Αναζήτηση
16 κόλπα μαγειρικής
3 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
16 κόλπα μαγειρικής
1) Για να μη μαυρίσουν τα κρεμμύδια
Πριν το σοτάρισμα ρίξτε αλάτι στο λάδι που ζεσταίνεται.
2) Δεν βράζει το κρέας;
Αν το κρέας που βράζετε εξακολουθεί να είναι πολύ σκληρό, απλώς ρίξτε στην κατσαρόλα ένα κουταλάκι ζάχαρη.
3) Για να μη μυρίζει το κουνουπίδι
Ρίξτε στο νερό που βράζει μισό λεμόνι με τη φλούδα ή ένα κοτσανάκι σέλινο ή μια φέτα ψωμί ή ένα κρεμμύδι.
4) Πώς μαλακώνει το χταπόδι;
Το χταπόδι γίνεται πιο μαλακό, χωρίς να βράσει πολύ, εάν βάλετε στην κατσαρόλα ένα φελλό κρασιού.
5) Για ρύζι «σπυρωτό»...
...προσθέστε την ώρα που βράζει 3-4 σταγόνες λεμονιού.
6) Για να μη «βυθιστούν» οι σταφίδες
Πριν τις ρίξετε στη ζύμη του κέικ, πασπαλίστε τες με αλεύρι.
7) Πώς φεύγει εύκολα όλο το λίπος;
Όταν θέλετε να αφαιρέσετε περισσότερο λίπος από το ζωμό κρέατος, βάλτε τον πρώτα στο ψυγείο. Το λίπος ανεβαίνει και παγώνει στην επιφάνεια του ζωμού και έτσι αφαιρείται ευκολότερα.
Κολλάει η ζύμη για το φύλλο;
Αν η ζύμη κολλάει και δεν μπορείτε να την ανοίξετε σε φύλλο, τη βάζετε για λίγο στο ψυγείο τυλιγμένη με μεμβράνη.
9) Ζάχαρη για την πίτσα
Η σπιτική πίτσα γίνεται πιο νόστιμη και τραγανή, αν στη ζύμη βάλετε λίγη ζάχαρη.
10) Πώς συντηρείται φρέσκια η μουστάρδα;
Ρίχνετε απλώς λίγο αλάτι στην επιφάνειά της. Τη βοηθάει να διατηρηθεί φρέσκια για πολύ καιρό.
11) Αν ο πουρές σάς βγήκε αραιός...
...προσθέστε λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι και συνεχίστε λίγο ακόμη το βράσιμο. Αν βγήκε πολύ πηχτός, αραιώστε τον με λίγο γάλα.
12) Πώς ωριμάζει το αβοκάντο;
Απλώς τυλίξτε το σε εφημερίδες και αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου.
13) Πώς θα διατηρήσω τη φέτα;
Η φέτα διατηρείται για περισσότερο καιρό στο ψυγείο εάν τη βάλετε σε δοχείο που κλείνει καλά και την περιχύσετε με νερό που βράσατε μαζί με γάλα και λίγο αλάτι.
14) Νότισαν τα μπισκότα;
Αν τα σπιτικά μπισκότα σας νότισαν από την υγρασία, βάλτε τα για 5 λεπτά στο φούρνο, ώστε να ξαναγίνουν τραγανά, και διατηρήστε τα σε αεροστεγές δοχείο.
15) Πώς θα κάνετε «ζουμερό» το λεμόνι;
Πριν το στύψετε, κυλήστε το πιέζοντάς το σε σκληρή επιφάνεια ή βάλτε το για 1’ σε φούρνο μικροκυμάτων.
16) Φάγατε καυτερή πιπεριά;
Για να σβήσετε την κάψα της, πιείτε λίγο γάλα και όχι νερό.
Κυριακή Μαυρίδου
Περιοδικό Αρμονία
Πριν το σοτάρισμα ρίξτε αλάτι στο λάδι που ζεσταίνεται.
2) Δεν βράζει το κρέας;
Αν το κρέας που βράζετε εξακολουθεί να είναι πολύ σκληρό, απλώς ρίξτε στην κατσαρόλα ένα κουταλάκι ζάχαρη.
3) Για να μη μυρίζει το κουνουπίδι
Ρίξτε στο νερό που βράζει μισό λεμόνι με τη φλούδα ή ένα κοτσανάκι σέλινο ή μια φέτα ψωμί ή ένα κρεμμύδι.
4) Πώς μαλακώνει το χταπόδι;
Το χταπόδι γίνεται πιο μαλακό, χωρίς να βράσει πολύ, εάν βάλετε στην κατσαρόλα ένα φελλό κρασιού.
5) Για ρύζι «σπυρωτό»...
...προσθέστε την ώρα που βράζει 3-4 σταγόνες λεμονιού.
6) Για να μη «βυθιστούν» οι σταφίδες
Πριν τις ρίξετε στη ζύμη του κέικ, πασπαλίστε τες με αλεύρι.
7) Πώς φεύγει εύκολα όλο το λίπος;
Όταν θέλετε να αφαιρέσετε περισσότερο λίπος από το ζωμό κρέατος, βάλτε τον πρώτα στο ψυγείο. Το λίπος ανεβαίνει και παγώνει στην επιφάνεια του ζωμού και έτσι αφαιρείται ευκολότερα.
Κολλάει η ζύμη για το φύλλο;
Αν η ζύμη κολλάει και δεν μπορείτε να την ανοίξετε σε φύλλο, τη βάζετε για λίγο στο ψυγείο τυλιγμένη με μεμβράνη.
9) Ζάχαρη για την πίτσα
Η σπιτική πίτσα γίνεται πιο νόστιμη και τραγανή, αν στη ζύμη βάλετε λίγη ζάχαρη.
10) Πώς συντηρείται φρέσκια η μουστάρδα;
Ρίχνετε απλώς λίγο αλάτι στην επιφάνειά της. Τη βοηθάει να διατηρηθεί φρέσκια για πολύ καιρό.
11) Αν ο πουρές σάς βγήκε αραιός...
...προσθέστε λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι και συνεχίστε λίγο ακόμη το βράσιμο. Αν βγήκε πολύ πηχτός, αραιώστε τον με λίγο γάλα.
12) Πώς ωριμάζει το αβοκάντο;
Απλώς τυλίξτε το σε εφημερίδες και αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου.
13) Πώς θα διατηρήσω τη φέτα;
Η φέτα διατηρείται για περισσότερο καιρό στο ψυγείο εάν τη βάλετε σε δοχείο που κλείνει καλά και την περιχύσετε με νερό που βράσατε μαζί με γάλα και λίγο αλάτι.
14) Νότισαν τα μπισκότα;
Αν τα σπιτικά μπισκότα σας νότισαν από την υγρασία, βάλτε τα για 5 λεπτά στο φούρνο, ώστε να ξαναγίνουν τραγανά, και διατηρήστε τα σε αεροστεγές δοχείο.
15) Πώς θα κάνετε «ζουμερό» το λεμόνι;
Πριν το στύψετε, κυλήστε το πιέζοντάς το σε σκληρή επιφάνεια ή βάλτε το για 1’ σε φούρνο μικροκυμάτων.
16) Φάγατε καυτερή πιπεριά;
Για να σβήσετε την κάψα της, πιείτε λίγο γάλα και όχι νερό.
Κυριακή Μαυρίδου
Περιοδικό Αρμονία
????????- Επισκέπτης
Απ: 16 κόλπα μαγειρικής
Σχετικά με τα χταπόδια να πω ότι αν τα καταψύξουμε στο μαγείρεμα είναι πολύ πιο μαλακά από τα φρέσκα.
Πολύ χρήσιμα Ρούλα μου.
Πολύ χρήσιμα Ρούλα μου.
????????- Επισκέπτης
SpIrToKoYto- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 3109
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 13/07/2009
Απ: 16 κόλπα μαγειρικής
1)οταν φτιαχνετε κεικ πασπαλιψετε τη φορμα με τριμμενο μπισκοτο
2)οταν ανοιγετε φυλλο το πασπαλιζετε με νισεστε.ανοιγει σε χρονο ρεκορ
3)βαλτε στον κιμα για τα μπιφτεκια μισο κουταλακι μπεικιν παουντερ,....αφρος
4)οταν φτιαχνετε γιουβαρλακια βαλτε στο νερο που βραζει πριν βαλετε τα γιουβαρλακια ενα κρεμμυδι 2 καροτα και ενα κλωναρι σελινο
5)οταν φτιαχνετε λεμονατο κατσικακι βαζετε μεσα στο ταψι το χυμο 1 πορτοκαλιου ,το χυμο ενος λεμονιου ,ενα ποτηρακι ασπρο κρασι και 3 σκελιδες σκορδο
6)Αλειψετε το κοτοπουλο εξωτερικα με μουσταρδα και μελι αλατοπιπερο και βαλτε
το στο φουρνο
2)οταν ανοιγετε φυλλο το πασπαλιζετε με νισεστε.ανοιγει σε χρονο ρεκορ
3)βαλτε στον κιμα για τα μπιφτεκια μισο κουταλακι μπεικιν παουντερ,....αφρος
4)οταν φτιαχνετε γιουβαρλακια βαλτε στο νερο που βραζει πριν βαλετε τα γιουβαρλακια ενα κρεμμυδι 2 καροτα και ενα κλωναρι σελινο
5)οταν φτιαχνετε λεμονατο κατσικακι βαζετε μεσα στο ταψι το χυμο 1 πορτοκαλιου ,το χυμο ενος λεμονιου ,ενα ποτηρακι ασπρο κρασι και 3 σκελιδες σκορδο
6)Αλειψετε το κοτοπουλο εξωτερικα με μουσταρδα και μελι αλατοπιπερο και βαλτε
το στο φουρνο
ntina- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1656
Registration date : 13/02/2010
Απ: 16 κόλπα μαγειρικής
Ωραία κολπάκια Ντίνα μου. Ειδικά το πρώτο πολύ μου άρεσε.
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Παρόμοια θέματα
» 10 μικρά μυστικά υγιεινής μαγειρικής!
» Ο καλύτερος οδηγός μαγειρικής που κυκλοφορεί σήμερα.
» Πρόγραμμα προβολών ντοκιμαντέρ-μαγειρικής στο Γαλλικό Ινστιτούτο
» Ο καλύτερος οδηγός μαγειρικής που κυκλοφορεί σήμερα.
» Πρόγραμμα προβολών ντοκιμαντέρ-μαγειρικής στο Γαλλικό Ινστιτούτο
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης