Αναζήτηση
ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΣΜΥΡΝΕΙΚΑ
+2
Ειρήνη
SpIrToKoYto
6 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΣΜΥΡΝΕΙΚΑ
Τη συνταγή τη ξέρω από τη γιαγιά μου,όπως την έφτιαχνε στο Αιβαλί...Υπάρχουν βέβαια πολλές παραλλαγές στα σουτζουκάκια,αλλά εγώ αυτή τη γεύση θυμάμαι και αυτή προσπαθώ να διασώσω...
ΥΛΙΚΑ
...για τα σουτζουκάκια...
-1/2 κ.κιμά μοσχαρίσιο
-200 γρ.κιμά αρνίσιο(..γίνονται πολύ πιο νόστιμα..ή χοιρινό αν δεν σας κόβει ο χασάπης)
-2 σκελίδες σκόρδο
-1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
-2 φέτες ψωμί μπαγιάτικο,μουσκεμένο σε κρασί και στυμένο
-1 κουταλάκι κοφτό κύμινο
-αλάτι,πιπέρι
...για τη σάλτσα..
-5 καρφάκια γαρύφαλλο
-1 ξυλάκι κανέλα
-2 ντομάτες μεγάλες
-2 κουταλιές σούπας πελτέ,διαλυμένο σε νερό
-1 σκελίδα σκόρδο
-αλάτι,πιπέρι,
-μια κουταλια σούπας κοφτή ζαχαρη
-αλεύρι για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά για τα σουτζουκάκια και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για μισή ώρα...
Εν τω μεταξύ,ετοιμάζουμε τη σάλτσα με τα υλικά της και την αφήνουμε να βράζει...
Βγάζουμε το μείγμα του κιμά από το ψυγείο και πλάθουμε τα σουτζουκάκια,τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε από όλες τις πλευρές,να πάρουν χρώμα,φροντίζοντας να μη μας ξεροψηθούν,για να μπορούν να ρουφήξουν τη σάλτσα...
Ρίχνουμε τα τηγανισμένα σουτζουκάκια στη σάλτσα και αφήνουμε να βράσουν μαζί για μισή ώρα...
Σερβίρουμε με ρύζι ή πατάτες τηγανητές..
SpIrToKoYto- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 3109
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 13/07/2009
Απ: ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΣΜΥΡΝΕΙΚΑ
Πολύ ωραία η συνταγή της γιαγιάς σου.
Τα σουτζουκάκια ήταν σπεσιαλιτέ και της δικής μου γιαγιάκας που ήταν γέννημα-θρέμμα Σμυρνιά! Η συνταγή είναι περίπου ίδια με την δική σου εκτός από τα κανελλογαρύφαλα. Επίσης εμείς δεν τα αλευρώνουμε.
Τα σουτζουκάκια ήταν σπεσιαλιτέ και της δικής μου γιαγιάκας που ήταν γέννημα-θρέμμα Σμυρνιά! Η συνταγή είναι περίπου ίδια με την δική σου εκτός από τα κανελλογαρύφαλα. Επίσης εμείς δεν τα αλευρώνουμε.
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009
Αχ τέλεια! Απο τα πιο αγαπημένα μου φαγητά. Κι εγώ με αλεύρωμα τα ξέρω...
irene- Moderator
-
Αριθμός μηνυμάτων : 496
Registration date : 12/07/2009
Κι εγώ έτσι τα κάνω τα σουτζουκάκια. Μόνο που τα αλευρώνω και τα βάζω σε ταψάκι μαζί με τη σάλτσα και τα ψήνω στον φούρνο. Έτσι γλιτώνω το τηγάνισμα και τα πολλά λάδια.!!!!
ΑΠ: ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΣΜΥΡΝΕΙΚΑ
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΓΛΥΦΟΥΜΕ Κ ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΜΑΣ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ Κ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΤΗ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΕΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
DOMINA- New Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1
Registration date : 22/07/2010
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης