Αναζήτηση
Κέηκ γεμιστό-δύο συν μία προτάσεις για τη γέμιση
Σελίδα 1 από 1
Κέηκ γεμιστό-δύο συν μία προτάσεις για τη γέμιση
Ένα κέηκ λίγο διαφορετικό από τα συνηθισμένα για να συνοδεύσουμε τον καφέ ή το τσάι μας. Ένα κέηκ γεμιστό ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Δύο συν μία εναλλακτικές προτάσεις γέμισης-η μία με κρέμα ζαχαροπλαστικής ή κρέμα αραβοσίτου και η άλλη με κρέμα τυριού.
Κέηκ βασική συνταγή
Υλικά
500 γρ. φαριναπ
250 γρ. βούτυρο
1 κούπα. γάλα σκέτο ή ανάμικτο με χυμό πορτοκαλιού
4 αυγά
1 βανίλια ή ξύσμα πορτοκάλι
400 γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο να ασπρίσει και προσθέτουμε τα αυγά και τη ζάχαρη διαδοχικά. Προσθέτουμε το γάλα και τη βανίλια ή το ξύσμα και σταδιακά το αλεύρι. Χτυπάμε στο μίξερ σε υψηλή ταχύτητα για 2-3 λεπτά. Αδειάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη κι αλευρωμένη φόρμα (τινάζουμε το περιττό αλεύρι) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μία ώρα περίπου.
Αφήνουμε το κέηκ να κρυώσει όσο ετοιμάζουμε μία από τις δύο προτάσεις για γέμιση για να φτιάξουμε το κέηκ μας.
Για την γέμιση με κρέμα ζαχαροπλαστικής
1 Λίτρο Γάλα
200 γραμμάρια ζάχαρη
100 γραμμάρια αλεύρι
100 γραμμάρια κορν φλάουερ
100 γραμμάρια Βούτυρο
3 Βανίλιες
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 700 γρ γάλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη χωρίς να ανακατέψουμε. Ανάβουμε το μάτι και ζεσταίνουμε το μείγμα μέχρι να βράσει.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι με το κορν φλάουρ. Εκεί ρίχνουμε τα υπόλοιπα 300 γρ από το γάλα και τις βανίλιες και με ένα σύρμα ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί και να μην έχει σβώλους.
Όταν βράσει το γάλα που έχουμε στην κατσαρόλα βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το μίγμα του μπολ. Με ένα σύρμα ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά. Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά χαμηλώνουμε την ένταση στο μάτι και ανακατεύουμε καλά συνέχεια μέχρι να πήξει.
Όταν έχει πήξει αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα μπωλ, το καλύπτουμε με μεμβράνη για να μην πιάσει κρούστα και το βάζουμε στο ψυγείο.
Για την γέμιση με κρέμα τυριού
250 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
70 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
125 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. βανίλια σιρόπι ή μία κάψουλα βανίλιας
Χτυπάμε στον μίξερ το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνουμε το τυρί κρέμα και τη βανίλια και ανακατεύουμε.
Επιπλέον για τη διακόσμηση θα χρειαστούμε
Σαντιγύ
μία κουβερτούρα με την οποία θα φτιάξουμε φλύδες σοκολάτας ή σταγόνες κουβερτούρας.
Αμύγδαλο χοντροκομμένο
Συναρμολόγηση
Αφού έχει κρυώσει καλά το κέηκ μας το κόβουμε οριζόντια στη μέση έχοντας έτσι δύο κομμάτια ισομεγέθη. Γεμίζουμε με την κρέμα της αρεσκείας μας και καλύπτουμε με το άλλο κομμάτι κέηκ.
Γαρνίρουμε με ροζέτες σαντιγύ, τριμμένη σοκολάτα και χοντροκομμένο αμύγδαλο.
Διατηρούμε το γλυκό στο ψυγείο.
* Αν προτιμάμε μπορούμε να γεμίσουμε το κέηκ με κρέμα αραβοσίτου στη γεύση της αρεσκείας μας
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Παρόμοια θέματα
» Γεμιστό κέηκ σοκολάτας
» Χριστουγεννιάτικες προτάσεις διακόσμησης με κεριά
» Προτάσεις φαγητού για συνάντηση φίλων
» ΓΕΜΙΣΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ NUMBER 2
» Καλιτσουνάκια με γλυκιά γέμιση μαρμελάδας
» Χριστουγεννιάτικες προτάσεις διακόσμησης με κεριά
» Προτάσεις φαγητού για συνάντηση φίλων
» ΓΕΜΙΣΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ NUMBER 2
» Καλιτσουνάκια με γλυκιά γέμιση μαρμελάδας
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης