Αναζήτηση
Καλτσούνια Κρητικά
Σελίδα 1 από 1
Καλτσούνια Κρητικά
Υλικά
2 κιλά αλεύρι .γ.ο.χ
1 φακελάκι μαγιά
1 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι βούτυρο και λίγο επιπλέον για το άλειμμα του ταψιού
½ φλιτζάνι λάδι
4 αυγά
Νερό όσο πάρει για να γίνει μία ελαστική ζύμη
Γέμιση
1 κιλό μυζήθρα ανάλατη
4 αυγά
½ φλιτζάνι ζάχαρη
1 κ.γλ. δυόσμο
Λίγη κανέλλα
Εκτέλεση
Σε ένα μπωλ βάζουμε το λάδι, το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Διαλύουμε τη μαγιά στο γάλα και την προσθέτουμε στο μίγμα του βουτυρου.
Ρίχνουμε το αλευρι σιγα σιγά και το ανάλογο νερό και φτιάχνουμε τη ζύμη μας. Αφήνουμε λίγο να φουσκώσει και ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Ανακατεύουμε τη μυζήθρα, τα αυγά, τη ζάχαρη με το δυόσμο και την κανέλλα. Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλα πάχους μισού εκατοστού και τα κόβουμε σε κύκλους με ένα φλιτζανάκι του καφέ.
Στη μέση κάθε κύκλου βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού γέμιση και κλείνουμε γύρω γύρω από τις άκρες χωρίς να καλύψουμε τη γέμιση που είναι στη μέση. Προσπαθούμε να δώσουμε ένα σχήμα αστεριού.
Βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί, αλείφουμε με κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε με κανέλλα. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
2 κιλά αλεύρι .γ.ο.χ
1 φακελάκι μαγιά
1 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι βούτυρο και λίγο επιπλέον για το άλειμμα του ταψιού
½ φλιτζάνι λάδι
4 αυγά
Νερό όσο πάρει για να γίνει μία ελαστική ζύμη
Γέμιση
1 κιλό μυζήθρα ανάλατη
4 αυγά
½ φλιτζάνι ζάχαρη
1 κ.γλ. δυόσμο
Λίγη κανέλλα
Εκτέλεση
Σε ένα μπωλ βάζουμε το λάδι, το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Διαλύουμε τη μαγιά στο γάλα και την προσθέτουμε στο μίγμα του βουτυρου.
Ρίχνουμε το αλευρι σιγα σιγά και το ανάλογο νερό και φτιάχνουμε τη ζύμη μας. Αφήνουμε λίγο να φουσκώσει και ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Ανακατεύουμε τη μυζήθρα, τα αυγά, τη ζάχαρη με το δυόσμο και την κανέλλα. Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλα πάχους μισού εκατοστού και τα κόβουμε σε κύκλους με ένα φλιτζανάκι του καφέ.
Στη μέση κάθε κύκλου βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού γέμιση και κλείνουμε γύρω γύρω από τις άκρες χωρίς να καλύψουμε τη γέμιση που είναι στη μέση. Προσπαθούμε να δώσουμε ένα σχήμα αστεριού.
Βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί, αλείφουμε με κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε με κανέλλα. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Rena στις Παρ Μαρ 26, 2010 4:37 am, 1 φορά
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: Καλτσούνια Κρητικά
Ευκολότερα από όσο τα περίμενα. Κάπως έτσι φτιάχνω μελιτίνια αλλά προσθέτω μπόλικη μαστίχα. Κάπου έχω τη συνταγή να σας δώσω.
????????- Επισκέπτης
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης