Αναζήτηση
ΣΕΜΙΦΡΕΝΤΟ ΛΕΜΟΝΙ
4 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
ΣΕΜΙΦΡΕΝΤΟ ΛΕΜΟΝΙ
Θέλουμε παγωτάκι ή ποτάκι?? Σήμερα κερνάμε και από τα δύο....Καθίστε και σερβιριστείτε!
Το σεμιφρέντο είναι η ενδιάμεση κατάσταση μεταξύ σορμπέ και παγωτού. Εχει γάλα που δεν υπάρχει στο σορμπέ και δεν έχει αβγά και κρέμα γάλακτος που έχει το κλασσικό παγωτάκι.
Πολύ μας αρέσουν τα γρήγορα και χωρίς πολλές φιοριτούρες παγωτά στο σπίτι μας.
Το συγκεκριμένο έχει πολύ δυνατή γεύση, οπότε πρέπει να είσαι φαν του λεμονιού για να το απολαύσεις. Σε άλλη περίπτωση θα πρέπει να αυξήσεις τη ζάχαρη για να μετριάσεις την ένταση του λεμονιού.
Υλικά
500 ml γάλα
500 ml νερό
500 γρ. ζάχαρη
500 ml χυμός λεμονιού
ξύσμα 3-4 λεμονιών
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το νερό και τη ζάχαρη. Μόλις το μείγμα πάρει βράση, το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μεταλλικό κατά προτίμηση, δοχείο και αφού το αφήσουμε να ηρεμήσει και να κρυώσει αρκετά, το βάζουμε στην κατάψυξη. Μετά από ένα τρίωρο , το βγάζουμε, το χτυπάμε και το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη. Η διαδικασία επαναλαμβάνεται για 5 με 6 φορές.
* Τσαχπινιά....
Στο τελευταίο χτύπημα προσθέτουμε αν θέλουμε 1/2 σφηνάκι βότκα, το κάνει πιο "βιλούδου"....χαχαχααχ! Αν δεν φάνε παιδάκια αυτό, άσε που είναι τόσο ξινούλι που δεν νομίζω ότι θα το πλησιάσουν τα παιδάκια.
Επίσης, η ποσότητα είναι τέτοια που μπορεί και να το μπουχτίσετε ... Τότε ή μειώνετε τα υλικά κατά το ήμισυ.....ή κάνουμε κοκτέηλ με βότκα, τζίν ή τεκίλα ανάλογα με το τι διαθέτουμε!
Η... "Α" πογείωση!!!!!!!!
Αντε και με τη ζέστη που άρχισε να μας δέρνει ήδη.....Cheers!!!!!
*Αν σας φοβίζει το λεμόνι (δοκιμάστε το κατά τη γνώμη μου), φτιάξτε το ίδιο με καρπούζι, φράουλα, πεπόνι, μάγκο, ανανά και ότι άλλο νομίζετε. Η λογικη είναι η ίδια, απλά θα βάλετε και την σάρκα του φρούτου καλά λιωμένη.
Καλή απόλαυση!
Το σεμιφρέντο είναι η ενδιάμεση κατάσταση μεταξύ σορμπέ και παγωτού. Εχει γάλα που δεν υπάρχει στο σορμπέ και δεν έχει αβγά και κρέμα γάλακτος που έχει το κλασσικό παγωτάκι.
Πολύ μας αρέσουν τα γρήγορα και χωρίς πολλές φιοριτούρες παγωτά στο σπίτι μας.
Το συγκεκριμένο έχει πολύ δυνατή γεύση, οπότε πρέπει να είσαι φαν του λεμονιού για να το απολαύσεις. Σε άλλη περίπτωση θα πρέπει να αυξήσεις τη ζάχαρη για να μετριάσεις την ένταση του λεμονιού.
Υλικά
500 ml γάλα
500 ml νερό
500 γρ. ζάχαρη
500 ml χυμός λεμονιού
ξύσμα 3-4 λεμονιών
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το νερό και τη ζάχαρη. Μόλις το μείγμα πάρει βράση, το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μεταλλικό κατά προτίμηση, δοχείο και αφού το αφήσουμε να ηρεμήσει και να κρυώσει αρκετά, το βάζουμε στην κατάψυξη. Μετά από ένα τρίωρο , το βγάζουμε, το χτυπάμε και το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη. Η διαδικασία επαναλαμβάνεται για 5 με 6 φορές.
* Τσαχπινιά....
Στο τελευταίο χτύπημα προσθέτουμε αν θέλουμε 1/2 σφηνάκι βότκα, το κάνει πιο "βιλούδου"....χαχαχααχ! Αν δεν φάνε παιδάκια αυτό, άσε που είναι τόσο ξινούλι που δεν νομίζω ότι θα το πλησιάσουν τα παιδάκια.
Επίσης, η ποσότητα είναι τέτοια που μπορεί και να το μπουχτίσετε ... Τότε ή μειώνετε τα υλικά κατά το ήμισυ.....ή κάνουμε κοκτέηλ με βότκα, τζίν ή τεκίλα ανάλογα με το τι διαθέτουμε!
Η... "Α" πογείωση!!!!!!!!
Αντε και με τη ζέστη που άρχισε να μας δέρνει ήδη.....Cheers!!!!!
*Αν σας φοβίζει το λεμόνι (δοκιμάστε το κατά τη γνώμη μου), φτιάξτε το ίδιο με καρπούζι, φράουλα, πεπόνι, μάγκο, ανανά και ότι άλλο νομίζετε. Η λογικη είναι η ίδια, απλά θα βάλετε και την σάρκα του φρούτου καλά λιωμένη.
Καλή απόλαυση!
Απ: ΣΕΜΙΦΡΕΝΤΟ ΛΕΜΟΝΙ
Δροσιστικό που φαίνεται! Ωραίο, καλοκαιρινό, και αφού γίνεται και με άλλα φρούτα ακόμα καλύτερα.
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: ΣΕΜΙΦΡΕΝΤΟ ΛΕΜΟΝΙ
Προσοχή αν δεν βάλετε λεμονάκι, και πάτε σε άλλο φρούτο, να είναι αρωματικό και νόστιμο, δοκιμάστε το πρώτα. Μία φίλη μου έκανε με καρπούζι και μου είπε ότι δεν ήταν και πολύ σόι ...το καρπούζι αλλά το έφτιαξε το παγωτό και ήταν εντελώς άνοστο, αν και γλυκό και με ωραίο χρώμα. Ας τσεκάρετε λίγο σαν γεύση το φρούτο πρώτα, οκ?
Απ: ΣΕΜΙΦΡΕΝΤΟ ΛΕΜΟΝΙ
Πόσο δροσιστικό και νόστιμο πρέπει να είναι!
sofia- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1805
Registration date : 13/07/2009
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης