Πιο αναγνωσμένα θέματα
Αναζήτηση
Ερώτηση για Κέικ με στέβια
2 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Ερώτηση για Κέικ με στέβια
Γεια σας
Φτιάχνω κέικ με τη συνταγή που έχει η συσκευασία από το αλεύρι των μύλων Αγίου Γεωργίου κι όλα πάνε μια χαρά. Το κέικ αυτό το φτιάχνω για να παίρνει η κόρη μου κολατσιό στο σχολείο της.
Επειδή πάσχω από ζαχαρώδη διαβήτη τύπου 2 προσπάθησα δύο φορές να φτιάξω την ίδια συνταγή με στέβια και είχα αποτυχία.
Συγκεκριμένα χρησιμοποίησα στέβια canderel σε κρυστάλλους που μοιάζει πολύ με ζάχαρη. Είναι σε συσκευασία 150γρ. αλλά γράφει ότι έχει την διπλάσια γλυκύτητα. Είναι ακριβή, σχεδόν 5€.
Η κανονική συνταγή απαιτεί 400γρ ζάχαρη, εγώ έβαλα 150γρ στέβια(ισοδύναμο 300γρ ζάχαρης) και 100γρ ζάχαρη. Ουσιαστικά η συνταγή μου περιείχε 1/4 ζάχαρη από την κανονική συνταγή.
Το κέικ δεν φούσκωσε όσο θα έπρεπε και παρέμεινε υγρό στον πυρήνα του παρ'ότι και τη δεύτερη φορά αύξησα αρκετά τον χρόνο ψησίματος.
Κατανοώ ότι η ζάχαρη εκτός από γευστικό συστατικό είναι και δομικό συστατικό του γλυκού.
Υπάρχει τρόπος να φτιάξω με στέβια κέικ της προκοπής;;;!
Ευχαριστώ.
Φτιάχνω κέικ με τη συνταγή που έχει η συσκευασία από το αλεύρι των μύλων Αγίου Γεωργίου κι όλα πάνε μια χαρά. Το κέικ αυτό το φτιάχνω για να παίρνει η κόρη μου κολατσιό στο σχολείο της.
Επειδή πάσχω από ζαχαρώδη διαβήτη τύπου 2 προσπάθησα δύο φορές να φτιάξω την ίδια συνταγή με στέβια και είχα αποτυχία.
Συγκεκριμένα χρησιμοποίησα στέβια canderel σε κρυστάλλους που μοιάζει πολύ με ζάχαρη. Είναι σε συσκευασία 150γρ. αλλά γράφει ότι έχει την διπλάσια γλυκύτητα. Είναι ακριβή, σχεδόν 5€.
Η κανονική συνταγή απαιτεί 400γρ ζάχαρη, εγώ έβαλα 150γρ στέβια(ισοδύναμο 300γρ ζάχαρης) και 100γρ ζάχαρη. Ουσιαστικά η συνταγή μου περιείχε 1/4 ζάχαρη από την κανονική συνταγή.
Το κέικ δεν φούσκωσε όσο θα έπρεπε και παρέμεινε υγρό στον πυρήνα του παρ'ότι και τη δεύτερη φορά αύξησα αρκετά τον χρόνο ψησίματος.
Κατανοώ ότι η ζάχαρη εκτός από γευστικό συστατικό είναι και δομικό συστατικό του γλυκού.
Υπάρχει τρόπος να φτιάξω με στέβια κέικ της προκοπής;;;!
Ευχαριστώ.
minios67- New Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 2
Registration date : 27/06/2014
Απ: Ερώτηση για Κέικ με στέβια
Kαλησπέρα. Δυστυχώς, όσες φορές δοκίμασα να φτιάξω κάτι με στέβια απογοητεύτηκα και από τη γεύση και από το αποτέλεσμα. Εδώ και καιρό χρησιμοποιώ το γλυκαντικό της Νatreen και είμαι πολύ ευχαριστημένη. Αν δεν υπάρχει κάποιος λόγος, ώστε να χρησιμοποιείτε αποκλειστικά και μόνο στέβια, θα σας πρότεινα να δοκιμάσετε το παραπάνω γλυκαντικό. Συνταγές με το συγκεκριμένο θα βρείτε αρκετές εδώ μια και το χρησιμοποιώ κι εγώ για τους ίδιους λόγους (βλ. ζαχαρώδης διαβήτης τύπου 2). Μια συνταγή για κέικ είναι αυτή Κέικ καρότου sugar free ή μη
Μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας συνταγή με αντικατάσταση της ζάχαρης σε ίση αναλογία με Natreen. Προσοχή όμως μετρήστε με φλιτζάνι την ποσότητα γιατί τα γραμμάρια διαφέρουν (τα γλυκαντικά πάντα είναι ελαφρύτερα από την κανονική ζάχαρη). Η τιμή βέβαια είναι και σε αυτό αυξημένη γύρω στα 4,5 ευρώ.
Αν επιμένετε αποκλειστικά στη στέβια θα έλεγα να δοκιμάσετε να ψήσετε σε χαμηλότερη θερμοκρασία για περισσότερη ώρα. Σημαντικό επίσης είναι να μας πείτε αν χρησιμοποιείτε λάδι ή βούτυρο γιατί το λάδι πάντα κρατά πιο υγρό το κέικ. Ελπίζω να βοήθησα. Καλώς μας ήρθατε!
Μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας συνταγή με αντικατάσταση της ζάχαρης σε ίση αναλογία με Natreen. Προσοχή όμως μετρήστε με φλιτζάνι την ποσότητα γιατί τα γραμμάρια διαφέρουν (τα γλυκαντικά πάντα είναι ελαφρύτερα από την κανονική ζάχαρη). Η τιμή βέβαια είναι και σε αυτό αυξημένη γύρω στα 4,5 ευρώ.
Αν επιμένετε αποκλειστικά στη στέβια θα έλεγα να δοκιμάσετε να ψήσετε σε χαμηλότερη θερμοκρασία για περισσότερη ώρα. Σημαντικό επίσης είναι να μας πείτε αν χρησιμοποιείτε λάδι ή βούτυρο γιατί το λάδι πάντα κρατά πιο υγρό το κέικ. Ελπίζω να βοήθησα. Καλώς μας ήρθατε!
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: Ερώτηση για Κέικ με στέβια
Γεια σας ξανά.
Χρησιμοποίησα στέβια γιατί είναι το πιο αθώο από τα γλυκαντικά(τουλάχιστον μέχρι τώρα).
Λόγο ότι χρησιμοποίησα και ζάχαρη(το 1/4 της κανονικής ποσότητας) το γευστικό αποτέλεσμα ήταν καλό. Αν το κέικ με ζάχαρη παίρνει βαθμό 10 το δικό μου γευστικά έπαιρνε 8-9. Τα 5γρ ζάχαρης που αντιστοιχούσαν σε κάθε κομμάτι είναι αμελητέα.
Χρησιμοποιώ Βιτάμ-μαργαρίνη (ότι προτείνει η συνταγή στο πακέτο).
Θα προσπαθήσω την επόμενη φορά με 180c και μισή ώρα περίπου περισσότερο χρόνο.(βλέποντας και κάνοντας). Αν πετύχει θα γράψω σχόλιο.
Η συνταγή είναι απλούστατη, όποιος θέλει γκουγκλάρει "κέικ βανίλιας μύλοι Αγίου Γεωργίου" και τη βρίσκει.
H stevia που χρησιμοποίησα αν και υπάρχει στο ράφι δεν υπάρχει στην Ελληνική ιστοσελίδα της canderel, είναι σε κόκκους-κρυστάλλους όπως η ζάχαρη σε συσκευασία ασκού που μοιάζει με τους ανταλλακτικούς ασκούς σαπουνιού για τα χέρια.
Χρησιμοποίησα στέβια γιατί είναι το πιο αθώο από τα γλυκαντικά(τουλάχιστον μέχρι τώρα).
Λόγο ότι χρησιμοποίησα και ζάχαρη(το 1/4 της κανονικής ποσότητας) το γευστικό αποτέλεσμα ήταν καλό. Αν το κέικ με ζάχαρη παίρνει βαθμό 10 το δικό μου γευστικά έπαιρνε 8-9. Τα 5γρ ζάχαρης που αντιστοιχούσαν σε κάθε κομμάτι είναι αμελητέα.
Χρησιμοποιώ Βιτάμ-μαργαρίνη (ότι προτείνει η συνταγή στο πακέτο).
Θα προσπαθήσω την επόμενη φορά με 180c και μισή ώρα περίπου περισσότερο χρόνο.(βλέποντας και κάνοντας). Αν πετύχει θα γράψω σχόλιο.
Η συνταγή είναι απλούστατη, όποιος θέλει γκουγκλάρει "κέικ βανίλιας μύλοι Αγίου Γεωργίου" και τη βρίσκει.
H stevia που χρησιμοποίησα αν και υπάρχει στο ράφι δεν υπάρχει στην Ελληνική ιστοσελίδα της canderel, είναι σε κόκκους-κρυστάλλους όπως η ζάχαρη σε συσκευασία ασκού που μοιάζει με τους ανταλλακτικούς ασκούς σαπουνιού για τα χέρια.
minios67- New Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 2
Registration date : 27/06/2014
Απ: Ερώτηση για Κέικ με στέβια
Δε τη γνωρίζω καθόλου τη συγκεκριμένη ζάχαρη σε κρυστάλους. Είναι σίγουρο ότι κάνει για ψήσιμο? Γιατί κάποια είδη δεν ενδείκνυνται να χρησιμοποιηθούν σε υψηλές θερμοκρασίες.
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009

» Μελομακάρονα με στέβια
» Ερώτηση για κέηκ-βάση ζαχαρόπαστας
» ΚΕΙΚ ΜΕ ΒΕΡΥΚΟΚΑ
» ΚΕΙΚ ΠΡΑΛΙΝΑ
» Κέικ Καραμέλας
» Ερώτηση για κέηκ-βάση ζαχαρόπαστας
» ΚΕΙΚ ΜΕ ΒΕΡΥΚΟΚΑ
» ΚΕΙΚ ΠΡΑΛΙΝΑ
» Κέικ Καραμέλας
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης