Αναζήτηση
Σοκολατόπιτα
+5
Maria B.
EfiK
anneta43
Ειρήνη
Rena
9 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Σοκολατόπιτα
Υλικά
1 1/2 κούπα βούτυρο
5 κούπες ζάχαρη
1 κούπα κακάο
2 κούπες νερό
2 κούπες αλεύρι φαρίνα
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
5 αυγά
1/2 κούπα κονιάκ
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το κακάο και το νερό και ανακατεύουμε ώσπου να λιώσουν και να γίνουν ένα μίγμα σαν σιρόπι.
Κρατάμε χωριστά 3 κούπες από το σιρόπι αυτό για αφού ψηθεί το κέικ.
Χτυπάμε ελαφρά στο μίξερ το αλεύρι, το μπέικιν και τη βανίλια.
Προσθέτουμε τα αυγά, το κονιάκ και το υπόλοιπο από το σιρόπι. Χτυπάμε ξανά για λίγο και αδειάζουμε όλο το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 30'.
Όταν ψηθεί η πίτα, την χαράζουμε σε κομμάτια (όσο είναι ακόμα ζεστή) και αφού τρυπήσουμε κάθε κομμάτι με ένα πιρούνι, ρίχνουμε στις τρυπούλες λίγο λίγο το σιρόπι που έχουμε φυλάξει.
Όταν κρυώσει αλείφουμε με μερέντα.
Η συνταγή είναι της Litsa και την είχα δει παλιότερα σε κάποιο site, τη δοκίμασα κι απλά άλλαξα την αναλογία σιροπιού στο διπλάσιο γιατί σήκωνε κι άλλο και πρόσθεσα τη μερέντα on the top.
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Rena στις Τετ Αυγ 20, 2014 11:03 pm, 1 φορά
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: Σοκολατόπιτα
Αμάν. Τι είναι αυτό Ρένα? Έλεος.
Αν αφαιρέσω μια κούπα ζάχαρη θα πειράζει λες? Και πως κρατάμε 3 κούπες από το σιρόπι για μετά, αφου το σύνολο του νερου είναι 2??
:cooker:
Αν αφαιρέσω μια κούπα ζάχαρη θα πειράζει λες? Και πως κρατάμε 3 κούπες από το σιρόπι για μετά, αφου το σύνολο του νερου είναι 2??
:cooker:
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009
Ειρήνη για τη ζάχαρη δε νομίζω να πειράζει αν αφαιρέσεις την κούπα που λες. Ούτως ή άλλως αν μπει και η μερέντα ή κάποιο γλάσο από πάνω θα είναι πάλι γλυκό. Τα φλιτζάνια του νερού είναι δύο αλλά σκέψου ότι μαζί με το νερό λειώνει και το βούτυρο με τη ζάχαρη οπότε η ποσότητα που βγαίνει δεν είναι τα δυο φλιτζάνια νερό.
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Ααααααα, αυτό κι αν είναι βασανιστήριο. Πως να αντισταθώ σε κάτι τέτοιο μου λες? Καλά και είμαι γενικότερα εγκρατής στο φαγητό ώστε να έχω ένα μικρό περιθώριο για τέτοιες αμαρτίες.
anneta43- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 652
Πωπω, μεσημεριάτικα τι βλέπουν τα μπιρμπιλωτά μου μάτια!
Θα την κάνω πάλι τη γουρουνιά μου...
Πωπω, μεσημεριάτικα τι βλέπουν τα μπιρμπιλωτά μου μάτια!
καλημέρα !!! το ιδιο σιρόπι κάνω και εγώ ρενάκι μου όταν φτιάχνω μπραουνις . Είναι απλά Κ Α Τ Α Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Ο !!!!!!
οποιος θέλει μπορεί να το φτιάξει και μόνο του για να γαρνίρει παγωτό ή γλυκά. ασε που διατηρείται και στο ψυγείο και όταν το χρειαστείς, απλά το ζεσταίνεις στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί .
οποιος θέλει μπορεί να το φτιάξει και μόνο του για να γαρνίρει παγωτό ή γλυκά. ασε που διατηρείται και στο ψυγείο και όταν το χρειαστείς, απλά το ζεσταίνεις στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί .
OMG κόλαση
nikolas- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 910
Registration date : 31/07/2009
θελώωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω
irene- Moderator
-
Αριθμός μηνυμάτων : 496
Τωρα θα λιποθυμήσω!!!!!!!!!!!! Με τελειώσατε μιλάμε. Ευτυχώς που έχω μια kinder κρυμμένη για να στυλωθώ!!!!!!
Σε ποιον δεν αρέσει η σοκολατόπιτα ε? Εγώ βάζω στη δική μου αντι κακάο, κουβερτούρα μαζί με λίγο γάλα και ενσωματώνω εκεί το αλεύρι. Γίνεται σχεδόν σαν υγρό κέηκ, μετά από πάνω προσθέτω γλάσο σοκολάτας.
antigoni- Beautiful Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 161
Registration date : 05/08/2009
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης