Αναζήτηση
ΤΟΥΡΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ
5 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
ΤΟΥΡΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ
ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
ΥΛΙΚΑ
4 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
2 βανίλιες
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ. γ. baking powder
½ κ. γ. αλάτι
2 γεμάτες κουταλιές σούπας κακάο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder, το αλάτι και το κακάο.
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη με το μίξερ, πολύ καλά μέχρι να ασπρίσουν.
Ρίχνουμε κουταλιά, κουταλιά το μείγμα του αλεύρου και ανακατεύουμε με κουτάλι όχι με μίξερ για να μην ξεφουσκώσουν τα αυγά. Όταν ενσωματωθεί το αλεύρι παίρνουμε μια φόρμα με σούστα με διάμετρο 26 εκατοστά ,στρώνουμε λαδόκολλα και αδειάζουμε το μείγμα μέσα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.
Βγάζουμε από τη φόρμα όταν κρυώσει και με τη μέθοδο της κλωστής ή με μαχαιράκι το χωρίζουμε στα δυο.
KΡΕΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΤΑΣ
ΥΛΙΚΑ
4 κούπες γάλα
3 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
βανίλια ή ξύσμα για άρωμα
200 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος ή
κουβερτούρα ή σοκολάτα με αμύγδαλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπολ βάζουμε μια κούπα γάλα, τη ζάχαρη, τα αυγά και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με σύρμα. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με τη βανίλια και μόλις κάψει αλλά να μην φουσκώσει, κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το περιεχόμενο του μπολ. Ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις και ξαναβάζουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Την καλύπτουμε με ζελατίνη μέχρι να χλιάνει. Τότε τη χωρίζουμε σε δυο μέρη και στη μισή ρίχνουμε την σοκολάτα που την έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί.
Έτσι έχουμε κρέμα βανίλια και κρέμα σοκολάτα.
ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥΡΤΑΣ
500 ml φυτική κρέμα γάλακτος
χρώματα ζαχαροπλαστικής (αν θέλουμε)
Σε πιατέλα αρκετά μεγάλη βάζουμε το στεφάνι από τη φόρμα που ψήσαμε το παντεσπάνι.
Βάζουμε μέσα το πρώτο παντεσπάνι και το ραντίζουμε καλά με σιρόπι. (Εγώ χρησιμοποίησα σιρόπι από γλυκό του κουταλιού φράουλα ανακατεμένο με λίγο κονιάκ και λίγο νεράκι.)
Στρώνουμε από πάνω τη μισή κρέμα και σκεπάζουμε με το δεύτερο παντεσπάνι. Το ραντίζουμε με σιρόπι και βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα από πάνω. Σε αυτό το στάδιο η τούρτα πρέπει να μπει στο ψυγείο να σφίξει η κρέμα τουλάχιστον για 3 ώρες. Αν βιαζόμαστε μπορούμε να τη βάλουμε στην κατάψυξη να παγώσει.
Στο μεταξύ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί και τη βάζουμε κι αυτή στο ψυγείο να παγώσει. Όταν παγώσει καλά η τούρτα τη βγάζουμε από το ψυγείο και την καλύπτουμε όλη με την σαντιγί στρώνοντάς την με μια σπάτουλα. Χρωματίζουμε την υπόλοιπη σαντιγί και κάνουμε ροζέτες γύρω γύρω για να στολίσουμε την τούρτα.
Εγώ αντί για χρώμα ζαχαροπλαστικής στις ροζέτες χτύπησα garni με χυμό φραγκοστάφυλο αντί για γάλα και βγήκε το χρώμα που φαίνεται στη φωτογραφία.
Τις καρδούλες τις έφτιαξα με κουπ πατ. Για να φτιάξω το ζυμαράκι για τις καρδούλες ανακάτεψα άχνη ζάχαρη με χυμό φραγκοστάφυλο και για να δέσει η πάστα συμπλήρωσα και λίγο ζαχαρούχο γάλα.
Να πω την αλήθεια πιο πολύ χρόνο μου πήρε να γράψω τη συνταγή από να τη φτιάξω.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΥΧΟΜΑΙ
????????- Επισκέπτης
Απ: ΤΟΥΡΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ
Μου αρέσει πολύ η τούρτα σου Λίλα, στο ξανάπα. Θα πάει για δοκιμή άμεσα. Το χρώμα στις ροζέτες απλά τέλειο!!!
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: ΤΟΥΡΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ
Το ωραία αφράτη τούρτα! Οτι και να πω λίγο θα είναι. Ευχαριστούμε Λιλάκι μας
????????- Επισκέπτης
Απ: ΤΟΥΡΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ
Τα σάλια μου τρέχουν με αυτά που βλέπω. Αν τη φτιάξω με βλέπω να κάθομαι αγκαλιά με το Ελπιδιώ και να την τσακίζουμε παρέα χιχιχι.
????????- Επισκέπτης
Απ: ΤΟΥΡΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ
Λιγώθηκα Λίλα. Ωραία τουρτίτσα και φαίνεται κι εύκολη. Μάλλον όντως πιο πολύ χρόνο θέλει για να γράψεις τη συνταγή από το να τη φτιάξεις.
????????- Επισκέπτης
Απ: ΤΟΥΡΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ
Λιλούκο μου, τη ζαχαρόπαστα (αν κατάλαβα καλά ζαχαρόπαστα είναι οι καρδούλες) σε τι αναλογίες την έφτιαξες?
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: ΤΟΥΡΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ
Rena έγραψε:Λιλούκο μου, τη ζαχαρόπαστα (αν κατάλαβα καλά ζαχαρόπαστα είναι οι καρδούλες) σε τι αναλογίες την έφτιαξες?
Ρένα μου δεν θα την έλεγα ακριβώς ζαχαρόπαστα. Δεν μπορείς δηλαδή να ανοίξεις ένα μεγάλο φύλλο για να καλύψεις μια τούρτα. Αλλά για μικρά σχεδιάκα με κουπ πάτ και για μικρά φυλλαράκια, λουλουδάκια κ.λ.π. είναι ιδανική. Μου την έμαθε μια φίλη και η παρασκευή της είναι πολύ απλή. Βάζεις μια κούπα άχνη ζάχαρη σε ένα μπολ και ρίχνεις περίπου 1 κουταλιά της σούπας ζαχαρούχο γάλα. Το δουλεύεις μέχρι να γίνει σαν ζυμαράκι και το ανοίγεις κανονικά σαν φύλλο αλλά μικρή ποσότητα κάθε φορά γιατί τρίβεται αν είναι μεγάλο. Μεγάλη προσοχή θέλει να σκεπάζουμε αυτό που δεν χρησιμοποιούμε με πετσέτα ή ζελατίνη γιατί ξεραίνεται εύκολα. Αν θέλουμε χρωματιστό βάζουμε στην άχνη λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής.
????????- Επισκέπτης
Απ: ΤΟΥΡΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ
Ευχαριστώ Λίλα μου, κατάλαβα. Εύκολο δείχνει
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απίθανη τούρτα... ένα μεγάλο ευχαριστώ
Αποφάσισα πρόσφατα να φτιάχνω σπίτι όλες μας τις τούρτες και χρησιμοποίησα τη συνταγή σου. Την έκανα με μία δόση, με 1,5 δόση (για τάξη σχολείου), τη στόλισα με διάφορα σχέδια "ζαχαρόπαστας", την προσέφερα σε μικρούς και μεγάλους και έμειναν όλοι ενθουσιασμένοι! Τα πιτσιρίκια μου δήλωσαν ότι δε θέλουν πια τις τούρτες του ζαχαροπλαστείου (για τις οποίες γινόταν πόλεμος γιατί ολα τα παιδιά του ζαχαροπλαστείου παίρνουν) αλλά προτιμούν της μαμάς!!!! Πολλές μαμάδες ζήτησαν φυσικά τη συνταγή!!! Να'σαι καλά! Σ'ευχαριστώ πολύ!
eirmas- New Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1
Registration date : 14/07/2010
Απ: ΤΟΥΡΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ
eirmas σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Η αλήθεια είναι οτι κι εγώ πια δεν αγοράζω τούρτες, τις φτιάχνω μόνη μου. Και τα πιτσιρίκια έχουν ένστικτο και ξέρουν τι τρώνε!!
Και πάλι σε ευχαριστώ!!!
Και πάλι σε ευχαριστώ!!!
Απ: ΤΟΥΡΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ
Καλωσόρισες eirmas. Ξεκίνησες με συνταγή μαγική. Οι τούρτες της Λίλας μας είναι εγγύηση!!!
sofia- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1805
Registration date : 13/07/2009
Απ: ΤΟΥΡΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ
Είχα καιρό να μπω και είχα σχεδόν ξεχάσει ότι την έφτιαξα. Λίλα είναι πολύ καλή η γεύση της και κυρίως δε λιγώνει. Εξαιρετική συνταγή.
despoina- Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 68
Registration date : 12/07/2009
Παρόμοια θέματα
» ΤΟΥΡΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ ΜΠΟΜΠ ΣΦΟΥΓΓΑΡΑΚΗΣ
» Τουρτα Παγωτο
» ΤΟΥΡΤΑ RED VELVET
» Τούρτα ..σαν στρατσιατέλα
» ΤΟΥΡΤΑ ΛΑΚΤΑ
» Τουρτα Παγωτο
» ΤΟΥΡΤΑ RED VELVET
» Τούρτα ..σαν στρατσιατέλα
» ΤΟΥΡΤΑ ΛΑΚΤΑ
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης