Αναζήτηση
ΤΟΥΡΤΑ ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ
+2
Rena
EfiK
6 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
ΤΟΥΡΤΑ ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ
Αυτή είναι μία τέλεια τουρτίτσα που έγινε για τα δεύτερα γενέθλια του μπλογκ και είναι πολύ όμορφη. Αν δεν σας αρέσει η γεύση του καφέ εσείς μπορείτε άνετα στη θέση του να βάλετε ένα σιροπάκι της αρεσκείας σας, ακόμα και από γλυκά του κουταλιού ή σκέτο ζαχααρόνερο, ελαφριά βρασμένο, με λίγο κονιακάκι ή άλλο ποτάκι και ότι άλλο θέλετε.
Κέρασμα σας έχω μία φραουλένια τούρτα τιραμισού, λαχταριστή και υπέροχη!
Οσοι με ξέρουν καλά, θα απορήσουν ίσως που διάλεξα γλυκάκι με αρώματα από καφέ γιατί δεν το έχω και πολύ, αλλά αυτή η τουρτίτσα είναι το κάτι άλλο!
Υλικά
Για το κέηκ
4 αβγά (χωριστά κρόκοι + ασπράδια)
2 κ. σ. κρύο νερό
1 1/4 φλ. ζάχαρη
1/2 φλ. βραστό νερό
1 1/2 φλ. φαρινάπ κοσκινισμένο
1/2 κ. γλ. αλάτι
1/2 κ. γλ. ταρτάρ ή κρεμόριο
1 κ. γλ. εσάνς βανίλιας
1 κ. γλ. εσάνς πικραμύγδαλο
Για το σιρόπι (διάλυμα πιο πολύ, όχι σιρόπι)
2 κ.σ. στιγμιαίος καφές + 1/2 φλ. βραστό νερό + 3/4 φλ. ρούμι μαύρο
Για την κρέμα
2 φλ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη με λίγη ζάχαρη
3 κρόκοι
1/4 φλ. ζάχαρη
1 κ. γλ. εσάνς βανίλιας
500 γρ. τυρί μασκαρπόνε (2 συσκευασίες)
Επίσης θέλουμε 100 γρ. τριμένη κουβερτούρα (όχι μέσα στην κρέμα)
Για τη διακόσμηση
250 γρ. φράουλες
φλούδες σοκολάτας κουβερτούρας / λευκής (ότι θέλουμε)
σαντιγύ προαιρετικά
2 συσκευασίες σαβαγιάρ (περιέχουν από δυο σακουλάκια η κάθε μία)
Εκτέλεση
Για το κέηκ
Χτυπάω τους κρόκους με το κρύο νερό και μόλις αρχίσουν να κιτρινίζουν καλά, προσθέτω τη ζάχαρη σιγά-σιγά να ενσωματωθεί. Με προσοχή προσθέτω και το βραστό νερό σιγά-σιγά και αφού το βάλω όλο, ξανακοσκινίζω και ενσωματώνω το αλεύρι με το αλάτι.
Σε άλλο μπωλ χτυπάω τα ασπράδια με το κρεμόριο να γίνει μία καλή μαρέγκα.
Τη μισή μαρέγκα την ρίχνω στους κρόκους ανακατεύοντας πολύ απαλά και στην άλλη μισή προσθέτω τις εσάνς και ανακατεύω ελάχιστα και απαλά προσθέτοντάς την και αυτή στους κρόκους.
Δεν κουράζουμε πολύ το μείγμα μας, θέλει απαλό ανακάτεμα, ίσα-ίσα να ενσωματωθεί.
Αραδιάζω μοιράζοντας το μείγμα σε δύο ταψάκια των 20 εκατοστών με στρωμένη λαδόκολα από κάτω, αλλιώς ελαφρά βουτυρωμένα και αλευρωμένα.
Ψήνω στους 165 βαθμούς σε πάνω και κάτω αντιστάσεις στη μεσαία σχάρα για 30 λεπτά.
Αποσύρω από το φούρνο και αφήνω να κρυώσουν.
Οταν κρυώσουν τελείως, τοποθετώ τα παντεσπάνια μου στο ψυγείο για κάποιες ώρες (αν θέλουμε τα φτιάχνουμε και μέχρι μία εβδομάδα πριν) για να μπορεί να εφαρμόσει η κρέμα μας καλύτερα.
Οταν θέλουμε, τα βγάζουμε και κόβουμε τα δύο παντεσπάνια για να πάρουμε 4 δίσκους.
Για το σιρόπι
Διαλύουμε το στιγμιαίο καφέ στο βραστό νερό και μόλις χλιάνει λίγο, προσθέτουμε το ρούμι.
Με αυτό το διάλυμα βρέχουμε τους δίσκους μας ελαφρά. Μην βρέξετε πολύ τους δίσκους για να σας πάρει όλο το υγρό, μόνο όσο χρειάζεται θα βάλετε.
Για την κρέμα
Χτυπάω την κρέμα γάλακτος σε ένα μπωλ. Προαιρετικά της ρίχνουμε και λίγη ζάχαρη με το μάτι για να τη βοηθήσουμε να σφίξει πιο γρήγορα.
Σε άλλο μπωλ χτυπάω τους κρόκους με τη ζάχαρη και την εσάνς και μετά ρίχνω μέσα το μασκαρπόνε και χτυπάω ελαφρά να ενσωματωθεί. Δεν το ταλαιπωρώ πολύ. Κατόπιν ενώνω με τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος.
Συναρμολόγηση
Αλείφω ελάχιστη κρέμα κάτω από τον πρώτο δίσκο για να είναι πιο σταθερός.
Βρέχω λίγο με ένα πινέλο κατά τόπους το δίσκο και απλώνω κρέμα. Πασπαλίζω με λίγη κουβερτούρα τριμένη.
Συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο υπολογίζοντας με το μάτι πόση κρέμα θα βάζω για να μείνει αρκετή για τον τελευταίο δίσκο πουθα χρειαστεί και περιμετρικά κάλυψη. Σε αυτό το τελευταίο δεν πασπαλίζω με κουβερτούρα.
Στρώνω και τον τελευταίο δίσκο, ραντίζω με το σιρόπι μου (δεν είναι σιρόπι δηλαδή....) και καλύπτω όλη την επιφάνεια της τούρτας παντού.
Γύρω-γύρω εφαρμόζω τα μπισκότα σαβαγιάρ και δένω με κορδελίτσα σφιχτούτσικα για να συγκρατήσω όμορφα τα σαβαγιάρ.
Από πάνω στολίζω με ροζετούλες από σαντιγύ περιμετρικά αν θέλω, βάζω μέσα φράουλες και rasberries και πασπαλίζω με φλούδες σοκολάτας. Τις φραουλίτσες τις γλάσσαρα με λίγη μαρμελαδίτσα που ζέστανα.
Τοποθετώ στο ψυγείο αποβραδίς για να σφίξει και η κρέμα.
* Μην το κάνετε με Φιλαδέλφεια τυράκι, δεν είναι το ίδιο. Η εσάνς πικραμύγδαλου είναι απαραίτητη.
* Αν είχα θα έβαζα και στο διάλυμα του καφέ, λικέρ Αμαρέτο. Δεν είχα και έβαλα Captain Morgan's.
Καλή απόλαυση!
Απ: ΤΟΥΡΤΑ ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ
Από τις καλύτερες φωτογραφίες σου. Πολύ λαχταριστή τούρτα. Εύχομαι πάντα γλυκές δημιουργίες. Χρόνια πολλά "μανούλα"
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: ΤΟΥΡΤΑ ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ
Κατ΄αρχάς χρονια πολλά στο μπλογκ. Εις πολλά έτη που έλεγαν οι Βυζαντινοί (πού τους θυμήθηκα!!).
Σίγουρα οι φράουλες θα δίνουν μια άλλα διάσταση στο κλασσικο τιαρμισού και θα το κάνουν πιο αρωματικό και καλοκαιρινό.
Σίγουρα οι φράουλες θα δίνουν μια άλλα διάσταση στο κλασσικο τιαρμισού και θα το κάνουν πιο αρωματικό και καλοκαιρινό.
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009
Απ: ΤΟΥΡΤΑ ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ
Σε ευχαριστώ πολύ Ρενάκο, χίλια ευχαριστώ γιατί το ότι υπάρχει αυτό το μπλογκ κατά πολύ μεγάλο λόγο οφείλεται στη δική σου βοήθεια!
Σε ευχαριστώ Ειρήνη μου! Να' σαι πάντα καλά!
Η τουρτίτσα εννοείται ότι μπορεί να γίνει και μια απλή τουρτα παραλείποντας το σιρόπι του καφέ και βάζοντας κάτι της αρεσκείας μας. Οι φραουλίτσες όντως το ανέβασαν πολύ το γλυκάκι και επίσης το ότι τις πέρασα πρώτα από μαρμελάδα. Και οπτικά (δεν το συζητώ) αλλά και σαν γεύση, δεν είχαν αυτό το ξινο που έχουν τα ωμά φρούτα.
Σε ευχαριστώ Ειρήνη μου! Να' σαι πάντα καλά!
Η τουρτίτσα εννοείται ότι μπορεί να γίνει και μια απλή τουρτα παραλείποντας το σιρόπι του καφέ και βάζοντας κάτι της αρεσκείας μας. Οι φραουλίτσες όντως το ανέβασαν πολύ το γλυκάκι και επίσης το ότι τις πέρασα πρώτα από μαρμελάδα. Και οπτικά (δεν το συζητώ) αλλά και σαν γεύση, δεν είχαν αυτό το ξινο που έχουν τα ωμά φρούτα.
Απ: ΤΟΥΡΤΑ ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ
Εφάκι το ότι υπάρχει το μπλογκ το οφείλει πρωτίστως στο μεράκι σου, τα άλλα έπονται. Φιλιάαααα
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: ΤΟΥΡΤΑ ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ
Να τα εκατοστήσει το μπλογκακι σου Εφη μου. Πάντα νοστιμιές
sofia- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1805
Registration date : 13/07/2009
Απ: ΤΟΥΡΤΑ ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ
ΩΩΩΩΩ!!!!!!! Εφη τέλειο. Να τα εκατοστήσει το μπλογκ σου και συ νασαι γερη και να συνεχίσεις να μας εμπνέεις.
ΝΤΑΙΖΗ- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 528
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 16/04/2010
Απ: ΤΟΥΡΤΑ ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ
τι φανταστικη τουρτα ειναι αυτη;λυπασαι να την κόψεις
ntina- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1656
Registration date : 13/02/2010
Παρόμοια θέματα
» Εύκολο Τιραμισού
» ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ
» ΚΕΚΑΚΙΑ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ
» ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ
» Γλυκό στο ποτήρι με φράουλες
» ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ
» ΚΕΚΑΚΙΑ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ
» ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ
» Γλυκό στο ποτήρι με φράουλες
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης