Αναζήτηση
Τσάτνεϋ λεμόνι
3 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Τσάτνεϋ λεμόνι
Ενας γνωστός στο fb μου είπε ότι του θυμίζει ρεβυθόσουπα...Στην πραγματικότητα έχει υλικά της....χιχιιχιχι!!! |
Το σκαλωματάκι μου με τα λεμονένια γενικώς το ξέρετε, έτσι?
Το σημερινό απλά ...δεν υπάρχει!!!
Υπάρχει δηλαδή αλλιώς πως θα το έφτιαχνα? αχχααχαχχα! Πηγή προέλευσης 101 Cookbooks.
Είναι τόσο έντονο, τόσο λεμονένιο, τόσο τέλειο! Προς το παρόν θα είναι
το αγαπημένο μου μέχρι να βρω άλλο που να το αντικαταστήσει επάξια! Αυτή
την στιγμή το θεωρώ 10άρι!
Το ωραίο με αυτό το τσάτνεϋ είναι ότι δεν ανακατεύουμε τεντζερέδια και τα συναφή, πάμε από το φούρνο στο μούλτι και τελειώσαμε!
Υλικά
3 λεμόνια βιολογικά
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
60 ml ελαιόλαδο
1 κ.σ. μέλι
χονδρό αλάτι
πιπέρια διάφορα
δενδρολίβανο
λίγοι σπόροι κόλιανδρου (προαιρετικά, εγώ έβαλα)
Εκτέλεση
Κόβουμε τις άκρες των λεμονιών αρκετά μέχρι να βλέπουμε σάρκα.
Από τα λεμόνια κρατάμε μισό (να είναι ζουμερά) για το χυμό του. Τα άλλα
τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες και ότι χυμό βγάλουν κατά το κόψιμο τον
κρατάμε σε ένα μπωλ.
Στο μπωλ αυτό ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τα πιπέρια και το δενδρολίβανο και ανακατεύουμε τις φέτες του λεμονιού.
Αραδιάζουμε τις φέτες σε αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 200
βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά περίπου. Προσέχουμε να μην
μας αρπάξουν, τις θέλουμε ψημένες αλλά ζουμερές και μαλακές. Εγώ "έχασα"
μερικά ...στο δρόμο.....καψαλίστηκαν οι άκρες και τα πέταξα...
Μέσα στο μπωλ εν τω μεταξύ ρίχνουμε το κρεμμύδι, το χονδρό αλάτι, το
μέλι, το χυμό του μισού λεμονιού και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
Οταν βγουν οι φέτες, τις βάζουμε στο μπλέντερ με ότι υπάρχει στο μπωλ.
Αλέθουμε τα υλικά αλλά φροντίζουμε να μην τα πολτοποιήσουμε τελείως, να
αφήσουμε μικρά κομματάκια για να είναι πιο ωραίο και στην υφή και στη
γεύση.
Δοκιμάζουμε και παίζουμε αν μας φανεί λίγο πικρό μέχρι να το φέρουμε στα
μέτρα μας. Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο λάδι ή λίγο μέλι ανάλογα πως θα
μας φανεί. Εγώ δεν το πείραξα γιατί μου άρεσε, νομίζω έχει να κάνει με
τα λεμόνια. Επίσης πιστεύω ότι σήκωνε λίγο κρεμμυδάκι ακόμα.
Η δοσολογία αυτή μου έβγαλε 1 1/2 φλυτζάνι τσάτνεϋ.
Προσέχουμε το κρεμμύδι να μην είναι κόκκινο γιατί είναι έντονο και στη γεύση και στην εμφάνιση. Διαλέγουμε ξανθό κρεμμυδάκι.
Μπορούμε να προσθέσουμε ψημένο σκόρδο, είναι γλυκό και του πάει.
Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε καυτερή πιπερίτσα.
Είναι πολύ πιο δυνατό από τα λεμόνια τουρσί αλλά το λάτρεψα κυριολεκτικά.
Πάει παντού, όπου πάει το λεμόνι, θαλασσινά, ρυζότο, κρεατικά, σαλάτες,
όπου μπορούμε να φανταστούμε. Επίσης πολύ ενδιαφέρον πάντρεμα κάνει με
χωριάτικο ψωμί και κατσικίσιο τυρί όπως το είδα στην πηγή του.
Φτιάξτε το! Πιστεύω ότι θα σας αρέσει!
Καλό Σαββατοκύριακο!
Απ: Τσάτνεϋ λεμόνι
Φανταστικό. Θα το φτιάξω οπωσδήποτε.
sofia- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1805
Registration date : 13/07/2009
Παρόμοια θέματα
» ΣΠΙΤΙΚΟ ΤΣΑΤΝΕΫ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
» ΤΣΑΤΝΕΥ ΣΥΚΟ ΚΑΙ ΜΗΛΟ
» ΤΣΑΤΝΕΥ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ ΚΑΙ ΜΗΛΟ
» Μους Λεμόνι
» ΜΟΥΣ ΛΕΜΟΝΙ Νο 2
» ΤΣΑΤΝΕΥ ΣΥΚΟ ΚΑΙ ΜΗΛΟ
» ΤΣΑΤΝΕΥ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ ΚΑΙ ΜΗΛΟ
» Μους Λεμόνι
» ΜΟΥΣ ΛΕΜΟΝΙ Νο 2
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης