Αναζήτηση
ΚΙΣ ΛΟΡΕΝ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ
Σελίδα 1 από 1
ΚΙΣ ΛΟΡΕΝ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ
Υλικά
Για τη ζύμη
125 γραμμάρια βούτυρο ή μαργαρίνη
250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές της σούπας παγωμένο νερό
λίγο αλάτι
Για τη γέμιση
300 γραμμάρια κολοκυθάκια κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες
100 γραμμάρια μπέικον
200 γραμμάρια κίτρινα τυριά (έμενταλ, κασέρι, μοτσαρέλα, γκούντα)
2 αυγά
200 ml φρέσκο γάλα
Εκτέλεση
Σε λεκανάκι ρίχνουμε το αλεύρι και κόβουμε μικρά κυβάκια το βούτυρο.
Τρίβουμε με τα χέρια μας το αλεύρι με το βούτυρο μέχρι να έχουμε μια ζύμη όλο τρίμματα.
Κατόπιν ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά το κρύο νερό μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη ελαστική που να μην κολλάει στα χέρια μας.
Τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Μετά από 1 ώρα βγάζουμε τη ζύμη και την βάζουμε στο κέντρο μιας ελαφρά βουτυρωμένης ταρτιέρας με διάμετρο 28 εκ.Σπρώχνουμε με τα χέρια μας και απλώνουμε τη ζύμη σε όλο το σκεύος προσέχοντας να την ανασηκώσουμε για να καλύπτει και τα πλάγια του ταψιού.
Σε τεφάλ σκεύος βάζουμε το μπέικον ψιλοκομμένο να βγάλει το λίπος του.Αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και στο λαδάκι ρίχνουμε τα κολοκυθάκια και τα μαραίνουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να βγάλουν όλα τα υγρά τους.Ρίχνουμε αλατάκι και πιπέρι.
Στην ταρτιέρα στρώνουμε το μπέικον και ρίχνουμε λίγο τυράκι τριμμένο.Στρώνουμε τα κολοκυθάκια και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και με κουτάλι περιχύνουμε την τάρτα κουταλιά κουταλιά να πάει παντού.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς για 20 λεπτά με μισή ώρα!
Σηκώστε με ένα μαχαίρι την ζύμη να δείτε αν έχει ροδίσει από κάτω. Αν χρειαστεί βάλτε το φούρνο στην κάτω λειτουργία ψησίματος πρώτα για 10 λεπτά και μετά άλλα 15 πάνω κάτω!
Αν έχετε χρόνο φτιάξτε την από το πρωί! Όσο μένει άψητη τόσο καλύτερη γίνεται γιατί τραβάει η ζύμη τα αυγά με το γάλα και γίνεται πιο αφράτη!
????????- Επισκέπτης
Απ: ΚΙΣ ΛΟΡΕΝ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ
Tι λαχταριστό που φαίνεται! Λίλα εγώ βάζω τα κολοκυθάκια τριμμένα στο ρεντέ αλλά μου αρέσει ο δικός σου τρόπος νομίζω θα ναι πιο γεμάτη η γεύση έτσι. Κι επίσης δεν το έχω δοκιμάσει με μπέηκον. Μπαίνει στα προσεχώς.
????????- Επισκέπτης
Απ: ΚΙΣ ΛΟΡΕΝ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ
Λίλα θα το δοκιμάσω αυτό οπωσδήποτε. Λατρεύω τα κολοκυθάκια. Το μόνο που με κολλάει είναι ότι έσπασα την ταρτιέρα μου και όσες έχω δει ως τώρα είναι είτε μεταλλικές είτε γυάλινες. Μου άρεσε πολύ και με βολευε η κεραμεική μου. Ευχαριστώ πολύ!
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: ΚΙΣ ΛΟΡΕΝ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ
Λίλα αγαπημένο!!!!! Έχεις δοκιμάσει μαζί με το μπέηκον να βάλεις και ξεψαχνισμένο κοτόπουλο (ίνες όμως, όχι κομμάτια) απλά θεϊκό!!
????????- Επισκέπτης
Απ: ΚΙΣ ΛΟΡΕΝ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ
Λιλάκι περίσσεψε κανά κομμάτι? Και να ρωτήσω όταν λες ζύμη όλο τρίματα τι εννοείς? Δε γίνεται σα ζύμη πίτσας ας πούμε? Αχ δε τα πάω καλά με τα ζυμάρια...εμ θα μου πεις και με τι τα πας? αλλά είπαμε..μαθαίνω Προς το παρόν έχω φτιάξει αρκετά και αυτά χάρη σε σας. Η πρώτη μου δασκάλα ήταν η Ειρήνη με τη σαλάτα με ρόκα
????????- Επισκέπτης
Απ: ΚΙΣ ΛΟΡΕΝ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ
Raymonda έγραψε:Λιλάκι περίσσεψε κανά κομμάτι? Και να ρωτήσω όταν λες ζύμη όλο τρίματα τι εννοείς? Δε γίνεται σα ζύμη πίτσας ας πούμε? Αχ δε τα πάω καλά με τα ζυμάρια...εμ θα μου πεις και με τι τα πας? αλλά είπαμε..μαθαίνω Προς το παρόν έχω φτιάξει αρκετά και αυτά χάρη σε σας. Η πρώτη μου δασκάλα ήταν η Ειρήνη με τη σαλάτα με ρόκα
Χάρη μου για να είμαι ειλικρινής κομματάκι δεν περίσσεψε!
Για την ζύμη τώρα όταν βάζουμε το βούτυρο στο αλεύρι αρχίζουμε και το τρίβουμε με τις άκρες των δαχτύλων μας και φτιάχνουμε ψιχουλάκια.Όταν ρίξουμε το νεράκι τότε γίνεται ζύμη ελαστική σαν της πίτσας.
????????- Επισκέπτης
Απ: ΚΙΣ ΛΟΡΕΝ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ
Αχ Λίλα σήμερα έφτιαξα κολοκυθόπιτα, αν το ήξερα θα έβαζα λίγο μπέικον, θα της πηγαίνει πολύ!
Next time!
Next time!
????????- Επισκέπτης
Απ: ΚΙΣ ΛΟΡΕΝ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ
Η τάρτα με κολοκυθάκια είναι ένα φαγητό που μας αρέσει πολύ και το φτιάχνω συχνά χειμώνα-καλοκαίρι, είτε με έτοιμη ζύμη κουρού, είτε σαν αυτή που μας δίνεις στη συνταγή σου. Η ιδέα σου για το μπέηκον σούπερ. Την επόμενη φορά θα το προσθέσω.
Επίσης σαν μυρωδικό ταιριάζει πολύ ο δυόσμος ή ο άνιθος.
Επίσης σαν μυρωδικό ταιριάζει πολύ ο δυόσμος ή ο άνιθος.
????????- Επισκέπτης
Απ: ΚΙΣ ΛΟΡΕΝ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ
Πολύ νόστιμο δείχνει. Λίλα εγώ το φτιάχνω χωρίς το μπέηκον και αντί για κίτρινα τυριά του βάζω ανθότυρο και φρέσκο κρεμμυδάκι με άνιθο. Την επόμενη φορά θα το δοκιμάσω όπως προτείνεις. Ευχαριστώ.
????????- Επισκέπτης
Παρόμοια θέματα
» Κις Λορέν
» ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΣΤΙΦΑΔΟ
» Κολοκυθάκια με πατάτες λαδορίγανη
» ΝΤΟΜΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΚΑΙ ΕΜΕΝΤΑΛ
» Κολοκυθάκια Παπουτσάκια με Κιμά
» ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΣΤΙΦΑΔΟ
» Κολοκυθάκια με πατάτες λαδορίγανη
» ΝΤΟΜΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΚΑΙ ΕΜΕΝΤΑΛ
» Κολοκυθάκια Παπουτσάκια με Κιμά
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης