Αναζήτηση
ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ....ΚΗΠΟΣ
+17
JUANITA
Sevasti
EfiK
boxeraki
simerouda
Αsteri
antigoni
Ειρήνη
helen
seranaki
anneta43
sofia
Λίλα
nostos
Rena
JeLa
SpIrToKoYto
21 απαντήσεις
Σελίδα 8 από 11
Σελίδα 8 από 11 • 1, 2, 3 ... 7, 8, 9, 10, 11
Απ: ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ....ΚΗΠΟΣ
ποιό βαζάκι...???....το απόλυτο κενό...πλυμένο και καθαρό καθαρό....
SpIrToKoYto- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 3109
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 13/07/2009
PRIMULA...Πρίμουλα λέγεται το φυτούλι σου...σιγά που δεν θα το εύρισκα...θα έσκαγα...
-
Ευχαριστώ Βιβάκι, το θυμήθηκα κι εγώ στο μεταξύ Πάντως ταχύτατη η εξυπηρέτηση!
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Για βάλε εν τω μεταξύ και τις φωτο-υλες σου εδώ...να τα έχουμε συγκεντρωμένα..
(...και τον κισσό ε..???...μη κάνεις τη πάπια..)
(...και τον κισσό ε..???...μη κάνεις τη πάπια..)
-
Ο ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ ΤΩΝ ΦΥΤΩΝ ΜΑΣ...
Στο τέλος Ιανουαρίου είμαστε και καιρός να αφήσετε σε λίγες μέρες τη τεμπελιά και το χουχούλιασμα,αν θέλετε την άνοιξη να δείτε τα μπαλκόνια σας όμορφα και ολάνθιστα...
Βάλτε χοντρό πουλόβερ,γαλότσες - είναι και must - φορέστε και γαντάκια στα χεράκια σας μη μου χαλάσετε και το γαλλικό...και ξου..έξω για κηπουρική...
Ιδανικός μήνας ο Φεβρουάριος για να φυτέψουμε τα φυτά που θα ανθίσουν το καλοκαίρι,όπως είναι οι πετούνιες,οι ντάλιες και οι κατηφέδες...
Επίσης,καιρός να αποφασίσετε τί θα πετάξετε και τί θα κρατήσετε από τα φυτά σας που έχετε στις γλάστρες και τις ζαρντινιέρες σας,τα οποία σίγουρα δεν θα είναι και στα καλύτερά τους μετά την ανθοφορία του καλοκαιριού και τη ταλαιπωρία του χειμώνα...
Αλλά επειδή ως γνωστόν,ο Φλεβάρης κι αν φλεβίσει,καλοκαίρι θα μυρίσει,για να αποζημιωθείτε για τον ψοφόκρυο που θα τραβήξετε στη βεράντα,κοιτάξτε από κοντά τα φυτά και τα δέντρα σας...Θα δείτε ίσως μερικά από αυτά να είναι έτοιμα να σκάσουν βλασταράκια ...
Αν έχετε σκοπό να αγοράσετε αναρριχώμενα φυτά ή θάμνους που ανθίζουν το καλοκαίρι,κάντε το και φυτέψτε τα μόλις μαλακώσει κάπως ο καιρός...
Κλαδέψτε τους θάμνους και τα φυτά που άνθισαν το χειμώνα,αμέσως μόλις πέσουν τα λουλούδια τους...
Αν το φθινόπωρο είχατε φυτέψει κρόκους
ζουμπούλια ή φρέζες ( τις λατρεύω )
ετοιμαστείτε να απολαύσετε χρώματα κι αρώματα...
Εκτός από τα λουλούδια για το καλοκαίρι μπορείτε να φυτέψετε φράουλες, δεντρολίβανο, σέλινο, αγκινάρες, σπαράγγια και πιπεριές το Φεβρουάριο για να τις μεταφυτεύσετε στον κήπο αργότερα...
Ορίστε...τελειώσατε...δεν άξιζε ο κόπος για τέτοιο αποτέλεσμα...???
Βάλτε χοντρό πουλόβερ,γαλότσες - είναι και must - φορέστε και γαντάκια στα χεράκια σας μη μου χαλάσετε και το γαλλικό...και ξου..έξω για κηπουρική...
Ιδανικός μήνας ο Φεβρουάριος για να φυτέψουμε τα φυτά που θα ανθίσουν το καλοκαίρι,όπως είναι οι πετούνιες,οι ντάλιες και οι κατηφέδες...
Επίσης,καιρός να αποφασίσετε τί θα πετάξετε και τί θα κρατήσετε από τα φυτά σας που έχετε στις γλάστρες και τις ζαρντινιέρες σας,τα οποία σίγουρα δεν θα είναι και στα καλύτερά τους μετά την ανθοφορία του καλοκαιριού και τη ταλαιπωρία του χειμώνα...
Αλλά επειδή ως γνωστόν,ο Φλεβάρης κι αν φλεβίσει,καλοκαίρι θα μυρίσει,για να αποζημιωθείτε για τον ψοφόκρυο που θα τραβήξετε στη βεράντα,κοιτάξτε από κοντά τα φυτά και τα δέντρα σας...Θα δείτε ίσως μερικά από αυτά να είναι έτοιμα να σκάσουν βλασταράκια ...
Αν έχετε σκοπό να αγοράσετε αναρριχώμενα φυτά ή θάμνους που ανθίζουν το καλοκαίρι,κάντε το και φυτέψτε τα μόλις μαλακώσει κάπως ο καιρός...
Κλαδέψτε τους θάμνους και τα φυτά που άνθισαν το χειμώνα,αμέσως μόλις πέσουν τα λουλούδια τους...
Αν το φθινόπωρο είχατε φυτέψει κρόκους
ζουμπούλια ή φρέζες ( τις λατρεύω )
ετοιμαστείτε να απολαύσετε χρώματα κι αρώματα...
Εκτός από τα λουλούδια για το καλοκαίρι μπορείτε να φυτέψετε φράουλες, δεντρολίβανο, σέλινο, αγκινάρες, σπαράγγια και πιπεριές το Φεβρουάριο για να τις μεταφυτεύσετε στον κήπο αργότερα...
Ορίστε...τελειώσατε...δεν άξιζε ο κόπος για τέτοιο αποτέλεσμα...???
-
Σε δουλειές μας βάζεις πάλι..ουφ. Είναι υπέροχα όμως!!!!!!
Rena- Admin
-
...α...μεταξύ πίτσας και δισκοπότηρου το είδες κι αυτό...για να ξέρεις τί σε περιμένει...
-
Xmmm...νομίζεις ότι επειδή γράφω αλλού, δεν τα παρακολουθώ όλα?
Rena- Admin
-
δεν είχα την παραμικρή αμφιβολία.....τη κοπάνα φοβόμουνα...
-
ΕΣΚΑΣΑΝ ΜΥΤΟΥΛΑ....
...από τις πιό αγαπημένες μου στιγμές...όταν δειλά δειλά τα μοντελάκια μου αρχίζουν και ξεμυτίζουν από το χώμα...
....οι φρεζούλες μας έτοιμες για πασαρέλα...
....αυτή η τρελη,βιάστηκε...και ο τόπος μοσχομύρισε...
.....τα κροκάκια μας...ναι ...έχουμε και παραγωγή κρόκου...μόνο η Κοζάνη θα έχει..???
...η μανώλια μας...γεμάτη μπουμπούκια ...κι ένα λουλούδι...προς ώρας...
Πλήρης αποζημίωση για το ψωφόκρυο που τραβάμε και οι δύο για να τα κανακεύουμε μεσα στο κρύο...
....οι φρεζούλες μας έτοιμες για πασαρέλα...
....αυτή η τρελη,βιάστηκε...και ο τόπος μοσχομύρισε...
.....τα κροκάκια μας...ναι ...έχουμε και παραγωγή κρόκου...μόνο η Κοζάνη θα έχει..???
...η μανώλια μας...γεμάτη μπουμπούκια ...κι ένα λουλούδι...προς ώρας...
Πλήρης αποζημίωση για το ψωφόκρυο που τραβάμε και οι δύο για να τα κανακεύουμε μεσα στο κρύο...
-
Πολύ τις ζήλεψα τις φρέζες σου. Είναι τα αγαπημένα μου λουλούδια. Κάθε χρόνο τέτοια περίπου εποχή, συνήθως λίγο μετά, τις ψάχνω παντού. Τρελλαίνομαι για το άρωμα τους.
Rena- Admin
-
Και εγώ με τις φρέζες κάτι παθαίνω, όπως και με τα ζουμπούλια και τους νάρκισους! Είναι τα αγαπημένα μου λουλούδια!
και γιατί βρε ρεμάλια δεν βάζετε πέντε βολβούς στις γλάστρες σας..???τίποτα άλλο δεν θέλουν...κάθε χρόνο...τσουπ...θα ξεμυτίζουν και θα μοσχοβολάει ο τόπος..
-
Εγώ αγαπητή μου πάντα έβαζα και σε ζάλιζε η μυρωδιά...τι τέλειο άρωμα ....
Αλλά 2-3 χρόνια με κάτι γεγονότα...και με τα παιδιά που ήταν μωρά δεν έβαλα και φέτος ήλπιζα να φυτεύω αλλού!!
Τον κήπο της Εδέμ...είχα ονειρευτεί μέχρι τώρα ....τελικά θα μας πάρει η άλλη σεζόν!
Δεν πειράζει όμως! Πάει τώρα...τσούλησε το πράγμα!
Αλλά 2-3 χρόνια με κάτι γεγονότα...και με τα παιδιά που ήταν μωρά δεν έβαλα και φέτος ήλπιζα να φυτεύω αλλού!!
Τον κήπο της Εδέμ...είχα ονειρευτεί μέχρι τώρα ....τελικά θα μας πάρει η άλλη σεζόν!
Δεν πειράζει όμως! Πάει τώρα...τσούλησε το πράγμα!
άντε να σε δω του χρόνου...θα σου πλακώσω στο νεο σπίτι με βολβούς και φυντάνια και να δω τί θα κάνεις..??θα τα φυτέψεις...δεν μπορεί...
-
Δεν με κατάλαβες...τα λατρεύω σου λέω!!! Και ασχολούμαι....απλά οι συγκυρίες δεν ήταν....καλές....
Ηδη στον κήπο υπάρχουν 3 λεμονιές μεγάλες (ετοίμαζε καλάθια....ή καρότσα για του χρόνου!) και 2 μεγάλες τριανταφυλλιές, αλλά πολύ μεγάλες!
Ηδη στον κήπο υπάρχουν 3 λεμονιές μεγάλες (ετοίμαζε καλάθια....ή καρότσα για του χρόνου!) και 2 μεγάλες τριανταφυλλιές, αλλά πολύ μεγάλες!
Μαιο..ραντεβού...να σου "μαδήσω " τις τριανταφυλλιές...
-
Βιβάκι, το νέο μου απόκτημα...Για πες τώρα πως το κανακεύουμε?
Rena- Admin
-
Αλήθεια? Βολβοί είναι οι ρίζες? Μου αρέσουν πολύ! Υπέροχο άρωμα. Και βέβαια να υποθέσω ότι πήρες τις λιλά και όχι τις άσπρες
Rena- Admin
-
Φυτά είναι Ρένα μου, αλλά για το χρώμα θα σε γελάσω, τις είχε μπερδέψει ο λουλουδάς και δεν ήξερε να μου πει!
μόλις μου φτιάξατε το απόγευμα...
Λουλού μου,θα μοσχομυρίσει ο τόπος Ανοιξη ...
Ρενούλι,η βιολέτα έχει ριζικό σύστημα,οχι βολβούς ή κονδύλους...αν σας πω ότι από το Βραχάτι,δίπλα από τη θάλασσα,έχω πάρει με ρίζες,βιολέτες άγριες,τις έχωσα σε μια γλάστρα και κάθε χρόνο έχω τα μικρά μου μωβ βιολετάκια,θα με πείτε πολύ τρελή???...
Τώρα για το νέο σου παιδάκι,η τριανταφυλλιά δεν θέλει και πολλά πολλά...αρκεί να έχει πολύ νερό και ήλιο...και λιπασματάκι βέβαια γύρω στις αρχές Μαρτίου...
Επειδή όμως η δική σου είναι ήδη σε ανθοφορία,ρίξε λίπασμα όταν πέσουν τα λουλούδια της...
Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω,είναι αν είναι κίτρινη ή άσπρη...η κίτρινη είναι πιό ανθεκτική,η άσπρη μυρίζει θεικά...
Λουλού μου,θα μοσχομυρίσει ο τόπος Ανοιξη ...
Ρενούλι,η βιολέτα έχει ριζικό σύστημα,οχι βολβούς ή κονδύλους...αν σας πω ότι από το Βραχάτι,δίπλα από τη θάλασσα,έχω πάρει με ρίζες,βιολέτες άγριες,τις έχωσα σε μια γλάστρα και κάθε χρόνο έχω τα μικρά μου μωβ βιολετάκια,θα με πείτε πολύ τρελή???...
Τώρα για το νέο σου παιδάκι,η τριανταφυλλιά δεν θέλει και πολλά πολλά...αρκεί να έχει πολύ νερό και ήλιο...και λιπασματάκι βέβαια γύρω στις αρχές Μαρτίου...
Επειδή όμως η δική σου είναι ήδη σε ανθοφορία,ρίξε λίπασμα όταν πέσουν τα λουλούδια της...
Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω,είναι αν είναι κίτρινη ή άσπρη...η κίτρινη είναι πιό ανθεκτική,η άσπρη μυρίζει θεικά...
-
Ευχαριστώ Βιβίκα μου. Κίτρινη είναι, κίτρινη.
Rena- Admin
-
Τα πρώτα σπαράγγια του κήπου μου, αν θέλετε ομελέτα με σπαράγγια ξέρετε τι πρέπει να κάνετε!!!!!!!!!!!!
Σελίδα 8 από 11 • 1, 2, 3 ... 7, 8, 9, 10, 11
Σελίδα 8 από 11
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης