Αναζήτηση
Σαλάτα Θαλασσινών
Σελίδα 1 από 1
Σαλάτα Θαλασσινών
Υλικά
6 μοσχοί (μικρά χταποδάκια)
600 γρ. γαρίδες μέτριες
600 γρ. καλαμαράκια
800 γρ. μύδια
6 κ.σ. λάδι
1 λεμόνι
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 σκελίδα σκόρδο
5 κ.σ. λευκό ξηρό κρασάκι
1 μίσχο από σέλινο
Αλάτι
Κόκκους λευκού πιπεριού
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα χταποδάκια και τα καλαμάρια και τα βράζουμε με το σέλινο για 7-8 λεπτά σε αλατισμένο νερό.
Στραγγίζουμε και κρατάμε το ζωμό του. Ψιλοκόβουμε το σώμα & τα πλοκάμια τους και καθαρίζουμε τα μύδια. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα (τα μύδια) με κρασί & σκόρδο και τα αφήνουμε να ανοίξουν. Αφαιρούμε το κέλυφος και κρατάμε ξανά το ζωμό.
Πλένουμε τις γαρίδες και τις βράζουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό ενώ έχουμε προσθέσει αλατοπίπερο. Τις κρατάμε σε βρασμό για περίπου 3 λεπτά.
Στραγγίζουμε, αφαιρούμε τα κεφάλια και το κέλυφος και πάλι η ιδια διαδικασία (κρατάμε το ζωμό δηλαδή).
Ζεσταίνουμε το λάδι μας προσθέτουμε σε αυτό μαϊντανό, 4 κουταλιές ζωμό μυδιών αλατοπίπερο και αφήνουμε να βράσουν. Σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού.
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε όλα τα θαλασσινά και τα περιχύνουμε με τη ζεστή σάλτσα (λαδιού-μαϊντανού).
Σε μια μεγάλη πιατέλα απλώνουμε πράσινη σαλάτα κι από πάνω τοποθετούμε τα θαλασσινά μας.
Με τους ζωμούς που κρατήσαμε φτιάχνουμε ριζότο θαλασσινών. Μπορούμε να κρατήσουμε τους ζωμούς σε παγοθήκες για μελλοντική χρήση.
????????- Επισκέπτης
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης