Αναζήτηση
Πάβλοβα με μαύρο βατόμουρο και φράουλες
+2
ΝΤΑΙΖΗ
EfiK
6 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Πάβλοβα με μαύρο βατόμουρο και φράουλες
Αυτό το γλυκάκι το έφτιαξα πρώτη φορά για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι και τρελάθηκαν όλοι.
Τώρα που το πήρα το κολλάι, θα το φτιάξω σε διάφορες εκδοχές, φοβόμουν τη μαρέγκα μήπως δεν μου ψηθεί καλά, μήπως ...αλλά είναι πανεύκολο και πεντανόστιμο.
Πάμε να το φτιάξουμε :
5 ασπράδια αβγού
180 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
180 γρ. άχνη ζάχαρη
1 βανίλια
1 κουτί φυτική σαντιγύ χτυπημένη με λίγη άχνη (ή καθόλου)
φρούτα του δάσους ή ότι άλλο μας αρέσει
Χτυπάμε τα ασπράδια με την κρυσταλλική ζάχαρη σε χαμηλή προς μέτρια ταχύτητα στο μίξερ σε σφιχτή μαρέγκα. Είναι έτοιμη όταν δεν πέφτει από το μπωλ αν το γυρίσουμε ανάποδα. Προσοχή στα ακροβατικά βέβαια...μην το παρακάνουμε!
Ρίχνουμε βροχηδόν την άχνη και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις για να ενσωματώσουμε στην μαρέγκα την άχνη.
Αδειάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό ελαφρά λαδωμένο ταψί διαμέτρου μεγάλης πιατέλας, στρώνοντας την σε σχήμα τύπου "βαθύ πιάτο", γιατί μετά θα μπει η σαντιγύ μας εκεί.
Ψήνουμε στους 140 βαθμούς για 40-50 λεπτά και κλείνουμε το φούρνο, αλλά΄δεν ανοίγουμε και αφήνουμε να κρυώσει η βάση μας μέσα στο φούρνο.
Βγάζουμε αρκετά προσεκτικά τη μαρέγκα μας και γεμίζουμε με την σαντιγύ που έχουμε φτιάξει.
Από πάνω στολίζουμε με τα φρούτα μας αν είναι φρέσκα ή περιχύνουμε με τη σως φρούτων.
Εγώ τα καραμέλωσα γιατί είχα κατεψυγμένα και δεν με έπαιρνε ο χρόνος για να τα αποψύξω κανονικά.
Καλή σας απόλαυση!
Απ: Πάβλοβα με μαύρο βατόμουρο και φράουλες
μπορούμε να κάνουμε τη μαρέγκα απο την προηγούμενη μέρα ή θα πανιάσει. κΑΙ τα φρούτα δε τάχω αγοράσει ποτέ κατεψυγμένα γιατί φοβάμαι οτι θα είναι ....κάπως νια-νια.
ΝΤΑΙΖΗ- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 528
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 16/04/2010
Απ: Πάβλοβα με μαύρο βατόμουρο και φράουλες
Εγώ τα έβαλα στο τηγάνι γιατί βιαζόμουν, μπορείς όμως να τα αποψύξεις με την ησυχία σου και να στολίσεις το γλυκό. Σίγουρα δεν είναι σαν τα φρέσκα αλλά είναι μία λύση στο καταχείμωνο.
Εγώ νομίζω ότι η πάβλοβα πρέπει να τρώγεται την ίδια μέρα και να μην φτιάχνεται η μαρέγκα από πριν γιατί κάθεται, πανιάζει, παίρνει υγρασία και δεν είναι αφράτη.
Εγώ νομίζω ότι η πάβλοβα πρέπει να τρώγεται την ίδια μέρα και να μην φτιάχνεται η μαρέγκα από πριν γιατί κάθεται, πανιάζει, παίρνει υγρασία και δεν είναι αφράτη.
Απ: Πάβλοβα με μαύρο βατόμουρο και φράουλες
Επίσης μπορείς να βάλεις φρούτα της εποχής, δεν είναι ανάγκη να είναι αυτά που έβαλα, την στολίζεις ωραιότατα με ρόδι ή κάστανα ή ότι σε ευχαριστεί εσένα.
Απ: Πάβλοβα με μαύρο βατόμουρο και φράουλες
Μπαίνω, βγαίνω τη βλέπω την ξαναβλέπω..έλεος! Δεν την έχω δοκιμάσει ποτέ γμτ. Όνειρο οι μαρεγκούλα!
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: Πάβλοβα με μαύρο βατόμουρο και φράουλες
Τέλεια και με φραουλίτσες κατεψυγμένες. Έχει ο ΑΒ στα ψυγεία. Μπράβο Εφάκι.
helen- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 728
Registration date : 26/08/2009
Απ: Πάβλοβα με μαύρο βατόμουρο και φράουλες
Μπράβο Έφη για το αέρινο γλυκάκι σου.
Μια εποχή είχε πιάσει μανία τη μαμά μου και μας το έφτιαχνε συνέχεια με φρούτα ανάλογα της εποχής, μέχρι και με κομπόστα ροδάκινο το είχε φτιάξει.
Να πω επίσης ότι αν ψηθεί σωστά και στεγνώσει καλά η μαρέγκα, άνετα ετοιμάζεται η βάση από τη προηγούμενη. Εμείς τη ψήνουμε στους 100-120 βαθμούς για 1,5 ώρα περίπου.
Μια εποχή είχε πιάσει μανία τη μαμά μου και μας το έφτιαχνε συνέχεια με φρούτα ανάλογα της εποχής, μέχρι και με κομπόστα ροδάκινο το είχε φτιάξει.
Να πω επίσης ότι αν ψηθεί σωστά και στεγνώσει καλά η μαρέγκα, άνετα ετοιμάζεται η βάση από τη προηγούμενη. Εμείς τη ψήνουμε στους 100-120 βαθμούς για 1,5 ώρα περίπου.
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009
Απ: Πάβλοβα με μαύρο βατόμουρο και φράουλες
Και εγώ τα μαρεγκάκια ξέρω ότι διατηρούνται Ειρήνη μου, αλλά ενώ ψήθηκε η μαρέγκα μου, την έβλεπα ότι ήταν στο τσάκ, ήταν πολύ αέρινη και δεν με έπεισε ότι δεν θα πέσει...Δεν έπεσε βέβαια, μπορεί να φταίει και το πιο γρήγορο από το δικό σου ψήσιμο...την άλλη φορά που θα κάνω θα το τσεκάρω κι έτσι!
Απ: Πάβλοβα με μαύρο βατόμουρο και φράουλες
Αέρινη και αεράτη η "χορεύτρια"
Sevasti- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1095
Registration date : 12/07/2009
Παρόμοια θέματα
» ΠΑΒΛΟΒΑ ΜΕ LEMON CURD ΚΑΙ RASBERRIES
» Γλυκό στο ποτήρι με φράουλες
» Γλύκισμα με κρέμα λευκής σοκολάτας και βατόμουρο
» ΚΕΚΑΚΙΑ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ
» ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ
» Γλυκό στο ποτήρι με φράουλες
» Γλύκισμα με κρέμα λευκής σοκολάτας και βατόμουρο
» ΚΕΚΑΚΙΑ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ
» ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης