμε το φούρνο.


Αφού κρυώσει την ξεκολλάμε με προσοχή από το αντικολλητικό χαρτί (μη σπάσει) και την τοποθετούμε στην πιατέλα σερβιρίσματος. Ρίχνουμε από πάνω την κρέμα και την απλώνουμε απαλά και στολίζουμε με φρουτάκια. Εγώ έβαλα κατεψυγμένα rasberries.


ΠΑΒΛΟΒΑ ΜΕ LEMON CURD ΚΑΙ RASBERRIES IMG_0011


Εφτιαξα ελάχιστο σιρόπι με λίγο νερό και ζάχαρη, πολύ λίγο, το έβρασα για 4 λεπτά, το έσβησα, δεν απέσυρα την κατσαρολίτσα από τη φωτιά και πρόσθεσα τα φρουτάκια. Εγιναν όπως έπρεπε από τη θερμότητα που ήδη είχε το σιρόπι μου.


ΠΑΒΛΟΒΑ ΜΕ LEMON CURD ΚΑΙ RASBERRIES IMG_0035





Καλή επιτυχία!
EfiK
EfiK
Moderator
Moderator

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 4318
Τόπος : Αγ. Ανάργυροι
Registration date : 13/08/2009

http://epipantosepistitou-efik.blogspot.com/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΠΑΒΛΟΒΑ ΜΕ LEMON CURD ΚΑΙ RASBERRIES Empty Απ: ΠΑΒΛΟΒΑ ΜΕ LEMON CURD ΚΑΙ RASBERRIES

Δημοσίευση από sofia Την / Το Πεμ Φεβ 23, 2012 10:14 pm

Λατρεύω λεμονογλυκά και αυτή η κρέμα με το δενδρολίβανο μου μιλάει. Βρε τι έπαθα πρωινιάτικα χαχα lol!
sofia
sofia
Supreme Member
Supreme Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 1805
Registration date : 13/07/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΠΑΒΛΟΒΑ ΜΕ LEMON CURD ΚΑΙ RASBERRIES Empty Απ: ΠΑΒΛΟΒΑ ΜΕ LEMON CURD ΚΑΙ RASBERRIES

Δημοσίευση από Sevasti Την / Το Πεμ Φεβ 23, 2012 11:00 pm

Πότε τα προλαβαίνεις όλα αυτά βρε Έφη και είναι και μια χαρά καλοφτιαγμένα. Ωραία η πάβλοβα και πρωτότυπη εκδοχή.
Sevasti
Sevasti
Supreme Member
Supreme Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 1095
Registration date : 12/07/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΠΑΒΛΟΒΑ ΜΕ LEMON CURD ΚΑΙ RASBERRIES Empty Απ: ΠΑΒΛΟΒΑ ΜΕ LEMON CURD ΚΑΙ RASBERRIES

Δημοσίευση από Ειρήνη Την / Το Πεμ Φεβ 23, 2012 11:24 pm

Υπέροχος συνδυασμός η αφράτη γλυκειά μαρέγκα με την απαλή λεμονάτη κρέμα. Για το δεντρολίβανο επιφυλάσσομαι να το δοκιμάσω πρώτα! Μπράβο Έφη μας.
Ειρήνη
Ειρήνη
Supreme Member
Supreme Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης